Rīgas bankrotējušo restorānu pulkā vēl viens jaunpienācējs

Tūrisma ziņu portāls ''Travelnews.lv'' pirms neilga laika ziņoja, ka VID darbību un nodokļa sloga dēļ ir aizvērušies seši iecienīti Rīgas restorāni.

Slēgts "Beletage" (Lāčplēša ielā 14), kas viesus priecēja ar franču desertiem, restorāns "Kinfield" (Kr. Barona ielā 66) kuru viesi iecienījuši šarmantās atmosfēras dēļ, kā arī restorāns "Aprika" (Pils laukums 4-3), kas šogad ieguva prestižo balvu «TOP 7 LABĀKIE JAUNIE RESTORĀNI 2019», ko organizēja un apbalvoja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs. Tāpat durvis viesiem vērusi Tējnīca "Materia Tējas un sarunas" (Mūkusalas iela 17), kuri publiskā paziņojumā atklāja, ka "Diemžēl, valsts nodokļu politikas, VID ierēdņu neatsaucības un augstprātības dēļ, arī tējnīca ir spiesta pārtraukt savu darbību". Pa pēdām tējnīcai seko arī  konditoreja "Safie" (Ģertrūdes iela 37), kas darbojās 7 gadus.

Bankrotēja arī populārais Vidusjūras garšu restorāns "Prego" Rīgas Klusajā centrā, Antonijas ielā 6a. Restorāna pamatvērtība bijusi augstas kvalitātes produkti un profesionāla, bet sirsnīga apkalpošana, kas sniedz itāļu dzīves uztverei tik raksturīgo ģimenisko sajūtu.

Diemžēl pēc četru gadu darbības slēgta arī ģimenes brančotava "Spārnos" Rīgā, Tērbatas 28. Restorāna 1.stāvā katru dienu bija pieejams brančs, bet 2.stāvā varēja nobaudīt izsmalcinātus restorāna ēdienus.

Latvijā iecienīti pavāri un restorānu īpašnieki aicina valsts ierēdņus samazināt PVN, jo uzskata, ka šī ir vienīgā iespēja restorāniem izkļūt no pelēkās zonas. 

Šefpavāri un restorānu īpašnieki aktīvi iesaistās savu prasību popularizēšanā un veido īsus video ar lūgumu samazināt PVN. Tomēr valsts ierēdņi sola nodokļu reformas vērtēšanu sākt nākamgad, piebilstot, ka arī šogad valdība tiksies ar nozaru nevalstiskajām organizācijām, lai kopīgi rastu kompleksus risinājumus ēnu ekonomikas mazināšanai. 

Latvijā ir trešais lielākais nodokļu slogs restorānu nozarē Eiropā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70597196sec.