Latvijas Restorānu biedrība aicina valdību vienādi attiekties pret visiem uzņēmējiem

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina Ministru kabinetu un atbildīgās ministrijas īstenot vienotu pieeju ierobežojumu noteikšanā visām nozarēm un uzņēmējiem.

No 2020. gada 31. marta stājās spēkā Ekonomikas ministrijas rīkojums par stingrākām prasībām ēdināšanas uzņēmumiem, kuru ievērošanas kontrole uzticēta Pašvaldības un Valsts policijai, kas pakļauta Iekšlietu ministrijai. Diemžēl jau pašlaik LRB biedri sastopas ar atšķirīgu šī regulējuma interpretāciju un draudiem uzlikt sodu par nepakļaušanos.

"Premjera un Ekonomikas ministrijas iepriekš publiski paustajā tika skaidri pateikts, ka sabiedriskās ēdināšanas vietā jānodrošina divu metru distance starp galdiņiem, un pie viena galdiņa nevar atrasties vairāk par diviem apmeklētājiem, ja tie nevar apliecināt, ka ir vienas ģimenes locekļi. Tas nozīmē, ka pie viena galdiņa nesodīti var sēdēt, piemēram, divi kolēģi, kas atnākuši vai pat kopā atbraukuši papusdienot. Diemžēl policijas reidos 31. martā restorāni un kafejnīcas ir sastapušās ar pieprasījumu visus cilvēkus, kas nav radinieki, izsēdināt pa vienam un draudiem uzlikt sodu," norāda LRB prezidents Jānis Jenzis.

LRB norāda, ka jau pašlaik sabiedriskajai ēdināšanas nozarei uzlikti ļoti drastiski nosacījumi, ko tā cenšas izpildīt pēc labākās sirdsapziņas, jo ikviens ir ieinteresēt sava biznesa saglabāšanā. Tāpēc sabiedriskās nozares uzņēmumi cer uz saprātīgu valsts atbildīgo institūciju rīcību.

"Iespējams, ka vaina ir labi domātā, bet kļūdaini uzrakstītā rīkojuma punktā, ko valsts policija interpretē burtiski. Tad šo kļūdu ir steigšus jālabo. Pretējā gadījumā nav jēgas imitēt restorānu darbību un tie jāslēdz pilnībā, atstājot tikai mājas piegādes iespējas," uzsver J. Jenzis.

Tāpat LRB uzskata, ka nav saprātīgi reizi 15 minūtēs atskaņot paziņojumu, aicinot lieki neuzkavēties sabiedriskās ēdināšanas telpās un sekot izvietotajiem norādījumiem par distances ievērošanu, jo visi cilvēki ir informēti par aktuālo situāciju valstī un prot izlasīt izvietotās norādes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42877722sec.