RIGA FASHION WEEK ietvaros norisināsies paneļdiskusija par tēmu «Aprites ekonomikas nozīme modē»

Baltijas modes federācija un universālveikals Stockmann rīko paneļdiskusiju ar atzītiem ekspertiem no Skandināvijas par ilgtspējīgas ražošanas nozīmi modes industrijā, kas notiks 23. oktobrī kinoteātrī “Forum Cinemas”. Biļetes pieejamas vietnē forumcinemas.lv.

Laikā, kad raizes par planētas resursu saglabāšanu ir izvirzījušās priekšplānā, arvien būtiskāku lomu ieņem cirkulārā ekonomika jeb ilgtspējīga ražošana, īpaši tekstilizstrādājumu apritē, ko apstiprina arī ikgadējā cirkulārās modes atskaite par pagājušo gadu.  1 Paneļdiskusijas laikā tiks runāts par to, kāpēc aprites ekonomika ir svarīga modes industrijā un kādi ir izaicinājumi nozarei salīdzinājumā ar ieguvumiem planētai. Kā galvenās tēmas tiks aplūkotas ilgtspējīgu šķiedru izmantošana, ilgtspējīgs patēriņš un tekstila aprite Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs.

“Tekstila piesārņojums pasaulē un arī Latvijā turpina pieaugt, un būtiska loma tajā ir arī modes industrijai. Tāpat kā ikvienu iedzīvotāju, arī modes industrijas pārstāvjus mēs aicinām būt atbildīgiem un savā uzņēmējdarbībā ieviest ilgtspējīgus principus – radīt kvalitatīvus, ilgmūžīgus produktus un uzņemties atbildību par savu produktu pilnu dzīves ciklu. Pārdotais un iegādātais apģērbs vai apavi pēc izmantošanas ar laiku kļūst par atkritumiem, tādēļ ir liela nozīme kvalitatīva produkta izveidei ar iespējami garu dzīves ciklu, atbildīgu preču mārketingu un tirdzniecības ētiku,” komentē Solveiga Grīsle, RFW oficiālā ilgtspējības partnera AS “AJ Power Recycling” valdes locekle.

“Aprites ekonomikas mērķis ir mazināt ražošanas rezultātā radušos atkritumu ietekmi uz planētu, veicinot ilgtspējīgāku un efektīvāku resursu izmantošanu un samazinot atkritumu daudzumu, produktus un materiālus izmantojot pēc iespējas ilgāk. Tas nozīmē, ka produkti ir jāveido tā, lai tie būtu izturīgi (arī emocionāli), labojami un pārstrādājami, kā arī jāievieš sistēmas produktu savākšanai, šķirošanai, atkārtotai izmantošanai un pārstrādei to dzīves cikla beigās,” stāsta ilgtspējības eksperte no Igaunijas Kerli Kanta Hvasa.

Paneļdiskusija “Aprites ekonomikas nozīme modē” norisināsies 23.oktobrī “Forum Cinemas” telpās plkst.13.00-15.30. Biļetes pieejamas vietnē forumcinemas.lv.

RFW galvenais sadarbības partneris: universālveikals Stockmann.

RFW oficiālais ilgtspējības partneris: AJ Power Recycling.

Paneļdiskusijas līdzorganizators: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Sekojiet līdzi RFW jaunumiem sociālajos tīklos Facebook, Instagram un mājaslapā www.rfw.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5206902sec.