Siguldas pilsdrupu estrādē notiks jau II Latvijas Blūza svētki

23. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks jau II Latvijas Blūza svētki, kuros piedalīsies labākās pašmāju grupas un viesi no ārzemēm. Šī gada Blūza svētkus papildinās Pirmais nacionālais Blūza izpildītāju konkurss.


Pirmo nacionālo Latvijas Blūza konkursu rīko Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar partneriem. Konkursa mērķis ir pierādīt sev un citiem, ka blūzs arī Latvijā ir blūzs. Konkursā var piedalīties jebkurš konkursa nolikumam atbilstošs kolektīvs, kas uzskata un ir sevi pozicionējis par blūza izpildītājiem visā šī mūzikas žanra daudzveidībā. Dalība konkursā ir bez maksas.


Konkurss noritēs trīs kārtās. Vispirms būs dalībnieku atlases kārta, tad profesionālā kārta, kura notiks Coconut Beach pludmales restorānā Majoros. Visbeidzot konkursa finālisti 23. jūlijā kāps uz lielās skatuves II Blūza svētkos Siguldā, lai noskaidrotu, kurš pārstāvēs Latviju Eiropas galvenajā blūza notikumā – European Blues Challenge 2012, kuru rīko Eiropas blūza asociācija.


Informācija par konkursu, nolikums un dalībnieka anketa ir publicēta Blūza svētku interneta vietnē www.bluesfest.lv.


Biļetes uz II Blūza svētkiem nopērkamas Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā un www.bilesuserviss.lv.

Programma: Laikā no 14.00 līdz 16.00 notiks Pirmā Latvijas Blūza konkursa koncerti – katrs dalībnieks uzstāsies 20 minūtes.
Laikā no plkst.16.00 līdz 01.00 notiks festivāla koncerti – katrs izpildītājs uzstāsies 40 – 60 minūtes.

Papildus koncertiem būs apskatāma pagājušā gada Blūza svētkiem veltīta fotoizstāde no kolekcijas “EPSON Roots and Fruits”; darbosies “Tour du Monde” blūza un džeza mūzikas ierakstu veikals, festivāla suvenīru bode un vinilplašu tirgotava, kā arī kafejnīcas un bāri. Savukārt EPSON Blūza kinozālē tiks demonstrēta Robert Johnson 100. gadu jubilejai veltīta filmu programma. Pēc pasākuma plkst. 01.30 uz Rīgu dosies muzikālais Blūza vilciens.
Pie iekāpšanas pasažieriem jāpērk biļete saskaņā ar AS “Pasažieru vilciens” tarifiem.

Piedalās viesi no ārzemēm: Peaches Staten (ASV), Henry McCullough (Īrija), kā arī labākie Latvijas blūzmeņi: Ainars Pūpols & pBlues / Bites Blues Band / D11 Blues Band / Ginta Žilinska Trio / Hot Dogs & Jānis Vanadziņš / Igor "Rebel" Novikoff & Band / Mirta & Hot Acoustics / Strong Mint / The Blues Gang / The Twins Peek ... saraksts tiks papildināts !

Konkurss: pasākuma laikā notiks “Latvijas Blūza konkurss” - pirmais blūza izpildītāju nacionālais konkurss Baltijā, kura uzvarētājs 2012. gadā dosies uz European Blues Challenge Berlīnē – Eiropas blūza galveno notikumu.
Fotogrāfēšana un filmēšana: pasākumā drīkstēs fotogrāfēt un filmēt nekomerciālām vajadzībām un netraucējot apkārtējiem. Safotogrāfētās bildes bez maksas varēs izdrukāt Epson foto kioskā (izdruku skaits ir ierobežots). Profesionāļus lūdzam savlaicīgi sazināties ar pasākuma rīkotājiem.
Rīko: Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada domi.
Partneri: Air Baltic, Bites Blūza klubs, Cēsu alus, Epson Baltija, Latvijas dzelzceļš, LMK, LZK, McĀbols,
Platforma.lv, Radio SWH, Radio SWH Rock, Serveris.lv, TV24.

Informācija pasākuma interneta vietnēs: www.bluesfest.lv


Blūzs arī Latvijā ir blūzs!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50884104sec.