«airBaltic» veiksmīgi emitē obligācijas 340 miljonu eiro apmērā

«airBaltic» veiksmīgi emitē obligācijas 340 miljonu eiro apmērā

Latvijas lidsabiedrība airBaltic veiksmīgi emitējusi 5,25 gadu (5 gadi un 3 mēneši) nodrošinātās obligācijas (senior secured bonds) 340 miljonu eiro apmērā ar 14,50% procentu likmi, tādējādi šai kļūstot par lielāko Latvijas korporatīvo obligāciju emisiju. Šo darījumu atzinīgi novērtēja gan starptautiskās, gan vietējās investoru kopienas, kā arī Latvijas valsts, kā rezultātā galīgais piešķīrums tika veikts vairāk nekā 100 vadošajiem globālajiem institucionālajiem investoriem no vairāk nekā 20 valstīm un 3 dažādiem kontinentiem. Pieprasījums pēc vērtspapīriem pārsniedza piedāvājumu, gala pasūtījumu vērtībai pārsniedzot 800 miljonus eiro.

Šī obligāciju emisija seko astoņu dienu tiešsaistes prezentācijām, kuru laikā airBaltic vadība tikās ar vadošajiem pasaules institucionālajiem investoriem.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss): “Ar šo veiksmīgo obligāciju emisiju airBaltic ir nostiprinājusi savas pozīcijas Baltijas reģionā, piekļūstot starptautiskajiem parāda kapitāla tirgiem, izmantojot eiroobligāciju piedāvājumus. Obligāciju emisija tiks izmantota, lai refinansētu mūsu iepriekš emitētās 200 miljonu eiro obligācijas, apliecinot investoru uzticību airBaltic kvalitatīvi izstrādātajai un pārliecinošajai stratēģijai. Lai vēl vairāk uzlabotu uzņēmuma finansiālo stabilitāti, šis refinansējums ievērojami palielinās mūsu likviditāti, ļaujot mums turpināt investēt flotes paplašināšanā un modernizācijā. Šī diena iezīmē vēsturisku notikumu mūsu lidsabiedrībai.”

“Raugoties tālāk uz 2024. gadu, mēs turpinām sekmīgi virzīties uz potenciālo akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO). Mūsu pamatmērķi saglabājas nemainīgi – nodrošināt labāko savienojamību uz un no Baltijas valstīm, kā arī būtiski uzlabot pasažieru apkalpošanas kvalitāti un sniegt nozīmīgu ieguldījumu ekonomikā,” piebilst Gauss.

Paredzams, ka norēķini par obligācijām notiks 2024. gada 14. maijā, un tās ir plānots kotēt Euronext Dublin biržā, kas ir viena no pasaulē atzītākajām obligāciju kotēšanas vietām.

BNP Paribas, Citi un J.P. Morgan darbojas kā kopīgi globālie koordinatori, bet Morgan Stanley un SEB kā kopējie obligāciju piedāvājuma rīkotāji. LHV un Signet Bank darbojas kā līdzpārvaldnieki. Lidsabiedrība arī izvēlējās STJ Advisors un Superia par saviem neatkarīgajiem finanšu konsultantiem.

airBaltic nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas, Tamperes un sezonāli no Grankanārijas, piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 26.05.2024 Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 25.05.2024 Piesakies uz "Lielais plosts 2024" TAKA
Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”). | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12791204sec.