Liepājā atklās Starptautisko zvaigžņu festivālu

Ar pieciem koncertiem no 2020. gada 7. – 14. martam Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" norisināsies Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais nu jau 28. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā piedalīsies izcilības no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Sestdien, 7. martā (pulksten 18) festivālu atklās harizmātiskais Francijas pianists Vilems Lačumija, kura karjera plaukst gan Francijas labākajās koncertzālēs un festivālos, gan citviet pasaulē – Eiropas zemēs, Libānā, Ķīnā, Korejā, ASV un Dienvidamerikas valstīs. Ar Liepājas Simfonisko orķestri Gintara Rinkeviča vadībā franču pianists atskaņos Morisa Ravela skaisto neganta prieka pilno opusu – Klavierkoncertu Solmažorā. Atklāšanas koncerts būs īpašs arī ar to, ka pasaules pirmatskaņojumu šajā vakarā piedzīvos daudzviet pasaulē zināmā latviešu meditāciju meistara un virtuozā ainavista Ērika Ešenvalda Saksofonkoncerts "Arktikas vīzijas. Jūra" ar izcilā saksofonista Oskara Petrauska solo. Koncertu tiešraidē varēs dzirdēt arī Latvijas radio 3 "Klasika" ēterā.

Īsi pirms koncerta pulksten 16 Liepājas Simfoniskais orķestris turpat koncertzālē atklās sava ilggadējā fotogrāfa Jāņa Vecbrāļa fotoizstādi "PIRMĀ …", kur iemūžināti mirkļi no pērnā gada nogalē pirmatskaņotās Riharda Dubras operas "Suitu sāga".

Jau nākamajā dienā, 8. martā Latvijas Radio bigbends Zvaigžņu festivālā koncertēs kopā ar portugāļu džeza dīvu – glāsmaini skaistās balss īpašnieci Mariu Mendešu un sensacionālo brazīļu basģitāristu, unikālu slepu (plaukstspēles tehnika) un mežonīgu grūvu meistaru Mišaelu Pipokiņu. Programmā, kas burtiski svin portugāļu valodu un brazīļu ritmus, protams, skanēs mūzika no Portugāles un Brazīlijas, un mūziķi sola, ka tas būs kas vairāk kā samba un bossa-nova. Dzirdēsim arī Latvijas Radio bigbenda fantastisko programmu Tribute to Jaco, kas veltīta leģendārajam džeza basistam Džako Pastoriusam.

Īsi pirms džeza koncerta, 8.martā pulksten 17 arī turpat koncertzālē Liepājas Simfoniskais orķestris prezentēs savu jaunāko ierakstu albumu, kas tapis izdevniecības "Skani" paspārnē – "The Glittering Wind" jeb "Vēja mirdzums" ar mūziku, ko radījušas piecas latviešu komponistes.

Ceturtdien, 12. martā festivālu turpinās unikālais Karlheinca Štokhauzena solo koncerts "Arlekīns" čehu klarnetista Karela Dohnala sniegumā. Jau gandrīz 10 gadus viņš ar šo 45 minūšu garo mūzikas, dejas un improvizācijas rotaļu ar lieliem panākumiem ceļo pa pasaules koncertzālēm.

13. martā festivāla klausītājiem būs iespēja izbaudīt salonmūzikas koncertu pēc 19. gadsimta parauga. Muzicēs gan pasaulē atzītais soprāns – Maija Kovaļevska, gan Čīlē rezidējošais latviešu painisma virtuozs Armands Ābols, ģitārists Māris Kupčs, kā arī Rīgas kamerkora "Ave Sol" vīru grupa un diriģents Jurģis Cābulis.

Festivāla noslēgumā 14. martā Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā koncertēs ar pianistu Armandu Ābolu, kopā atskaņojot Bēthovena Ceturto Klavierkoncertu, un dziedātāju Maiju Kovaļevsku, ievedot klausītāju burvīgajā operas pasaulē.

28. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu atbalsta Latvijas Republikas kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsēta. Biļetes uz LSO rīkotajiem koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.56736088sec.