Ģimenes diena «Krēsli, sēdēšana un kustēšanās prieks» Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Ģimenes diena «Krēsli, sēdēšana un kustēšanās prieks» Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Svētdien, 2024. gada 21. aprīlī, uz Ģimenes dienu “Krēsli, sēdēšana un kustēšanās prieks” aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs. Programmā: pulksten 13.00 un 15.00 ekskursija visām paaudzēm izstādē “Katram savs krēsls. Krēsli un sēdēšana Rīgā no 13. gadsimta līdz mūsdienām”, turpinājumā –  radoši uzdevumi izstādē un muzejpedagoģisko nodarbību telpā “Himzela klase”, aktīvs noslēgums – Rīgas Doma krustejas noslēpumainajās velvēs. Ģimenes dienas programmas apmeklējums – ar ieejas biļeti izstādē.

Ģimenes dienas ekskursijā (sākums 13.00 un 15.00), kas notiks izstādē “Katram savs krēsls. Krēsli un sēdēšana Rīgā no 13. gadsimta līdz mūsdienām”, tās dalībnieki ieklausīsies stāstos par mēbeles – krēsla – “ienākšanu” ikvienā mājoklī, par tā dažādajiem funkcionālajiem uzdevumiem laiku lokos, par Rīgas vēstures notikumiem un cilvēkiem, ko vēstī izstādē eksponētie vairāk nekā 40 krēsli. 

Kad cilvēki sāka lietot krēslus? Cik sarežģīti vai viegli ir pašam izgatavot krēslu? Kāpēc Zviedrijas karalim Kārlim XII veltītais krēsls tā arī nesagaidīja karali? Kurš no Rīgas Rātes krēsliem “piedalījās” šodienas Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja dibināšanā pirms 251 gada? Ko stāsta uz krēsliem izšūtie burti un ģerboņi? Vai “Vīnes krēsli” tika izgatavoti Vīnē? Kurā krēslā 2001. gadā, viesojoties Rīgā, sēdēja Tibetas garīgais vadītājs XIV Dalailama? Vai no brieža ragiem izgatavots krēsls ir ērts? Vai Tev ir savs krēsls?  Un – galu galā – vai ir veselīgi daudz sēdēt? Atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem būs iespēja noskaidrot ekskursijas gaitā.

Pārliecināties, kas no ekskursijā dzirdētā un redzētā ir palicis atmiņā, ģimenes varēs, veicot radošu uzdevumu ar iespēju iegūt arī simbolisku balviņu.

Krēsli un sēdēšana mūsdienās ir tik pašsaprotama un ērta. Tomēr nav tik vienkārši! Kas notiek ar cilvēka pašsajūtu un veselību, ja sēdēts tiek par daudz, kā arī ar “līku muguru”? Rodas dažādas nevēlamas blaknes. Tomēr ir labs risinājums –  kustēšanās un fiziskas aktivitātes. Ģimenes dienas programmas turpinājumā, mazie un lielie dalībnieki tiks aicināti doties uz muzejpedagoģisko nodarbību telpu “Himzela klase”, kur darbosies muzejpedagoga vadībā, bet noslēgumā būs iespēja izkustēties Rīgas Doma krustejā un dārzā.

Pulcēšanās uz Ģimenes dienas programmu – muzeja vestibilā. Dalība Ģimenes dienas programmā – ar ieejas biļeti izstādē (skolēniem EUR 0.50, studentiem un senioriem EUR 1.00, pārējiem – EUR 1.50).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53536105sec.