Intervija ar ceļotāju - Vinetu Skuju

Vārds, uzvārds: Vineta Skuja
Vecums: 48 gadi
Ģimenes stāvoklis: precējusies
Izglītība: augstākā
Darba vieta: Rīgas Latgales priekšpilsētas Sociālais dienests
Dzīves vieta: Rīga
Intereses/hobiji: ceļojumi, grāmatas, adīšana, vēsture

Vineta

 


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Vineta Skuja: Biežāk ir sanācis doties grupu ceļojumos un komandējumos. Izvēlos parasti ceļojumus, kur ir interesantas vēsturiskas vietas un skaista daba.

Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Vineta Skuja: Ceļojumos parasti uzmanību pievēršu visam: gan dabai, gan arhitektūrai, gan cilvēkiem.

Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Vineta Skuja: Plaša informācija ir atrodama internetā. Izmantoju arī literatūru par doto valsti latviešu, vācu un krievu valodās.

Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Vineta Skuja: Pēdējais ceļojums bija uz Šveici (caur Poliju, Vāciju, Austriju, Lihtenšteinu). Ceļojuma mērķis bija iepazīties ar Šveices pilsētām un dabu. Spēcīgu iespaidu atstāja skaistā Šveices daba ar lielajiem kalniem un skaistajiem kalnu ezeriņiem, varenajiem ūdenskritumiem. Pārsteidza garie ceļu tuneļi, kas ved cauri kalniem, kuri stiepās pat 17 km garumā! Izdevās izbraukt kalnu ceļu serpentīnu, kas sniedzās „mākoņos”. Var apskaust Šveices iedzīvotājus par to, ka visā valstī ir pārsteidzoši tīras ielas un automašīnas, ko pie mums gan bieži nevar manīt!

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Vineta Skuja: Ne visai patīkamas atmiņas saistās ar vienu konkrētu tūrisma firmu, kas atrodas Rīgā, bet sīkāk diemžēl nevēlos šo gadījumu komentēt.

Šveicē izdevās satikt vēl vienu autobusu ar Latvijas tūristiem no citas firmas, ar ko ceļoja daudz gados veci cilvēki, un, nedaudz parunājoties ar viņiem, noskaidrojās, ka tūrisma firmas dēļ šie cilvēki jau divas naktis esot gulējuši autobusā, jo firma neesot pārskaitījusi viesnīcām savlaicīgi naudu.

Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Vineta Skuja: Šogad gan ceļot vairs nav ieplānots.

Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Vineta Skuja: Gribētos aizbraukt uz Berlīni un noteikti arī uz Tiroli un Bavāriju.

No iepriekš redzētā visvairāk atmiņā palikuši Šveices varenie kalni ar saviem ūdenskritumiem un skaistā Kapri sala Itālijā.
Vineta

Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Vineta Skuja: Ceļojumam tomēr ir nepieciešams neliels laiks, lai varētu iepazīties nedaudz sīkāk ar to vietu, kur dodies.

Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Vineta Skuja: Pārsteidza brīnišķīgais Ziemassvētku preču veikals Rotenburgā (Vācijā), kur visu gadu var iegādāties visdažādākos Ziemassvētku atribūtus. Pārsteidzoši septembra mēnesī ieiet veikalā un redzēt Ziemassvētku lietiņas!

Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Vineta Skuja:
• Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir agrs rudens Dienvideiropai un augusts Centrāleiropai....

• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt Itāliju, Kapri salu, Šveici..
• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu kalendārus un pastkartes.
• Lielākais sapnis ir aizceļot uz Izraēlu

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī: literatūra par ceļojuma maršrutu un kartes, fotoaparāts un naudas maciņš.
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir: noteikti palasīt informāciju par valstīm un pilsētām, kur ceļojat un noteikti paņemt līdzi labu garastāvokli!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18922091sec.