Ginesa rekorda uzstādīšanai Ventspilī pietiekušies jau 200 brīvprātīgie

Aktīvi noris brīvprātīgo reģistrēšanās Ginesa rekorda uzstādīšanas mēģinājumam – pasaulē garākā ziedu paklāja veidošanai Ventspilī, Ostas ielas promenādē, kas notiks 24.jūlijā. Pirmajā nedēļā savu dalību apstiprinājuši jau 200 brīvprātīgie.

Pieteikušās ir daudzas ventspilnieku ģimenes, sabiedriskās organizācijas, pašvaldības iestādes un uzņēmumi. Intereses par šo unikālo pasākumu ir cilvēkiem visā Latvijā un pat Lietuvā. Brīvprātīgie brauks no Rīgas un Daugavpils, bet tūristi no Lietuvas plāno apvienot Ventspils apmeklējumu ar dalību Ginesa rekorda uzstādīšanā.

Aktīvā un atraktīvā Griežu ģimene, kura piedalījās LNT šovā „Dziedošās ģimenes”, veidos komandu ar 17 dalībniekiem, vienkopus pulcējot vairākas ģimenes paaudzes.  Kopā ar draugiem savu komandu veidos arī viesu nama „Dzirkaļi” saimnieki - Dzirkaļu ģimene.

Dalību apstiprinājis arī Ventspils reģionālais nevalstisko organizāciju atbalsta centrs, kura biedri ir Ventspils reģionālā diabētiķu biedrība, Latvijas bērnu fonds, Ventspils Bērnu un pusaudžu atbalsta centrs "Nāc līdzi", Latvijas Neredzīgo biedrības Ventspils teritoriālā organizācija, Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem "Paspārne", "Latvijas Uzņēmēji" un daudzas citas biedrības.

Ginesa rekorda uzstādīšanā piedalīties vēlas sporta skolas „SPARS” komanda, Ventspils Kultūras centrs, pašvaldības SIA „Ūdeka”, SIA „Arbo” un vairāki citi Ventspils uzņēmumi. Īpašs paldies jāsaka tiem brīvprātīgajiem, kuri piedāvā savu palīdzību 23.jūlijā, kad notiks sagatavošanas darbi paklāja veidošanai. Lai no mašīnām izceltu ap 5150 puķu kastes ar apmēram 80 000 podiņiem, nepieciešama liela fiziska izturība un spēks. Šajos darbos plānots iesaistīt 80 cilvēku, kas tiks sadalīti grupās pa 20 un darbosies maiņās. Grupas visas dienas garumā viena otru nomainīs ik pēc divām stundām.

Ceturtdien, 10.jūnijā, Ventspils domē ainavu arhitektes Anitas Neilandes vadībā uz pirmajām nodarbībām pulcējās grupu vadītāji. Viņi kopā ar Mākslas skolas audzēkņiem un skolotājiem apguva paklāja raksta zīmēšanu, plānos darba vadīšanas procesu, lai rekorda uzstādīšana noritētu raiti. Lai izveidotu 1500m garo paklāju ir nepieciešami 30 grupu vadītāji, kas vadīs 30 komandas. Komandas uzdevums būs pareizi, atbilstoši rakstam un krāsu paletei, izvietot puķu podiņus 50m posmā. Minimālais dalībnieku skaits komandā ir 8, maksimālais – 16.

Vēl ikvienam ir iespēja kļūt par šī unikālā pasākuma – Ginesa rekorda uzstādīšanas mēģinājuma dalībnieku. Tāpēc aicinām ģimenes, draugu grupas, darba kolektīvus un ikvienu interesentu pieteikties, zvanot uz Ventspils Tūrisma informācijas centru pa tālruni 63622263, kā arī sūtot e-pastus uz tourism@ventspils.lv.

Tomēr arī tiem, kuri nepaspēs pietiekties dalībai kādā no 30 komandām, būs iespēja piedalīties Ginesa rekorda uzstādīšanā. Rekorda uzstādīšanas dienā varēs nākt ar pašu audzētiem vasaras ziediem podiņos (samtenes, alisītes, leduspuķes) vai arī iegādāties tos speciālā tirdziņā pie puķu skulptūras „Ziedu mārītes”. Katrs pievienotais puķu podiņš pagarinās plānotos paklāja 1500m. Cik garš būs mūsu kopā veidotais paklājs, uzzināsim 24.jūlijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95343399sec.