Londoniešus iepazīstina ar plāniem par jauniem metro vilcieniem

Londonas sabiedriskā transporta uzņēmums "Transport for London" nesen plašāku publiku iepazīstinājis ar plāniem pilsētā ieviest jaunas paaudzes automatizētus metro vilcienus.

250 futūristiskā dizaina vilcieniem, kuri Londonas metro jeb "The Tube" tuneļos varētu parādīties ne ātrāk kā pēc aptuveni 10 gadiem, sākotnēji būs vadītāji, taču izgatavotājs paredzējis arī pilnībā automatizētu to darbību.

Jaunie metro vilcieni ir daļa no projekta, kuru Londonas mērs Boriss Džonsons nodēvējis par "New Tube for London". Tā ietvaros iecerēts laika gaitā ievērojami palielināt pilsētas metro tīkla pasažieru kapacitāti.

Pateicoties modernajām tehnoloģijām, jaunie metro vilcieni būs aprīkoti ar inovatīvu gaisa kondicionēšanas sistēmu, un to vagoni būs savstarpēji savienoti, ļaujot pasažieriem brīvi pārvietoties visa vilciena garumā. Lai gan šīs tehnoloģijas jau šobrīd tiek izmantotas atsevišķās Londonas metro līnijās, tās pirmoreiz tiks ieviestas citos, tostarp tā dēvēto dziļo līmeņu maršrutos. Projekta izklāstā minēta arī ātrāka, biežāka un uzticamāka metro transporta nodrošināšana Londonas iedzīvotājiem un viesiem.

Uzņēmums "Transport for London" ar šo un citiem projektiem gatavojas pilsētas iedzīvotāju skaita pieaugumam. Tiek lēsts, ka, salīdzinot ar 8,4 miljoniem iedzīvotāju šobrīd, 2030. gadā Lielbritānijas galvaspilsētā dzīvos jau 10 miljoni cilvēku.

Jāatzīmē, ka jau patlaban jauno metro vilcienu koncepti apskatāmi publiskas izstādes ietvaros Londonas metro stacijā King's Cross St Pancras.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62081599sec.