Janvāris zinātnes centrā VIZIUM darbnīcās būs «Atklājumu mēnesis»

Jaunā gada pirmais mēnesis Ventspils zinātnes centra VIZIUM radošajās darbnīcās būs veltīts būtiskiem atklājumiem - ikvienam interesentam kopā ar ģimeni un draugiem būs iespēja radošā veidā uzzināt, kā darbojās pirmie automobiļi, kad tika izveidotas pirmās raķetes, kādi bijuši robota attīstības posmi, kā arī, kādas iespējas radušās, pateicoties hidraulikai.

Janvārī Ventspils zinātnes centra VIZIUM darbnīcas norisinās sestdienās un svētdienās plkst. 13.00. Katru nedēļas nogali tiek piedāvāts jauns darbnīcu saturs:

    • 6. un 7. janvārī plkst. 13.00
“Atklājums - automobilis”: Darbnīcas dalībnieki uzzinās vairāk par automobiļu vēsturi, salīdzinās, kā transportlīdzekļi darbojās tad un tagad, kā arī darbosies radoši un izveidos paši savus mazos braucamrīkus.

    • 13. un 14. janvārī plkst. 13.00
“Atklājums - raķete”: Raķetes vēsture, tās darbības principi, Ņūtona likums un savu raķešu veidošana. Ikviens dalībnieks iejutīsies kosmonauta lomā, veidojot jautras kosmonauta maskas.

    • 20. un 21. janvārī plkst. 13.00
“Atklājums - robots”: Darbnīcas dalībnieki iepazīs robotu attīstības posmus, uzzinās, kādi roboti vispār pastāv, kādās jomās tos izmanto, kā arī darbosies praktiski ar jaunās paaudzes izglītojošo robotu Makeblock mBot2 un uzkonstruēs paši savu mini robotu.

    • 27. un 28. janvārī plkst. 13.00
“Atklājums - hidraulika”: Darbnīcā būs iespēja uzzināt vairāk par hidraulikas zinātni un tās likumiem, kā arī nostiprināt jaunās zināšanas, izveidojot savu hidrauliski paceļamā tilta modeli.

Tāpat ikviens aicināts apmeklēt zinātnes šovus, kas norisinās no otrdienas līdz svētdienai plkst. 12.00 un 14.00:
    • plkst. 12.00 “Neredzamā ķīmijas pasaule”
    • plkst. 14.00 “Transporta laboratorija”

Arī Jaunajā gadā Ventspils zinātnes centrs VIZIUM aicina pirmsskolas vecuma bērnus piedalīties “Mazo pētnieku darbnīcās”, kurās, spēlējot spēles, rotaļājoties un iesaistoties dažādās jautrās aktivitātēs kopā ar smaidīgajiem pasniedzējiem, būs iespēja ne tikai lieliski pavadīt laiku, bet arī apgūt jaunas prasmes un zināšanas, sniedzot atelpas brīdi vecākiem. Nodarbības notiek katru sestdienu un svētdienu! Pieteikšanās tekošās nedēļas nogales darbnīcām tiek atvērta katru pirmdienu: www.adre.se/maziepetnieki.

Ventspils zinātnes centra VIZIUM radošās darbnīcas un zinātnes šovus iespējams apmeklēt neatkarīgi ekspozīcijas zāles. Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: info@vizium.lv, VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājaslapā www.vizium.lv.

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra un zinātnes centra VIZIUM rīkoto pasākumu un apmācību laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra mājas lapā  www.digitalaiscentrs.lv, zinātnes centra VIZIUM mājas lapā www.vizium.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Instagram un TikTok.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53926682sec.