Jaunmoku pilī aicina uz koncertu «Zem vienām debesīm»

2019. gada 24. oktobrī plkst.19:00 Kameransalmblis.lv, kurā apvienojušies operdziedātāja Baiba Renerte, flautiste Rūta Īzāka-Mača, Šveicē dzīvojošais čellists Mārcis Kuplais un pianiste Ilze Kundziņa, ielūdz klausītājus uz savu jauno koncertprogrammu "Zem vienām debesīm" Jaunmoku pils Kolonnu zālē.

Svinot darbības 5. gadadienu, "Kameransamblis.lv" jaunajā programmā turpinās iepazīstināt Latvijas mūzikas mīļotājus ar kamermūzikas darbiem, kas komponēti dažādām un nebūt ne tik bieži sastopamām balss, flautas, čella un klavieru kombinācijām.

Koncerta pirmajā daļā skanēs romantisma un 20. gadsimta ārzemju komponistu darbi, piemēram, vācu romantiskās mūzikas ģēnija Roberta Šūmaņa Fantāzijskaņdarbi čellam un klavierēm, kā arī viens no sarežģītākajiem skaņdarbiem flautas repertuārā – čehu komponista Jindržiha Felda dzirkstošā un dzīvespriecīgā Sonāte. Eksotisks piesitiens būs Baibas Renertes izpildītajās spāņu komponista Havjera Montsalvāža Melnajās dziesmās, bet impresionistisks skanējums piemīt Eižena Gūsena Brīvdienu iespaidiem, kas komponēti flautai, čellam un klavierēm.

Otrā daļa atvēlēta latviešu komponistu darbiem un vairākām ansambļu kombinācijām, ko iespējams izveidot no mūziķu sastāva. Baiba kopā ar čellu un klavierēm mūzikā vēstīs Jāņa Ķepīša Stāstu par naktīm, Aivara Kalēja divus madrigālus ar franču dzejnieku dzeju varēs klausīties trio – balss, flauta un klavieres izpildījumā, programma neiztiks bez instrumentāla trio skanējuma Imanta Zemzara skaņdarbos, bet visi mūziķi kopā vienosies Selgas Mences jaundarba "Kapričo. lv" pirmatskaņojumā!

Ieejas biļetes būs nopērkamas pirms pasākuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4955821sec.