Intervija ar ceļotāju - Ediju Purlicu [1]

Intervija ar ceļotāju - Ediju Purlicu

Vārds, uzvārds: Edijs Purlics
Vecums: 23
Ģimenes stāvoklis: neprecējies
Izglītība: augstākā
Darba vieta: Alan Deko
Dzīves vieta: Rīga
Intereses/hobiji: aktīva atpūta



Travelnews.lv:
Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Edijs Purlics: Visbiežāk esmu devies privātajos ceļojumos. Dodos apciemot draugus, radus, kā arī pavadīt brīvo laiku ārpus Latvijas. Parasti izvēlos ceļot uz tādām vietām, kurās varu apvienot lietderīgo ar patīkamo.


Travelnews.lv:
Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?  

Edijs Purlics: Ja es dodos tikai brīvdienu ceļojumos, tad pievēršu uzmanību galvenajiem tūrisma objektiem, bet ilgākos ceļojumos es lielāko uzmanību pievēršu konkrētās valsts kultūrai un cilvēkiem, protams, apskatot arī pazīstamākās un ievērojamās vietas. Man patīk iepazīties ar dažādiem cilvēkiem, lai veidotos paliekoši kontakti. Iepazīstot cilvēkus, es vēl vairāk iepazīstu apceļotās valsts kultūru un tradīcijas. Visās valstīs pēc iespējas vairāk cenšos nobaudīt tradicionālos ēdienus.

 

Travelnews.lv: Kur Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Edijs Purlics: Pirms došanās uz kādu valsti man jau ir radies priekštats par to, kas mani varētu tur sagaidīt, bet, protams, konkrētu informāciju un aktuālākās lietas meklēju internetā.



Travelnews.lv: Vai Jūs izmantojat Latvijas tūrisma uzņēmumu pakalpojumus? Vai to piedāvājumi ir daudzveidīgi, kvalitatīvi un atbilst Jūsu prasībām? Vai Jūs, varat minēt kādus piemērus?

Edijs Purlics: Nē, cenšos neizmantot tūrisma uzņēmumu pakalpojumus, jo man nepatīk būt atkarīgam no firmas piedāvājuma un ceļotāju grupas, tāpēc lielāko daļu savus ceļojumus plānoju pats, rezervējot un pērkot biļetes internetā. Tādā veidā var ceļot sev izdevīgā laikā un par sev pieņemamām cenām.

 


Travelnews.lv: Kas Jūs ir pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā vēl nav piedāvāts?

Edijs Purlics: Mani pārsteidz tas, ka tūrisma firmas piedāvā apskatīt pārsvarā populāros tūrisma objektus, kūrortus, kurus piedāvā absolūti visas ceļojumu aģentūras, tā cenšoties gūt vieglāku peļņu, necenšoties izstrādāt jaunus un interesantākus maršrutus, lai vairāk iepazītu valsts kultūru un tradīcijas.



Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojis apskatīt vēl šogad?

Edijs Purlics: Esmu ieplānojis apciemot draugus Anglijas dienvidos, Kornvelā un Devonā, un pēc Jaunā gada, mēģināšu izbrīvēt laiku, lai dotos brīvdienu ceļojumā uz Berlīni, Vācijā.


Travelnews.lv: Vai Baltijā ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesat bijis? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Edijs Purlics: Diemžēl esmu bijis tikai kaimiņvalstu gavaspilsētās, no kurām man vislabāk patika Tallina, bet ļoti vēlētos aplūkot Kuršu kāpas, Lietuvā.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu maršrutu?

Edijs Purlics: Jā, spēju, jo bieži esmu iegādājies lidmašinu biļetes uz konkrētu vietu par izdevīgām cenām un tikai tad esmu sācis plānot ceļojumu. Ir gadījies, ka esmu aizbraucis uz valsti, nerezervējot viesnīcu un tādēļ ir nācies iepazīt naksnīgo pilsētu jau pirmajā vakarā ar čemodāniem pie rokas.

 


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/interesantu gadījumu, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Edijs Purlics: Pirms pāris gadiem izdomāju doties vasaras braucienā uz ASV. Zināju tikai štatu un pilsētu, uz kuru doties. Likās, ka lielā iespēju zeme mani sagaidīs ar atplestām rokām, bet pirmajās divās naktīs man nācās pārnakšņot pludmalē, kamēr atradu sev pastāvīgu dzīvesvietu. Tomēr uzskatu, ka šādi neparedzēti atgadījumi pierāda cilvēka spējas pielāgoties jebkurai dzīves situācijai un padara ceļojuma atmiņas daudz interesantākas un vērtīgākas.

Otrs interesantākais atgadījums bija šovasar Drēzdenē, izmantojot viesnīcas bezmaksas piedāvājumu - dodoties nakts velobraucienā pa pilsētu, kas izvērtās par manu interesantāko ceļojuma posmu šajā vasarā.


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Edijs Purlics:


• Vislabākā sezona ceļošanai ,Jūsuprāt, ir...rudens, jo var pagarināt vasaru, dodoties uz siltajām zemēm.

• Noteikti ieteiktu cilvēkiem...apmeklēt Spāniju.

• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu...saldumus un suvenīrus draugiem, kuri kolekcionē konkrētas lietas.

• Lielākais sapnis ir ...aizceļot uz Meksiku, jo, manuprāt, tā varētu būt interesanta vieta ar aizraujošiem pidāvājumiem un citādo kultūru.

• Trīs lietas, kas vienmēr atradīsies koferī ir...pase, fotoaparāts, zobu birste.

• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir...necensties apskatīt visu vienā diena. Labāk izvēlēties sev vistīkamākās vietas un tās aplūkot nesteidzoties, izbaudot pilsētas atmosfēru un atklājot nezināmās vietas, kurās vēlētos atgriezties atkal un atkal.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Saņemts no: 85.15.2*.*** 11/20/2007 20:45 ja , nju man ir ko teikt.....

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26205301sec.