Intervija ar ceļotāju - Filipu Lastovski

Vārds, uzvārds: Filips Lastovskis
Vecums: 19
Izglītība: vidējā, pašreiz mācos Latvijas Universitātē,

Sociālo zinātņu fakultātē par žurnālistu
Darba vieta: varbūt kādam vajag žurnālistu?
Dzīves vieta: Saldus un Rīga
Intereses/hobiji: ceļošana, sports, žurnālistika

Filips Lastovskis


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Filips Lastovskis: Vislabāk patīk ceļot ar auto stopiem, taču esmu braucis gan tūrisma grupu braucienos, gan arī ceļojumus, kas notikuši dažādu starptautisko jaunatnes projektu ietvaros. Mērķis vienmēr bijis viens- iepazīt svešo un citādo, saprast kā domā citu tautu cilvēki. Ceļojumu maršrutu izvēlos pēc paša sastādītiem mērķiem un apskates objektiem, internetā to ir izdarīt ļoti viegli.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Filips Lastovskis: Tieši daba un cilvēku kultūra ir tas, kas mani saista visvairāk. Ir interesanti runāt ar poli un kurš neizpratnē uz mani skatās, kad viņam pasaku, ka liela daļa latviešu caur Poliju vēlas braukt vismazāk, un šai valstij ir vairāk negatīva noskaņa nekā pozitīva. Vai klausīties slovākā, kurš ir pilnas pārliecības, ka es noteikti saprotu slovāku valodu.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Filips Lastovskis: Kā jau minēju tas ir internets, informācijas apjoms tur ir neiedomājams. Esmu arī daudz lasījis un iespējams man atmiņā palikušas vietas, par kurām esmu lasījis un tagad vēlos tās pats apskatīt.


Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Filips Lastovskis: Pēdējais ceļojums bija uz Slovākijas kalniem, un mērķis vienkārši izbaudīt dzīvi tā kā es to viss labāk protu - ceļojot. Brauciens bija augusta beigās un man neraksturīgi, piedalījos grupu rīkotajā braucienā, tomēr spilgtu lomu nospēlēja tas, ka brauciens bija ar ekstremālo programmu, kura mani ļoti saistīja.

Interesants notikums, bija kad kalnos izlēmu mainīt maršrutu un man nebija līdz karte, intuīcija mani pievīla un ar brāli un viņa meiteni apmaldījos uz vairākām stundām, grupas vadītājs Andris Babris bija ieguvis daudz sirmus matus, bet es jaunu pieredzi un adrenalīna devu. Pēc pāris stundām, tomēr atradu ceļu uz vajadzīgo tūristu bāzi.

Filips Lastovskis

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Filips Lastovskis: Runājot par Latviju, manuprāt, mēs neizmantojam pilnvērtīgi mūsu tūrisma resursus. Tā nav taisnība, ka Latvijā var redzēt tikai Rīgu un Ventas rumbu, mums ir vēl daudz skaistu vietu, kuru tūrisma infrastruktūru attīstot iegūtu daudz vairāk ārvalstu tūristu. Pirmkārt jau Latgale, kurai ir liels tūrisma potenciāls, taču slikta ekonomiskā situācija. Arī tādas vietas kā Jūrkalne un Gaujiena ir skaistas un noteikti ir sasitošas tūristiem, un vēl citas vietas.

Ārzemju tūrisma pakalpojumi mani pārsteidz ar ļoti lielo laipnību un atsaucību pret iebraucējiem, bet tas viss, protams, ir bizness.

Travelnews.lv: Ko Jūs esat ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Filips Lastovskis: Ļoti vēlos aizbraukt uz Strawberry field laukumu Liverpūlē, kur lielu daļu sava mūža pavadīja Džons Lenons, komponējot savas dziesmas. Vasarai padomā ir vairāki varianti ar auto stopiem, kuri pašreiz vēl ir ideju līmeni, tomēr pacentīšos savas idejas piepildīt.

Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijis, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Filips Lastovskis: Noteikti Kuba, vēlos apceļot Dienvidameriku, apzinos, ka tas pašreiz ir utopiski. Tomēr stingru pieturos pie principa, ka sapņi ir tāpēc, lai tos piepildītu...

Atmiņā paliek daudzas vietas, tomēr kalni ir tas, ko nekad nevarētu aizmirst.

Filips Lastovskis

Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Filips Lastovskis: Esmu cilvēks, kuram, lai dzīvotu ir vajadzīgs adrenalīns un darbība, tāpēc domāju, ka kaut kur sākt ceļot pusstundas laikā man varētu nebūt problēma.


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Filips Lastovskis: Amsterdamā kāds narkotiku tirgonis man mēģināja pārdot savu preci, savukārt es viņam centos iegalvot, lai viņš no manis nopērk lētu alu par dārgu samaksu, tā centāmies nopietni viens otram kaut ko pārdot labu laika sprīdi. Beigās draudzīgi šķīrāmies, bet zinu, ka to smieklīgu gadījumu neaizmirsīšu.

Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Filips Lastovskis:
Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ...vasara, jo tad Latvijā viss vieglāk iegūt brīvo laiku

Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... skaistākās vietas Latvijā un tikai pēc tam ceļot uz ārzemēm
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... Iespaidus un alus kausus
Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Kubu, Sīriju

Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ... Man nebūs koferis, bet gan soma, kurā būs telts un konservi, viss pārējais ir otršķirīgs
Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... Nebaidīties riskēt un piepildīt sapņus

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 20.03.2024 Viesu māja  “VINTĀŽA” TAKA
6 istabas nakšņošanai (līdz 30 cilvēkiem). Ir biljarda zāle un liela pirts, kur papērties vai vienkārši sasildīties. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21254587sec.