Brīnišķīgas vietas Jūrmalā, kur var izbaudīt romantiku

2020. gadā 14. februāris ir piektdiena, un saule Jūrmalā rietēs neilgi pēc pieciem vakarā. Ja mākoņu gubas būs izklīdušas, Valentīna diena sola rozā saulrietu, kuru ar savu mīļoto baudīt pludmalē pie jūras, gleznainajā Lielupes krastā, Lielā Ķemeru tīreļa ezerā slīdot ar kopīgu kanoe laivu vai krāsu spēles debesīs un ūdenī vērojot no laiska viesnīcas numuriņa balkona.

Jūrmala, romantiska laikmeta oāze Baltijas jūras krastā tikai pārdesmit kilometrus no Rīgas, ir kā radīta Valentīna dienas mīlestībai. Pilsētas viesnīcas un restorāni ir sarūpējuši neaizmirstamu brīvdienu iespējas par pieejamām cenām.

Džeza koncerts, pērļu vanna un neaizmirstama nakts

Jūrmalas kartē 14. februārī uzmirdz vairākas atzīmētas sirsniņas. Atliek izvēlēties, vai divvientulību baudīsiet Lielupē, Bulduros, Dzintaros, Majoros vai Dubultos?

Divas biļetes uz koncertu – vai var būt vēl romantiskāka dāvana? Muzikālu baudījumu piedāvā Dzintaru koncertzāle: 14. februāra vakarā tā aicina uz "Piektdienas vakara šovu Valentīndienā", kurā uzstāsies tādi pazīstami mūziķi kā Aminata, Dināra Rudāne, Rūta Dūduma-Ķirse, The Ludvig, Dagnis Roziņš, The Beach Band u.c. Valdzinošā mūzikas programma ar izcilu džeza klasiku, Ellas Ficdžeraldas, Reja Čārlza, Lūisa Ārmstronga un latviešu komponistu skaņdarbiem sola skaistu vakaru vēsturiskajā koncertzālē jūras krastā.

Pieczvaigžņu viesnīca Baltic Beach Hotel & SPA Majoros piedāvā komplektu "Atzīšanās mīlestībā": SPA programma divām personām, tostarp romantiska džakuzi istaba un dzirkstošais vīns, pasniegts vannā, vakariņas sveču gaismā ar skatu uz jūru, nakts viesnīcā, sporta kluba un baseina apmeklējums no rīta un brokastis restorānā "Pērle". Uz "Romantisko bēgšanu" aicina Hotel Jūrmala SPA turpat Majoros ar pērļu vannu pārim un nakšņošanu Luksusa numurā.

Romantiska atpūta diviem viesnīcā Lielupe by Semarah Hotels Lielupē paredz baseinu, masāžu, sāls istabu, vakariņas restorānā "Lielupe", dzirkstošu vīnu un augļus numuriņā un Zviedru galda brokastis. "Romantiska jūtu buķete" viesnīcā Amber Sea Hotel & SPA Dzintaros mīlniekus lutinās ar akvakluba apmeklējumu un eksotisku eļļu masāžu, turklāt atļauta vēlāka izrakstīšanās nekā tas viesnīcās ierasts. Kurshi Hotel & SPA Dubultos ir sarūpēta gan divu dienu atpūta "Ziemas dzirksts" ar pirti un masāžām, gan "Lūdzu, netraucēt…" piedāvājums ar SPA programmu "Liepzieds" un nūjošanu gar jūru. Par nelielu papildus samaksu var pasūtīt īpaši romantisku KURSHI Hotel & SPA numura noformējumu.

Mājīgajā restorānā Faces Bulduros tuvu jūrai vērts laikus norezervēt galdiņu, lai piedzīvotu Valentīna dienas pārsteigumus, kurus restorāns sola, bet vēl neizpauž, citādi jau tie nebūtu pārsteigumi! Bet itāļu restorānā Giardini Bulduros pēc gardām vakariņām var divatā noslēpties ūdenspīpju istabā un izpūst smaržīgus dūmu gredzenus vai iepazīt vīna pagrabu.

Romantiskas vietas, kur vērot saulrietu

Saulriets ir izrāde, kurai nevajag biļeti, un baltā pludmale, kurā uzlasīt gliemežvākus piemiņai, ir labākā vieta, kur to vērot. Pat ja ziema ir laiks, kad saule Jūrmalā neriet tālumā aiz jūras horizonta kā gada siltajā sezonā, bet vairāk pa kreisi, liedags un ūdens joprojām fotogēniski rotājas krāsu paletes rozā un oranžajos toņos.

Jūrmalā pludmale ir 24 kilometrus gara un daudzveidīga. Klusu vietiņu, ja neskaita viļņu šalkoņu, sev atradīs ikkatrs. No Dzintariem līdz Majoriem liedagu var nostaigāt pa koka laipu, kas nepilna kilometra garumā stiepjas paralēli jūrai un vakarā top izgaismota. Pumpuros smilšu sanesumi ir zaļāki nekā citviet. Kauguros liedags vietām ir pavisam šaurs. Bet it visur atradīsiet soliņu, uz kura apsēsties.

Ja plānojat Valentīna dienas saulrietu vērot, baudot romantiskas vakariņas, nevis tāpat vien pludmales smiltīs, vairāki Jūrmalas restorāni un kafejnīcas atrodas jūras krastā un atvērti visu gadu: 36. Line Grill Restaurant Dubultos un Light House Jūrmala Dzintaros (kas ir arī viesnīca, turklāt katram numuram ir privāta terase ar skatu uz Baltijas jūras panorāmu). Majoru pludmalē ir stilīga kafejnīca Simply Beach House, bet Kauguros jūras krastā iekārtots krogs "Kūriņš", kur sātīgi paēst. To, kā saulrieta laikā mainās upes ainava, var vērot, sēžot pie galdiņa restorānā "Laivas" Lielupē.

Pasakā ārpus laika nonāksiet Lielajā Ķemeru tīrelī, kur katrs purva ezeriņš un akacis atspīd saulrieta debesu toņos, bet izbūvētā laipa ar skatu torni ļauj neskarto ainavu vērot no drošas vietas. Unikālu piedzīvojumu piedāvā "Ozolaivas": Lielā Ķemeru tīreļa ezerā saullēkta vai saulrieta laikā mediatīvi slīdēt kopīgā kanoe laivā. Jūrmalai ir visas iespējas kļūt par jūsu Valentīna dienas pilsētu un 14. februāra tradīciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41515112sec.