Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi visā Latvijā sāk akciju #KatluRevolūcija (video)

Lai pirms vēlēšanām politiķiem atgādinātu par visiem neizpildītajiem solījumiem ārstiem, skolotājiem, kultūras darbiniekiem un uzņēmējiem, Latvijas Restorānu biedrība (LRB) visā Latvijā sāk akciju #KatluRevolūciju.

Sākot no 2020. gada 25. maija, katru dienu plkst. 18.00 sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi aicina ikvienu skaļi un drosmīgi skandinātu katlus un pannas, protestējot pret valdības un Saeimas īstenoto politiku!

"Katlu revolūcija ir par 40% Latvijas iedzīvotāju, kas dzīvo nabadzībā, par 100 tūkstošiem pievilto skolotāju un ārstu, kas pat COVID-19 pandēmijas laikā tiek vazāti aiz deguna. Katlu revolūcija ir par kultūras darbiniekiem un par desmitiem tūkstošu mazo un vidējo uzņēmēju, tajā skaitā 30 tūkstošiem sabiedriskajā ēdināšanā strādājošajiem, kas no solītajiem 4 miljardiem eiro saņēmuši pabiras un politiķu nievas," uzsver LRB viceprezidents un restorāna 36. līnija līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs.

#KatluRevolūcijā piedalīsies sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi visā Latvijā, gan skolu ēdinātāji, gan reģionu ģimenes kafejnīcas, gan Rīgas dzīvesstila restorāni. Vienlaikus akcijai pievienoties aicināts ir ikviens, kas jūtas pievilts un uzskata, ka sabiedrībai ir jāpauž protests!

"Pašlaik politiķi vārās savā katlā un ir pilnībā aizmirsuši par saviem solījumiem! Tāpēc liksim lietā katlus un pannas, lai atgādinātu par solīto atalgojuma palielināšanu skolotājiem un ārstiem, par uzņēmējiem dotajiem solījumiem, tai skaitā, par pazeminātā PVN ieviešanu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem," norāda L. Aleksejevs.

Akcijas laikā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi aktualizēs pazeminātā PVN jautājumu, kas viesmīlības nozarei tika solīts apmaiņā pret Ģenerālvienošanās noslēgšanu. Nozare savu solījumu ir turējusi un vienošanās ir noslēgta, apliecinot sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu gatavību palielināt atalgojumu, kā arī krīzes laikā samazināt cenas. Tādejādi ieņēmumus no PVN valstij kompensēs ienākumi no darba spēka nodokļiem.

"Ir jāpārstāj uz viesmīlības un ēdināšanas nozarēm lūkoties kā uz luksuss precēm. Tās ir sociāli svarīgas jomas, kurā sevi apliecina un pirmo darba pieredzi iegūst mūsu pašu bērni. Atbalstot mūsu centienus sakārtot un no krīzes izglābt šīs nozares, tiek dota iespēja nākamajām paaudzēm jau ar pirmo darba pieredzi apgūt ne tikai arodu, bet arī atbildīgu biznesa praksi, uzsver Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis.

Jau pašlaik 19 no 28 Eiropas Savienības valstīm viesmīlības nozarei tiek piemērots pazeminātais PVN. Turklāt tūrisma nozares glābšanai vairums valstu krīzes valstis ieviesušas papildu atbalsta pasākumus, tai skaitā, Igaunija un Lietuva. Saskaņā ar LRB aplēsēm, pazeminātās PVN likmes ieviešana vēl šogad ļautu izglābt 4000 darbavietas.

"Latvijas politiķi un ierēdņi ir iedomājušies, ka viņi var nesodīti vazāt aiz deguna cilvēkus, kas maksā viņiem algu. Mēs sakām, ka tā nebūs! Ja esošie politiķi nevar, tad mēs ievēlēsim tos, kas var!" uzsver pavārs un restorāna 3 Pavāri līdzīpašnieks Mārtiņš Sirmais.

Par LRB un viesmīlības nozari

Saskaņā VID datiem Latvijā darbojas vairāk nekā 2400 ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju, kas nodarbina aptuveni  30 tūkst. cilvēku un nodokļos katru gadu valstij samaksā vairāk nekā 125 miljonus eiro. Viesmīlības uzņēmumi ir nozīmīga tūrisma nozares, kas veido 5% no Latvijas IKP, sastāvdaļa. Saskaņā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroja un Latvijas Universitātes veikto pētījumu, gastronomijas tūrisms ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc ārvalstu viesi izvēlas apmeklēt Latviju. Vairāk par biedrību www.lrb.lv

Pirmā #KatluRevolūcijas diena skaļi aizvadīta:

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62227607sec.