Jūrmalas pilsētas pludmales ir gatavas peldsezonai

Gatavojoties vasarai, Jūrmalas pilsētas 24 kilometrus garā pludmale ir labiekārtota atpūtai – izvietoti pludmales soli, atkritumu tvertnes un labierīcības, darbu sākušas vairākas kafejnīcas jūras krastā. Intensīvākā režīmā pludmalēs darbu turpina Glābšanas dienests, kas atpūtniekus aicina ievērot noteiktās drošības prasības un noteikumus.

Kūrortpilsētā  ir 12 oficiālās peldvietas, vienpadsmit no tām ir jūras, viena – Lielupes krastā. Visas Jūrmalas pludmales atbilst augstiem kvalitātes kritērijiem ūdens kvalitātes, labiekārtojuma un servisa jomā. Arī šogad pašvaldība pludmales uzturēs un kops atbilstīgi augstākajiem vides kvalitātes standartiem. Peldsezonā, no 15. maija līdz 15. septembrim, atpūtnieku drošību pludmalē uzraudzīs 36 glābēji septiņās glābšanas stacijās un posteņos – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos, Mellužos, Kauguros un Jaunķemeros.

Pludmale tiek regulāri kopta: katru dienu līdz plkst. 8.00 tiek savākti un aizvesti jūras izmeši, tiek irdināta ūdens un krasta robežjosla, kā arī divas reizes dienā tiek savākti sadzīves atkritumi visā pludmales teritorijā. Jūrmalas pludmalē un izejās uz jūru ir uzstādītas un tiek apsaimniekotas 199 atkritumu tvertnes. Ar atkritumu urnām ar pelnu traukiem tiks aprīkotas 28 izejas uz jūru, tādā veidā mudinot pludmales apmeklētājus cigarešu izsmēķus atstāt tajās vietās, neienesot pludmalē.

Sākoties peldsezonai, pludmales izejās uz jūru uzstādītas rudenī noņemtās koka laipas. Piecās peldvietās – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Asaros un Kauguros – ir publiski pieejamas dušas un vienpadsmit kāju skalotāji. Visā pludmales garumā ir izvietoti gandrīz 250 soli, tualetes pludmalē un glābšanas stacijās apmeklētājiem ir pieejamas bez maksas.

Bērnu un jauniešu aktīvai atpūtai 19 vietās pludmalē ir izvietotas rotaļu un vingrošanas iekārtas. Tuvākajā laikā pludmales posmā starp Majoriem un Dubultie darbu uzsāks arī Jūrmalas pludmales centrs, kurā būs iespējams nodarboties ar pludmales sporta veidiem sešos profesionāli ierīkotos sporta laukumos.

Pludmalē turpinās vasaras kafejnīcu un pludmales atpūtas servisa vietu izvietošana, dažas vasaras kafejnīcas jau sākušas darbu.

Jūrmalas pludmales ir pieejamas arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Cilvēku ērtībām, kuri pārvietojas riteņkrēslos, ir piemērotas 11 izejas uz jūru un četras pārģērbšanās kabīnes Vaivaros, Kauguros, Jaunķemeros un Jaundubultos.

Saskaņā ar Veselības inspekcijas informāciju pēc ilglaicīgā ūdens kvalitātes novērtējuma datu apkopošanas Jūrmalas peldvietās ir izcila deviņās peldvietās, trīs peldvietās vērtēta kā laba. Peldvietu ūdens kvalitātes monitorings oficiālajās peldvietās turpināsies, šajā peldsezonā Jūrmalas pašvaldība veiks ūdens kvalitātes monitoringu arī iedzīvotāju un tūristu iecienītajās atpūtas vietās Lielupē un Slokas karjerā, kur valsts peldūdens monitorings netiek veikts.

Lai arī turpmāk saglabātu augstu ūdens kvalitāti peldvietās, atpūšoties pludmalē, pludmales apmeklētāji aicināti būt atbildīgiem – ievērot sabiedriskās kārtības noteikumus un higiēnas prasības, kā arī atcerēties, ka peldvietās un Rīgas jūras līča pludmalē ir aizliegts smēķēt un ievest dzīvniekus. Ja pludmalē tiek konstatēti pārkāpumi, apmeklētāji aicināti ziņot Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijai pa tālruni 67740448, 29444810.

Jūrmalas pašvaldība arī atgādina, ka par iebraukšanu Jūrmalas īpaša režīma zonā jāmaksā nodeva 2 eiro apmērā. Caurlaides iebraukšanai var iegādāties elektroniski: portālā visitjurmala.lv, ar "Mobilly", "Riga Card" vai "Citadele" aplikāciju starpniecību. Par caurlaidi var samaksāt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tajā datumā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā līdz plkst.23.59, vai pirms tam. Ar vienu dienas caurlaidi īpaša režīma zonā var iebraukt neierobežotu reižu skaitu tajā datumā, kuram caurlaide iegādāta.

Lai neaizmirstu iegādāties caurlaidi, ir iespējams pieteikties atgādinājuma saņemšanai e-pastā. Ja transportlīdzeklis būs iebraucis Jūrmalā un tam nebūs iegādāta caurlaide, piereģistrētajā e-pastā tās pašas dienas vakarā laikā no plkst.19.00 līdz plkst.23.30 tiks nosūtīts atgādinājums, lai varētu paspēt iegādāties caurlaidi un nebūtu jāsaņem sods. Pieteikties atgādinājuma saņemšanai var mājaslapā www.jurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04212713sec.