Siguldas mākslas un līdzdalības festivāls izsludina gaismas objektu konkursu

2012. gada decembrī un 2013. gada janvārī Siguldas novadā otro reizi notiks pilsētvides mākslas un līdzdalības festivāls Nature. Urban. Future. (Daba. Pilsēta. Nākotne). Festivāla moto ir ''Ikviens ir radošs''.

Festivāla mērķis ir aktivizēt dažādu mākslas jomu un iedzīvotāju sadarbību. Festivāls aicina nevis pasīvi vērot, bet aktīvi līdzdarboties. Pasākuma norise Siguldā nav nejauša – te harmoniski sadzīvo daba un cilvēka radītā pilsētvide. Festivāls aicina siguldiešus un pilsētas viesus domāt par dabas un pilsētvides savstarpējām attiecībām vakar, šodien un nākotnē.

Sadarbībā ar gaismas festivālu ''Staro Rīga'', Siguldas novada pašvaldība izsludina jauniešu un studentu mazo formu vides gaismas objektu konkursu. Konkursā atlasītie darbi piedalīsies unikālā ceļojumā - tie tiks izstādīti gan Rīgā - gaismas festivālā ''Staro Rīga'', gan Siguldā - Nature / Urban / Future / ietvaros. Konkursa mērķis ir veicināt jauniešu un jauniešu grupu radošumu, interesi un atbildību par kvalitatīvu pilsētvidi, veicināt mākslas un sabiedrības diskusiju par dabas un urbānās vides mijiedarbību.

''Pirmo reizi sadarbojamies ar gaismas festivālu "Staro Rīga" un ceram uz jauniešu līdzdarbību, lai gada tumšajā laikā iedegtu gaismas Siguldā un arī Rīgā. Ikviens ir radošs - nestāviet malā, bet iesniedziet savas idejas, kā padarīt tumšo ziemas periodu gaišāku!", aicina Jolanta Borīte, Siguldas novada pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītāja.

Gaismas objekta idejas saskaņā ar konkursa nolikumu jāiesniedz līdz 5. novembra pulksten 15.00, gaismas festivālā ''Staro Rīga'' laikā no 2012. gada 15. līdz 18.novembrim gaismas objekti tiks izvietoti Esplanādē un Vērmanes dārzā, savukārt laikā no 2012. gada 2. decembra līdz 2013. gada 31. janvārim konkursa objekti tiks izstādīti Siguldā.

2012. gada Nature / Urban / Future festivāla ietvaros Siguldas novadā decembrī un 2013. gada janvārī notiks dažādas aktivitātes - izstādes, instalācijas, līdzdalības akcijas, koncerti.

Izziņai: pirmais mākslas un līdzdalības festivāls Nature / Urban / Future notika no 2011. gada 11. decembra līdz 2012. gada 29. janvārim. Festivāla tēma bija "Zaļā pasaka". Festivāla ietvaros notika laikmetīgās mākslas izstādes ''Ēdams, neēdams'' un ''Viss nav'', bija apskatāma Lietuvas Jūras muzeja Delfīnu gleznotu gleznu izstāde ''Ūdens zīmes'', pirmizrādi piedzīvoja izziņu, izpratni un radošumu veicinoša kustība bērniem - Juši, notika ziemas foto pastaigas, tika demonstrēta video projekcija ''Urban story'', notika radošā darbnīca – izstāde ''Krāsosim koku'', izskanēja grupas ''Dzelzs Vilks'' 20. gadskārtas albuma ''Dzīvnieks pilsētā'' koncerts, kā arī tika izveidots pilsētvides gaismas objektu - laternu pastaigu maršruts.

Festivāls Nature / Urban / Future ir viena no projekta ''Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014'' aktivitātēm, ar ko Sigulda piesaka jaunas, novatoriskas un interesantas norises savā pilsētā, kas veicina radošuma attīstību. Festivāla organizators ir Siguldas novada Dome un pasākumu operators ''Untitled''.

Gaismas festivāls ''Staro Rīga'', kura tēma ir ''...slavinājums'', šogad notiks no 15. līdz 18. novembrim.  Festivāla organizators ir Eiropas kultūras galvaspilsētas rīkotājs – Nodibinājums Rīga 2014, un gaismas festivāls ''Staro Rīga'' iekļauts arī 2014. gada programmā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.sigulda.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
27 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


Liepājas reģiona TIB
,


Ventspils TIC
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52263498sec.