Konkursā “Latvijas Gada pavārs” uzvar restorāna «Ferma» šefpavāre Valērija Čudova

Konkursā “Latvijas Gada pavārs” uzvarēja un “Reaton Zelta pavārnīcu” ieguvusi restorāna “Ferma” šefpavāre Valērija Čudova, bet par “Latvijas gada pavārzelli 2023” kļuvusi Elīna Potapova no restorāna “Snatch”, iegūstot balvā “Reaton Koka pavārnīcu”.

Tāpat noskaidrota komanda, kura 2024.gadā dosies uz Norvēģiju pārstāvēt Latviju “Bocuse d'Or” sacensībās. Šo ceļazīmi izcīnija “Latvijas Gada pavārs 2022”, restorāna “Ferma” šefpavārs Nils Ģēvele kopā ar “Latvijas gada pavārzellis 2022” Agati Batragu un treneri, trīskārtēju “ Latvijas Gada pavārs “ ieguvēju Dināru Zvidriņu.

Šajā nedēļas nogalē pārtikas delikatešu eksperts “Reaton” sadarbībā ar Latvijas Pavāru klubu organizēja konkursu “Latvijas Gada pavārs” un “Latvijas gada pavārzellis 2023”, kas notika starptautiskās izstādes “Riga Food 2023” ietvaros. Galvenās sacensības notika piektdien, 8.septembrī, bet sestdien, 9.septembrī, Latvijas talantīgākie šefpavāri sacentās par tiesībām doties uz “Bocuse d’Or” sacensībām, kas notiks 2024.gadā Norvēģijā.

“Šīs bija aizraujošas un iedvesmojošas dienas, jo redzējām kā pieredzējuši šefpavāri un pavārzeļļi demonstrē savu talantu, lai iegūtu galveno balvu, kā arī atzinību no starptautiskas žūrijas. Esam gandarīti par paveikto. Konkursanti demonstrēja lielisku sniegumu, kas nozīmē, ka Latvijā ir talanti, kas var aizvest ikvienu nepieredzētā garšu baudījuma ceļojumā,” saka “Reaton” Pārtikas departamenta mārketinga daļas vadītāja Baltijā Vija Tirzmale, piebilstot, ka “Latvijas Gada pavārs” konkurss uzņēmumam ir ļoti nozīmīgs, jo godina pavāru profesionalitāti un attīstību.

Konkursa mērķis ir ne tikai noskaidrot Latvijas labāko pavāru, bet arī veicināt Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi. Jau tradicionāli, kopš 2006. gada Labākais gada šefpavārs saņems “Reaton Zelta pavārnīcu”, bet kopš 2018.gada labākais pavārzellis saņem “Reaton Koka pavārnīcu”.

Konkursā šogad piedalījās: Pāvels Petrovs no “Equus”, Kristaps Reimanis no ceptuves “Čau”, Valērija Čudova no restorāns “Ferma”, Vladislavs Gruzdevs no “Snatch” un Juris Sproğis no restorāna “Jāņoga”. Žūrijā bija starptautiski atzīti šefpavāri: Fridgeir Eiricsson, Alain Hostert, Rudolf Viisnapu, Tapio Laine, Tomas Rimydis. Pagatavotie ēdieni tika vērtēti pēc dažādiem kritērijiem, tostarp higiēnas un pārtikas atkritumu organizēšanas, servisa, ēdienu noformējuma un, protams, arī smaržas, garšas un produktu saderības.

“Latvijas pavāri ir ieinteresēti strādāt inovatīvi, iedvesmojoties no pasaules labākajiem piemēriem, kā arī izmantojot savas zināšanas fantāzijas lidojumam. Vēlos izteikt lielu pateicību konkursantiem par viņu degsmi, lai kopā varētu svinēt ikgadējo “Latvijas Gada pavārs” konkursu,” saka “Pavāru kluba” valdes locekle Svetlana Riškova.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.203933sec.