Liepājā būs krāšņs Valsts svētku ieskaņas koncerts

Liepājas radošie kolektīvi aicina liepājniekus un pilsētas viesus turpinoši kopā būt un kopā just XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku gaisotnē koncertā “Saules pielijuši” 2023. gada 11. novembrī pulksten 15:00 koncertzālē “Lielais dzintars”. Ieeja Valsts svētku ieskaņas koncertā ir bez maksas, ar ielūgumiem, kas no šodienas pieejami “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās.

“Visa sākums ir mazs gaismas puteklītis, kas caur dziesmu un tradīciju attīstās un aug arvien lielāks, pārtopot visaptverošā Saules gaismā, Gaismas puteklis par Sauli aug, tāpat kā cilvēks par tradīciju top, kas savieno mūs ar saknēm un rada saikni starp paaudzēm,” koncerta motīvu raksturo režisors Juris Jonelis, kura ziņā bija arī šovasar aizvadīto Dziesmu svētku koru lielkoncerta “Tīrums.Dziesmas ceļš” režija.

Rīkotāji sola krāšņu un iespaidīgu pasākumu, kurā piedalīsies 31 kolektīvs ar vairāk nekā 800 dalībniekiem - tautas deju ansambļi, kori, folkloras kopas, pūtēju orķestri, vokālie ansambļi un amatierteātri, kā arī fotostudija ar izstādi. Koncerta mākslinieciskie vadītāji ir Dziesmu svētku virsdiriģente Ilze Valce un Deju svētku virsvadītājs Jānis Purviņš, tekstu autors un koncerta vadītājs - Orests Silabriedis. Koncerta skanējumu paspilgtinās solisti Andris Ērglis, Laura Bluķe un Solveiga Kūlaine, koncertmeistars Normunds Kalniņš, savukārt, par vizuālo noformējumu rūpējas videoprojekciju autors Andris Vētra un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Pasākumu rīko Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs.

Laipni aicināti!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52581sec.