Vilciena biļešu cena kļūs dārgāka

Saskaņā ar Sabiedriskā transporta padomes lēmumu no 2020. gada 15. janvāra vilciena biļešu cena vienam braucienam pieaugs par 10 vai 20 centiem.

Vienlaikus līdz 10% tiks palielināta atlaide elektroniski iegādātajām biļetēm tiem pasažieriem, kuru vienreizējās biļetes cena pārsniegs 2.10 eiro. Pēc šīs atlaides spēkā stāšanās elektroniski iegādātas vilciena biļetes cena tālākiem maršrutiem būs līdzīga vai atsevišķos gadījumos pat zemāka nekā līdz šim biļešu kasē pirktai biļetei.

Reģionālās nozīmes maršrutu tīklā pa dzelzceļu no š.g. 15. janvāra ir noteikts šāds braukšanas maksas palielinājums:

  • 0.10 eiro apmērā, ja braukšanas maksa šobrīd nepārsniedz 1.90 eiro;

  • 0.20 eiro apmērā, ja braukšanas maksa līdz 15. janvārim ir vairāk nekā 1.90 eiro (ieskaitot).

Iegādājoties e-biļeti "Pasažieru vilciena" mājaslapā vai mobilajā lietotnē ar braukšanas maksu virs 2.10 eiro (ieskaitot), tiks piemērota atlaide 10%. Pēc šīs atlaides spēkā stāšanās elektroniski iegādātās vilciena biļetes cena tālākiem maršrutiem būs līdzīga vai atsevišķos gadījumos pat zemāka nekā līdz šim biļešu kasē pirktai biļetei. E-biļešu atlaide tiek piemērota arī biļetēm, kurām jau ir citas atlaides, tai skaitā 3+ Ģimenes biļetei ar 50% vai 90% atlaidi, biļetei turp un atpakaļ un bagāžas biļetei turp un atpakaļ.

Pārējo vilcienu biļešu un abonementa biļešu politika tiek saglabāta līdzšinējā – 5% atlaide visām e-biļetēm, atlaides grupas biļetēm, kā arī dienu un abonementa biļešu atlaides līdz pat 46%.

Iegādājoties abonementa biļetes līdz 15. janvārim, to cena tiks aprēķināta pēc līdzšinējā biļešu tarifa, un pasažieri abonementa biļetes varēs izmantot līdz to derīguma termiņa beigām. Pēc 15. janvāra, ņemot vērā biļešu cenu pieaugumu, mainīsies arī vilciena abonementa biļešu un vilciena-autobusa vienotās biļetes cena.

Saskaņā ar Sabiedriskā transporta padomes lēmumu tiek samazināts atlaides apmērs vilcienu biļetēm darbdienas vidū rudens/ziemas periodā. Līdz ar to no 15. janvāra spēkā ir 20% atlaide līdzšinējo 25% vietā, kā arī tiek samazināts vilcienu reisu skaits, uz kuriem šī atlaide attiecas. Atlaide biļetēm vienam braucienam līdz š.g. 9 aprīlim turpmāk tiek piemērota:

  • 7 vilcieniem maršrutā Rīga-Skulte-Rīga;

  • 8 vilcieniem maršrutā Rīga-Aizkraukle-Rīga;

  • 8 vilcieniem maršrutā Rīga-Jelgava-Rīga;

  • 12 vilcieniem maršrutā Rīga-Tukums-Rīga.

Dienas vidus biļetei ar 20% atlaidi papildus tiek piešķirta atlaide līdz pat 10%, ja tā tiek iegādāta elektroniski "Pasažieru vilciena" mājaslapā vai mobilajā lietotnē.

Mobilajā lietotnē un mājaslapā publicētais vilcienu kustības saraksts jau ietver visas minētās izmaiņas.

Par AS "Pasažieru vilciens"

Uzņēmums ir dibināts 2001. gada 2. novembrī. Akciju sabiedrība Pasažieru vilciens ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā. AS Pasažieru vilciens ir patstāvīgs valsts īpašumā esošs uzņēmums. Eirobarometrs 2018. gada iedzīvotāju aptauja liecina, ka Pasažieru vilciens precizitāte un uzticamība ir augstākā Eiropā. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50052309sec.