«Lux Express» paplašina vasaras galamērķu klāstu

Ņemot vērā strauji pieaugošo pasažieru skaitu un iedzīvotāju interesei par ceļošanas iespējām šajā vasaras sezonā, autobusu pārvadājumu kompānija “Lux Express” 2023. gada 16. jūnijā atklās vasaras maršrutu Rīga–Pērnava–Kuresāre (Sāremā). Tādejādi  Latvijas iedzīvotājiem arī šovasar būs iespēja no Rīgas ērti apmeklēt Sāremā salu un tās lielāko pilsētu Kuresāri. Jaunais maršruts būs pieejams vasaras periodā no 16. jūnija līdz 20. augustam.

Uz Igaunijas pilsētām Tallinu un Pērnavu “Lux Expresss” katru dienu nodrošina 13 reisus, savukārt maršrutā Rīga–Tartu katru dienu kursē 3 reisi. Tartu atrodas Igaunijas dienvidos un ir otrā lielākā Igaunijas pilsēta, kas gadsimtiem ilgi ir bijusi zinātnes attīstības un kultūras centrs, bet nākamgad būs arī Eiropas kultūras galvaspilsēta.

“Lux Express” starppilsētu pakalpojumu biznesa vadītājs Ingmars Ross (Ingmar Roos): “Cilvēki atkal vēlas ceļot, un tas atspoguļojas arī pieaugošajā pasažieru skaitā. Piemēram, maršrutā Rīga–Tallina šā gada pirmajos piecos mēnešos pasažieru skaits ir palielinājies par vairāk nekā 50 % salīdzinājumā ar 2022. gada pirmajiem pieciem mēnešiem.”

Sāremā sala vienmēr ir bijusi ļoti iecienīts galamērķis vasaras mēnešos, savukārt Kuresāre ir viena no vadošajām Igaunijas kūrortpilsētām, kur, ļoti iespējams, ir vislielākais SPA blīvums pasaulē pret vietējos iedzīvotāju skaitu – šeit ir viens SPA uz katriem desmit iedzīvotājiem.

Nozīmīgākie Sārema salas apskates objekti ir Kuresāres bīskapa viduslaiku cietoksnis un pils komplekss, Svaru nams, Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīca, senais Bruņniecības nams, vēsturiskais Rātsnams, Kūrmāja, Saules gulta jeb Kāli meteorīta krāteris, Kuresāres Veselības parks.

Maršruts ir veidots tā, ka ceļotājiem vienlaikus ir iespēja apmeklēt ne vien Sāremā, bet arī Muhu salu, kurā autobuss piestāj. Muhu sala ir mazāka par Sāremā, bet arī tā ir apveltīta ar skaistu dabu un bagātīgu floru. Ceļotājiem ir iespēja salā apskatīt Koguvas ciemu ar garām akmens sētam, Pedastes muižu, Īgu stāvkrastu, kā arī vienu no vecākajām Igaunijas svētnīcām – Katarīnas baznīcu ar pagānu kapakmeņiem. Muhu salā atrodas arī strausu ferma un Tihuses zirgu saimniecība.

Ņemot vērā to, ka gan Sāremā, gan Muhu sala ir ļoti piemērota velobraucējiem, ceļotājiem būs izdevīgi izmantot “Lux Express” bezmaksas biļetes velosipēdiem. Uzņēmums visos maršrutos starp Baltijas pilsētām un Varšavu ļauj bez maksas pārvadāt līdz pat četriem velosipēdiem vienā autobusā. Bezmaksas velo biļete ir jārezervē, iegādājoties „Lux Express“ brauciena biļeti interneta mājaslapā luxexpress.eu.

Brauciena ilgums no Rīgas līdz Kuresārei ir aptuveni sešas stundas, savukārt no Kuresāres uz Rīgu – par pusstundu īsāks. No Rīgas autobuss izbrauks plkst. 9:00 un Kuresāre ieradīsies plkst. 15:05. Grafiks ir lieliski piemērots SPA tūristiem, jo reģistrēšanās parasti sākas pulksten 15.00. Savukārt no Kuresāres autobusa izbraukšanas laiks ir plkst. 16:55 ar ierašanās laiku Rīgā – plkst. 22:25.

Pieaugoša Latvijas ceļotāju interese ir novērojama arī par Latvijas dienvidu kaimiņvalsti Lietuvu. Šogad Viļņai ir nozīmīga gadadiena – tā atzīmē 700 gadu jubileju. Līdz ar to svinības un dažādi svētku pasākumi Lietuvas galvaspilsētā šogad birst kā no pārpilnības raga. “Lux Expresss” šovasar uz Viļņu no Rīgas katru dienu nodrošina 7 reisus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20606804sec.