Jūrmalas galveno Ziemassvētku egli iedegs 2. decembrī

Sestdien, 2023. gada 2. decembrī, plkst. 16.00 Jūrmalā tiks iedegta galvenā pilsētas Ziemassvētku egle, kas atradīsies Jomas ielā, iepretim Majoru stāvlaukumam. No plkst. 12.00 Horna dārzā norisināsies svētku tirdziņš, izskanēs muzikāli priekšnesumi, svētku apmeklētāji varēs aplūkot “Mazo Ziemassvētku eglīšu lielo izstādi”, spēlēt spēles un doties rotaļās kopā ar Ziemassvētku rūķi.

Svētku tirdziņš

Plkst. 12.00–17.00 Horna dārzā norisināsies svētku tirdziņš, kurā savu preci piedāvās gan Jūrmalas amatnieki un mājražotāji, gan tirgotāji, kas mērojuši ceļu no tuviem un tālākiem Latvijas novadiem. Piedāvājumā būs produkti veselības un imunitātes stiprināšanai – medus un Latvijas pļavu tējas, augļu sulas, sīrupi un ievārījumi, sukādes un citi labumi. Tirdziņā varēs iegādāties gaļas un zivju produktus, arī pupas un zirņus Ziemassvētku galdam. Būs arī saldi našķi – kliņģerīši, plātsmaizes un pīrādziņi, zefīri, karameles un piparkūkas. Savus darinājumus piedāvās amatnieki – nopērkami būs klūgu pinumi un skalu grozi, koka mājlietas, kā arī adījumi, austi mājas tekstila izstrādājumi, aksesuāri, rotas un jau gatavi dāvanu komplekti, tirdziņā būs iespēja iegādāties arī Adventa vainagus un sveces.

Svētku noskaņā varēs baudīt piparkūkas, karstvīnu un uz ugunskura vārītu zupu.

Muzikāli priekšnesumi un rotaļas

Plkst. 13.00 skaistākās Ziemassvētku dziesmas no koncertprogrammas “Karameles” dziedās Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis, Andris Sējāns un vokālā bērnu studija “Knīpas un Knauķi”, savukārt, plkst. 14.00 ar muzikālu priekšnesumu priecēs enerģiskais Katrīnas Dimantas trio.

Plkst. 15.00 mazākos svētku apmeklētājus Ziemassvētku rūķis aicinās rotaļās un arī pacienās ar īpašu Jūrmalas pilsētas našķi.

No plkst. 13.00 Horna dārzā ikviens varēs izmēģināt savu veiklību un asināt prātu, spēlējot ātrās galda spēles brīvā dabā. Celiņā, kas ved no Horna dārza līdz lielajai pilsētas svētku eglei, būs apskatāma “Mazo Ziemassvētku eglīšu lielā izstāde” – 35 eglītes, kuras īpaši egles iedegšanas pasākumam rotājuši Jūrmalas izglītības iestāžu audzēkņi.

Ziemassvētku egles iedegšana

Plkst. 16.00 norisināsies galvenais dienas notikums – pilsētas Ziemassvētku egles iedegšana, ko izrādē “Rūķi meklē Ziemassvētku egli” izspēlēs Jūrmalas teātra aktieri.

Aptuveni divpadsmit metrus augstā egle Jomas ielā, iepretim Majoru stāvlaukumam, būs radīta no vairākiem desmitiem mazāku eglīšu, to rotās stilizēti latvju raksti un spoguļu elementi egles zaros. Ziemassvētku egles rotu papildinās izgaismotie koki blakus esošajā skvērā un svētku noskaņu radīs muzikālais noformējums egles atrašanās vietā.

Svētkiem uzpostas pilsētas egles no 2. decembra būs Jomas ielā Majoros, Dubultu Kultūras kvartālā, Kauguru parkā un pie Kauguru Kultūras nama.

Svētku noskaņu visā pilsētā papildinās uz ielām un tiltiem ieslēgtais svētku apgaismojums – stilizēti latvju raksti, kā arī Ziemassvētku dekorācijas vairākās pilsētas vietās. Jomas ielu visā tās garumā rotās izgaismoti dekori pie apgaismojuma stabiem. Gaismiņās iemirdzēs Dzintaru mežaparks, Dubultos, iepretim dzelzceļa stacijai, un Kauguros, Talsu šosejas rotācijas apļos, tiks izvietoti lieli čiekuru dekori. Kauguru parkā ziemas laikā “iemājos” sniegavīru ģimene, savukārt Ziemassvētku stāstu Kauguru Kultūras nama pagalmā atainos tēlnieka Tālivalža Muzikanta veidotā skulptūru grupa “Ziemassvētku silīte”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.818012sec.