Notiks ekspertu diskusija un Baltijas pētījuma prezentācija par to, ko patērētāji sagaida no uzņēmumiem ilgtspējas jomā

2023. gada 24. oktobrī plkst. 12.00 fonda “Dots” telpās (Alberta ielā 13) un tiešsaistē notiks ekspertu diskusija par patērētāju paradumiem “Ko patērētāji sagaida no uzņēmumiem?” un socioloģiskā pētījuma datu prezentācija, kuras laikā būs iespējams iepazīties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas patērētāju viedokli par to, kādi faktori, viņuprāt, liecina par uzņēmumu atbildīgumu, kādi kritēriji ietekmē izvēli par labu vienam vai otram zīmolam, ko patērētāji sagaida no uzņēmumiem ilgtspējas un vides aizsardzības jomā, kā arī, kuri produkti vai pakalpojumi patērētāju izpratnē rada lielākos ilgtspējas riskus u.c. Pasākumu organizē Latvijas Korporatīvās sociālās atbildības platforma “CSR Latvia” un komunikācijas aģentūra “Miltton Latvia”.

“CSR Latvia” valdes priekšsēdētāja Agnese Alksne-Bensone norāda: “Uzņēmumu izaicinājums ir spēt sajust to īsto brīdi, kad piedāvāt klientiem ilgtspējīgus un atbildīgus produktus vai pakalpojumus. Tomēr, lai šādus produktus vai pakalpojumus piedāvātu, ir nepieciešams sagatavošanās laiks. Šādi pētījumi ļauj uzņēmumiem labāk izprast, kāds ir sabiedrības noskaņojums un kādi jautājumi ir aktuāli vietējām kopienām, lai pielāgotu savas korporatīvās atbildības un ilgtspējas iniciatīvas.”

2023. gada rudenī visās trīs Baltijas valstīs tika veiks socioloģisks pētījums, lai noskaidrotu patērētāju paradumus un gaidas no uzņēmumiem ilgtspējas jomā. Pētījuma ietvaros tika noskaidrots, ko patērētāji sagaida no uzņēmumiem ilgtspējas un vides aizsardzības jomā, kādi faktori patērētāju izpratnē liecina par uzņēmumu atbildīgumu, kādi kritēji ietekmē patērēju izvēles, kuri produkti vai pakalpojumi patērētāju izpratnē rada lielākos ilgtspējas riskus u.c.

“Baltijas valstīs kopumā ir daudz līdzību, piemēram, vairākums respondentu katrā no valstīm norādīja, ka labākais veids, kā uzņēmumi var risināt sociālos jautājumus, ir piedalīšanās publiskajās debatēs / diskusijās - Latvijā tā uzskata 56% aptaujāto, Lietuvā 69%, bet Igaunijā 63%. Vienlaikus katrs tirgus iezīmējas arī ar atšķirībām, piemēram, domājot par to, kuras lietas nākotnē uzņēmumiem vajadzētu vairāk ietekmēt, aptaujas dalībnieki Latvijā biežāk norādījuši iztikas minimuma slieksni (37%), gaisa piesārņojuma samazināšanu (34%) un Baltijas jūras piesārņojuma kontroli (29%), savukārt, Lietuvā respondenti biežāk norādījuši gaisa piesārņojuma samazināšanu (40%), plastmasas atkritumu apjomu samazināšanu (32%) un aprites ekonomikas apjomu palielināšanu (29%), bet Igaunijā – pārmērīga patēriņa ierobežošanu (41%), vietējās ražošanas nodrošināšanu (32%) un gaisa piesārņojuma samazināšanu (26%),” skaidro “Miltton Latvia” vadītāja Marta Mackeviča.

Ekspertu diskusijā “Ko patērētāji sagaida no uzņēmumiem?”, kurā tiks analizēti arī pētījuma dati, piedalīsies “Miltton” grupas stratēģiskās vadības sociālās un vides atbildības eksperte Helēna Tammemē (Igaunija), “Rimi Baltic” Korporatīvās atbildības un komunikācijas direktore Zanda Šadre un Latvijas Būvuzņēmēju apvienības vadītājs Gints Miķelsons. Diskusiju moderēs – Arvis Zēmanis.

Sekot līdzi pasākumam un uzdot sev interesējošos jautājumus būs iespējams CSR Latvia Facebook lapā vai Miltton Latvia Facebook lapā. Pasākums notiks latviešu un angļu valodās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51995182sec.