«Lux Express» pērn maršrutos no un uz Rīgu pārvadājis gandrīz pusmiljonu pasažieru

Baltijas reģionā lielākā autobusu pārvadājumu kompānija “Lux Express” pērn maršrutos no un uz Rīgu pārvadījusi vairāk nekā 431 tūkstoti pasažieru, kas ir pieaugums par 26 % salīdzinājumā ar 2022. gadu.

“Aizvadītais gads uzņēmumam ir bijis ļoti veiksmīgs. Pēc mūsu aplēsēm, esam kļuvuši par Baltijas tirgus līderi pārvadāto pasažieru skaita ziņā, pārsniedzot 50 % tirgus daļu. Turklāt  2023. gadā mums ir izdevies atgriezties pie pirms Covid-19 pandēmijas pārvadāto pasažieru skaita. Patiesībā aizvadīto gadu varētu nosaukt par izaugsmes un sagatavošanās gadu         2024. gadā plānotajiem darbiem,” saka “Lux Express” Baltijas biznesa attīstības direktors Aldis Ķibēns.

Pērn starp Baltijas valstīm pārvadīto pasažieru skaits pieauga par 22 %. Vislielākais pieaugums pērn bija tieši maršrutam Rīga–Tartu, kur pasažieru skaits palielinājās par 66 %.

“Uzņēmums 2023. gadā ne tikai audzēja pārvadāto pasažieru skaitu, bet arī atjaunoja savu autobusu parku – iegādājoties 27 jaunus “Scania” autobusus, kas piedāvā vienu no augstākajiem komforta līmeņiem nozarē. Arī šogad uzņēmums plāno turpināt uzlabot saviem klientiem piedāvāto servisu, iegādājoties vēl papildu jaunus autobusus, kas būs lielākais jauno autobusu pirkums uzņēmuma vēsturē,” uzsver A. Ķibēns.

Bez tam – pērnā gada novembra vidū “Lux Express” iesniedza pieteikumu Autotransporta direkcijai (ATD) iekļaut maršrutus Rīga–Liepāja un Liepāja–Daugavpils komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt “AS Lux Express Estonia” uz tiem maršruta atļaujas. Šobrīd uzņēmums gaida atbildi no ATD par maršruta atļaujas izsniegšanu.

“Pēc atļaujas saņemšanas, ļoti būtiska lieta būs Satiksmes ministrijas izstrādātie likuma grozījumi par atlaižu kompensāciju piešķiršanu reģionālajos komercreisos, kas pašreiz ir aizķērušies ministrijas gaiteņos. Tomēr mēs ceram, ka līdz ar atļaujas saņemšanu šie likuma grozījumi būs izstrādāti un Latvijas iedzīvotāji varēs saņemt pakalpojumus bez aizķeršanās,” sacīja “Lux Express” Baltijas biznesa attīstības direktors.

Tāpat pērn uzņēmums atklāja jaunu starptautisko maršrutu Tallina–Varšava, nodrošinot Latvijas pasažieriem tiešo savienojumu ar Polijas galvaspilsētu.

“Mums ir pamats domāt, ka arī šis gads mums būs veiksmīgs un visi uzņēmuma iesāktie projekti tiks realizēti. Tas palielinās iedzīvotāju mobilitātes iespējas Latvijā un Eiropā, kā arī dos mums iespēju nodrošināt vēl labākus un plašākus pakalpojumus,“ atzina A. Ķibēns.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.27472091sec.