Latvijas Vīnziņu čempionātā laurus plūc Roberts Brencēns

Pagājušajā nedēļā, 29. septembrī, sešpadsmito reizi Rīgā norisinājās Vīziņu jeb Someljē čempionāts. Visas dienas garumā Latvijas vīnziņi sacentās virknē teorētisku un praktisku uzdevumu klāstā, kurus vērtēja Latvijas Vīnziņu asociācijas biedri un viesmīlības biznesa profesionāļi. Sīvā cīņā par Latvijas 2021. gada labāko vīna viesmīli tika atzīts Roberts Brencēns.

Čempionāta pusfinālā piedalījās 7 vīna viesmīļi, no kuriem 4 - izvirzīti dalībai finālā. Par pirmās vietas ieguvēju tika atzīts Roberts Brencēns no restorāns “Whitehouse”. Otrās vietas ieguvējs – Dmitrijs Sinkevičs (Noble Wine), savukārt trešā vieta – Linda Karpenko (restorāns John). Līdz ar godalgoto vietu ieguvējiem finālā cīnījās arī viesis no Igaunijas Tarvo Sarapuu.

Čempionātam gatavojos diezgan maz – jo pēc pandēmijas darbinieku ir maz un jāstrādā ir ļoti daudz, treniņiem laika atliek mazāk. Taču centos neatslābt un ik pa brīdim mācīties un, protams, degustēju vīnu katru dienu. Ikgadējais Latvijas čempionāts jaunajiem vīnziņiem sniedz iespēju attīstīties, kļūt labākiem. Motivācija uzzināt vairāk sniedz arī ikdienas darbs restorānā – cilvēki Latvijā arvien vairāk vairāk izrāda interesi par mazāk zināmiem vīniem, nebaidās arī eksperimentēt, un, ja restorāna apmeklētājs uzticas manai vīna izvēlei un ir apmierināts, lielāka gandarījuma sajūta somelje nav iespējama,” sajūtās dalās šī gada laureāts Roberts Brencēns.

Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis: “Man ir liels prieks, ka neskatoties uz šī gada izaicinājumiem, mēs nelauzām tradīciju, un arī šogad organizējam Vīnziņu čempionātu. Visas dienas garumā aizvadījām virkni uzdevumu, kuru rezultātā noskaidrojām šī gada labāko vīna viesmīli Latvijā. Konkursa uzdevumi un norise ir maksimāli pielīdzināta starptautiskajiem standartiem un mūsu dalībniekiem nebūs nekādu problēmu startēt jebkāda līmeņa sacensībās. Jau 8.oktobrī 4 dalībnieki dosies uz Baltijas čempionātu Tallinā, kas ik gadus tiek rīkots jau kopš 2006.gada.

Sešpadsmitais Vīziņu jeb Someljē čempionāts Rīgā norisinājās viesnīcā “Wellton Riverside SPA Hotel”. Lai noskaidrotu Latvijas 2021. gada labāko vīnzini, konkursa dalībnieki sacensību pirmajā daļā veica dzērienu “aklo” degustāciju, teorētisko testu, kā arī aizvadīja praktiskos pārbaudījumus, veicot vīna servisu, jeb aerāciju improvizētā restorānā, gan aprakstot vīnu un mēģinot tos “sapārot” ar Gruzijas nacionālās virtuves ēdienu - čurčhelu. Žūrijas pārstāvju vidū bija Latvijas Someljēru asociācijas biedri, kā arī viesi no Igaunijas un Lietuvas, finālu vadīja – someljē Ronalds Pētersons.

Šogad, otro gadu pēc kartas, Latvijas Vīziņu čempionāta norisi atbalstīja “National Wine Agency of Georgian wines”, kas ir viena no vadošajām aģentūrām, kura nodarbojas ar vīnu kultūras izpēti un tradīciju saglabāšanu. Sadarbības ietvaros, vīnziņu čempionāta uzvarētājs balvā ieguva ceļojumu uz Gruziju.
Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācija dibināta 2002. gada 3.oktobrī. Tā ir brīvprātīga sabiedriska bezpeļņas organizācija, kas apvieno tās fiziskās un juridiskās personas, kas ikdienā profesionāli saistītas ar vīnu un citu dzērienu izvēli, pirkšanu, pārdošanu un svēršanu. Asociācijas mērķis ir attīstīt vīna kultūru Latvijā, organizējot vīna viesmīļu profesionālo apmācību un atestāciju.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14387894sec.