Siguldas pilsētas svētkos debesis rotās krāšņi gaisa baloni

Gaisa balonu lidojumi ir kļuvuši par neatņemamu Siguldas svētku sastāvdaļu. Arī šogad novadnieki Siguldas debesīs "Mīlētākās pilsētas svētki. Cita frekvence" laikā, 30. maijā, no plkst. 19.00 līdz 20.00 varēs baudīt gaisa balonu lidojumus.

Baudot svētku dienas vakaru uz balkona, pie savu māju atvērtajiem logiem, dārzos vai pagalmos, gaisā varēs vērot kopumā 10 mākoņu kuģus. Pirmo reizi Siguldas debesīs būs iespēja saskatīt arī divus gaisa balonus, kas atceļojuši no Amerikas kopā ar pilotu Džeisonu Fišeru (Jason Fischer). Pilots un reizē balonu meistars, dizaineris apliecina, ka šie baloni ir īsts mākslas darbs – baloni īpaši ar to, ka viens ir pilota darinājums, savukārt otrs veidots fraktāļu dizaina tehnikā. Tāpat Džeisons Fišers atklāj, ka ir priecīgs par iespēju piedalīties Siguldas pilsētas svētkos, novadniekiem un viesiem rādot vēl neredzētus gaisa kuģus.

Atgādinām, ka 30. maijā plkst. 19.15 ar kopīgu dziesmas "Zied ievas Siguldā" dziedāšanu no saviem balkoniem, logiem un māju pagalmiem "Radio 7" frekvencē, aizsāksies vakara radio ballīte kopā ar DJ Egonu Reiteru. Novadnieki, rakstot vai ierunājot balss ziņu lietotnē "WhatsApp" (tālruņa numurs 20115577), varēs nosūtīt vēlējumu pilsētai, kaimiņiem vai kolēģiem, izvēlēties mīļākās dziesmas, kā arī radio ēterā klausīties īsas intervijas ar Siguldas novada iedzīvotājiem. Ballīte turpināsies līdz plkst. 22.00.

Gaisa baloni "Mīlētākās pilsētas svētki. Cita frekvence" laikā lidos jau trešo gadu pēc kārtas. Pirmais Gaisa balonu festivāls Siguldā norisinājās 1993. gadā – gadu pēc Latvijā pirmā gaisa balona lidojuma Rīgā, kad 1992. gada aprīlī no Doma laukuma debesīs pacēlās gaisa balons "Vinnijs", atklājot mūsdienu Latvijas gaisa kuģošanas sākumu.

Gaisa balonu lidojumi ir iespējami tikai labvēlīgos laikapstākļos, kā arī ņemot vērā vēja virzienu. Aktuālā informācija par gaisa balonu lidojumiem būs pieejama pašvaldības informatīvajos kanālos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45794606sec.