Kultūrtelpā «Ola Foundation» iemirdzēsies izstāde «Viņas ziemeļu sauciens»

Rīgā 11. novembrī "Baltu Rotu" un fotogrāmatas "Ziemeļmeitas kods" radošā komanda atklās iedvesmojošu rotu un fotogrāfiju izstādi "Viņas ziemeļu sauciens" kultūrtelpā "Ola Foundation".

Šī izstāde Rīgā savu atklāšanu svinēs neparastā un unikālā vietā, Ķīpsalā – mūsdienīgas arhitektūras paraugdemonstrējumā, kultūrtelpā “Ola Foundation”, kas ir uzņēmēju Ilzes un Ulda Pīlēnu kopīgi radīta vieta dažādiem mākslas, izglītības un kultūras notikumiem. Izstāde būs skatāma no šī gada 11. novembra līdz pat nākamā gada 31. janvārim, informācija par apmeklējumam pieejamām dienām un laikiem būs aktualizēta www.olafoundation.lv

Izstādes autori cer, ka šis projekts būs saistošs ikvienam, kurš vēlas izzināt, izprast, ieraudzīt un iztulkot mūs kā valsti, kolektīvu apziņu un simbolu.

“Dzīvojot šodienas trauksmainajos laikos, ikviens cilvēks jūtas apjucis un apdraudēts, bieži vien meklējot atbildes uz saviem iekšējiem jautājumiem. Tāpēc, veidojot šo izstādi, vēlējāmies sniegt vēstījumu caur simboliem par mūsu zemes un cilvēku spēku, pašapziņu un vērtībām, kas iezīmēts caur rotu un sievietes tēlu. Latviskās un ziemeļnieciskās dabas mijiedarbību,” komentē izstādes kuratore Laura Geistarde Šube SIA “Baltu Rotas” attīstības vadītāja.

Izstāde “Viņas ziemeļu sauciens” ir pirmais kopprojekts, kas veidots tieši šādā saturiskā un vizuālā formā, koncentrējoties gan uz vēsturisko mantojumu, gan mūsdienu aktualitātēm.

“Šī vērienīgā un estētiskā izstāde ir stāsts par mūsu tautas identitāti un saknēm, par piederību savai nācijai un valstij. Izstāde, kas veidota no lielformāta melnbaltām fotogrāfijām ar spēcīgas, mīlošas sievietes tēlu centrā un rotām, ir integrēta Olas arhitektūrā. Tā ir mūsu tautas spēcīgā identitāte, ko mēs kopā vēlamies parādīt ar šo izstādi. Tā ir mūsu pozīcija un atbildība par piederību savai zemei, arī par mūsu pašapziņu un pašcieņu. Izstāde būs liels piedzīvojums tās skatītājiem un nešaubāmies, ka tās apmeklējums daudziem no mums ļaus atbildēt uz mūžīgajiem jautājumiem par piederību savai tautai, identitāti un saknēm.” Ilze Pīlēna, “Ola Foundation” vadītāja.

 Par Baltu Rotas

Mūsu darbu pamatā ir seno baltu tautu kultūra un iedvesma, ko sniedz ziemeļnieciskā daba. Šo unikālo vēstījumu mēs stāstām tālāk, veidojot gan precīzas seno rotu kopijas, gan radot pilnīgi mūsdienīga dizaina orģinālrotas no sudraba, bronzas un zelta. Mūsu rotas top Latvijā, mazā ražotnē Siguldā jau vairāk nekā 28 gadus. Gadu gaitā uzņēmuma “Baltu Rotas” veidotie darbi ir priecējuši ne tikai vietējos un ārzemju dizaina piekritējus, bet arī ir izstādīti starptautiska mēroga izstādēs, kā arī mūsu rotas ir izvēlētas kā dāvanas augstām pašmāju un ārvalstu amatpersonām, piemēram, Dānijas karalienei Margrētei, Hilerijai Klintones kundzei un Norvēģijas karaliskajam pārim.

Par Ziemeļmeitas kods

Foto grāmata “Ziemeļmeitas Kods” (angļu valodas versijā - Her Northern Roots) ir foto un teksta sinerģija, kas ilustrē un raksturo Latvijas sievieti –- tādu, kas tur godā tradīcijas, vēsturisko mantojumu, bet spēj pilnībā pielāgoties laikmeta norisēm, turklāt, laikam ritot un pieaugot brīvības spēkā, arī būt par viedokļa līderi, balsi, kuru dzird viņas sievišķībā un līdzvērtībā. Bilžu stāsti par dažādām sievietēm tapuši ar mērķi meklēt kopīgu pavedienu, saikni starp paaudzēm, dzimtu, piederību vietai un dabai kā pirmavotam, interpretējot ritma un nepārtrauktības jēdzienu kā informācijas kodu sirdspukstos, elpā, gadalaikos. Stāstījuma valoda ir melnbalta, gaismu un ēnu spēlēs atklājot katru varoni, bet krāsas atstājot interpretācijai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49944806sec.