Rīgas modes nedēļa aizsāksies ar unikālu itāļu dizaineru izstādi

37. Rīgas modes nedēļas ietvaros mākslas galerijā “Ola Foundation” noritēs izstāde “MODE PANORĀMA - Itālijas Jaunais vilnis”, kas stāsta par mūsdienu itāļu modi no desmit jauno dizaineru skatu punkta – šie mākslinieki izvēlēti viņu unikālās perspektīvas un nestandarta radošās pieejas dēļ. Izstāde noritēs sadarbībā ar Itālijas Ārlietu un starptautiskās sadarbības ministriju, kā arī ar žurnālu Vogue Italia. Izstāde pieejama ikvienam interesentam no 2023. gada 21. oktobra līdz 20. novembrim, iepriekš reģistrējoties mājaslapā www.olafoundation.lv.

Jaunā mākslinieku paaudze ar saviem darbiem ievieš pilnīgu jaunu izpratni par to, ko nozīmē būt itāļu “modes veidotājam”.

“Par šīs sezonas RIGA FASHION WEEK vadmotīvu ir izvēlēta tēma “Mode ir māksla”, un šī izstāde ir lielisks šī motīva apliecinājums. Tā pastāsta par to, kā mūsdienu reālijās transformējas izcilais mantojums, ko mums ir atstājuši tādi modes dizaineri kā Džanni Versače, Rikardo Tiši, Valenīno Garavāni, un kādas formas šī industrija ieņems nākotnē,” stāsta Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Izstāde “MODE PANORĀMA - Itālijas Jaunais vilnis " neaprobežojas tikai ar itāļu modes nākotnes izpēti, bet arī analizē un ilustrē pagātnes formas ar tagadnes tendencēm un trendiem.

“Radīt apģērbu ir kā atrasties operāciju zālē, šūt un labot savu dzīvi, izmantojot dažādu faktūru audumus,” komentē viens no izstādes dalībniekiem.

“Mode ir neatņemama daļa no itāļu radošās identitātes. Tāpēc tā pastāvīgi attīstās un mainās. Tā atspoguļo valsti, kas nepārtraukti tiecas pēc līdzsvara starp tradīcijām un evolūciju,” uzsver Itālijas vēstnieks Latvijā Alessandro Monti. “Esam gandarīti, ka varam Rīgā prezentēt šo desmit inovatīvo zīmolu darbus: mūsu mērķis ir Latvijai parādīt mūsdienīgu Itālijas tēlu un to, cik tālu var sniegties itāļu radošums.”

Izstāde būs pieejama ikvienam interesentam no 21. oktobra līdz 20. novembrim, iepriekš piesakoties mājaslapā www.olafoundation.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60339904sec.