Intervija ar ceļotāju - Ivetu Andruci

Vārds, uzvārds: Iveta Andruce
Vecums: 47
Ģimenes stāvoklis: šobrīd brīva kā putns (ir pieaugusi meita)
Izglītība: augstākā
Darba vieta: finanšu sfērā
Dzīves vieta: Rīga, Latvija
Intereses/hobiji: pasaules iepazīšana ceļojot, fotografēšana, mūzika

Adruce Iveta


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Iveta Andruce: Var teikt gandrīz par 100 procentiem, tie ir privātie ceļojumi – gan ceļojumu kantoru piedāvātie braucieni, gan pašas sarūpētie. Vietas izvēlē noteicošais ir manas interese par visu, kas saistās ar austrumu kultūru, Vidusjūras reģionu un Āfrikas kontinentu. Amerikas kontinents pagaidām vēl neapgūts, bet šobrīd tā nav mana prioritāte.

Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Iveta Andruce: Ceļojumos es cenšos iepazīt valsti daudzpusīgi – mani interesē gan tās vēsture, gan šodiena, gan cilvēki, gan māksla, gan daba, gan virtuve. Uzskatu, ka ikviens ceļojums ir labas mācību stundas ģeogrāfijā, vēsturē, valodniecībā, mājturībā, fizkultūrā un, protams, savstarpējo attiecību psiholoģijā!


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Iveta Andruce: Informāciju par savu izvēlēto ceļojuma galamērķi iegūstu no visdažādākajiem avotiem – no aculieciniekiem, ceļvežiem, visiem iespējamajiem publiskajiem medijiem, tai skaitā, no ceļotāju forumiem internetā, kur bieži vien atrodama ļoti noderīga un praktiska informācija.


Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Iveta Andruce: Maroka bija labu laiku manis lolots galapunkts. Mērķis – kā visiem ceļojumiem – atslēgties no ikdienas rutīnas un iegūt jaunus nebijušus iespaidus! Pašu saplānots, divu nedēļu ilgs ekskurss arābu pasaulē. Apmeklējām Marokas centrālo daļu (Marakeša, Atlasa kalni, nedaudz tuksnesis), Atlantijas okeāna piekrasti un Marokas ziemeļdaļu. Pārvietojāmies ar sabiedrisko transportu, kas ļāva labāk iepazīt arī marokāņus. Savas korekcijas mūsu plānos ieviesa dzīves īstenība, līdz Kasablankai mēs tā arī netikām. Kā citās arābu zemēs, arī šeit visspilgtāk atmiņā paliek medinas, skanīgie muedzinu saucieni uz lūgšanām

Adruce Iveta

 Fantastisku iespaidu atstāja Atlasa kalni un nakšņošana tuksnesī, kur šķiet zeme ar debesīm saplūst kopā un zvaigznes var aptaustīt pats savām rokām. Protams, arī mana pirmā tikšanās ar okeānu, pasakainās Marakešas pilis, trokšņainā Essueiras zvejas osta, fantastiski garšīgā marokāņu virtuve. Īsi kaut ko pastāstīt par ceļojumu ir ļoti grūti, turklāt, ja skatīta pavisam citāda kultūra.

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Iveta Andruce: Pārsteigumi ir visādi gan pozitīvi, gan mazāk pozitīvi. Piemēram, no pozitīvā – kad organizētā braucienā gids papildus programmā paredzētajam „paķer” klāt vēl dažas apskates vērtas vietas, no mazāk pozitīvā – kad ceļojuma kompānija organizējot braucienu uz augstkalnu rajoniem nofraktē autobusu, kas tehniskā ziņā ir absolūti tam nepiemērots un šoferīši ārpus Latvijas kāju nav spēruši (teikšu atklāti dažā labā serpentīna pagriezienā dūša bija saskrējusi papēžos). Šķiet lidojums kosmosā vēl nav redzēts mūsu kompāniju piedāvājumā.


Travelnews.lv: Ko Jūs esiet ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Iveta Andruce: Decembrī braukšu skatīt, kāda izskatās Vīne Adventa laikā


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Adruce Iveta

Iveta Andruce: Protams, ka ir – man jau šķiet vienas dzīves ir par maz, lai apskatītu visas tās vietas, ko vēlētos. Grūti izcelt kādu no zemēm, jo katrā no tām ir kaut kas tikai tai vien raksturīgs, un ir grūti salīdzināt arābu zemi ar Alpu kalnu reģionu, tuksneša smilti ar Adrijas jūras piekrasti. Vietas, kur vēlētos atgriezties – Sicīlija, Stambula, Kapri sala, Jūlija Alpi Slovēnijā, Dubrovniki un vēl daudzas citas.


Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Iveta Andruce: Es varētu pat piecu minūšu laikā būt gatava braukt kaut uz pasaules malu. Bet, protams, ja esmu, ko ieplānojusi jau savlaicīgi, tad attiecīgi pietiekami daudz laika veltu ceļojuma sagatavošanai.


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Iveta Andruce: Interesantu un kuriozu gadījumu ir pietiekami daudz, ja brauc jautrā kompānijā. Darbības vieta Stambula. Pašā dienas vidū, virzoties no Garšvielu tirgus rajona uz Stambulas galveno mošeju, kas nosaukta Suleimana Lieliskā vārdā un ir ļoti krāšņa, nokļūstam pamatīgā šī rajona šauro ieliņu labirintā. Ir karsts, mēs esam piekusuši (jāņem vērā pilsētas kalnainais reljefs) un brīdī, kad beidzot esam atraduši meklēto, mūsu pirmā doma ir vietiņu, kur piesēst un atvilkt elpu. Ieraugam ideālu sēdvietu balta un tīra marmora kluča izskatā iepretim mošejas galvenajai ieejai, no kuras var lieliski pārredzēt visu apkārtni. Sēžam, „pūšamies”, veldzējam slāpes, ēdot iepirktās zemenes, lasām ceļvedī info par šo celtni, un vienīgais, kas mazliet mulsina ir mums daža laba vietējā iedzīvotāja pievērstais „aizdomīgais” skatiens. Protams, pirmā doma – mēs varbūt neesam pienācīgi ģērbušās, ciešāk apjožam lakatus ap pleciem, bet tas īsti neko nelīdz. Vakarā viesnīcā, pārskatot ceļvedi, es ieraugu šo mulsinošo mirkļu cēloni – mēs, izrādās, esam sēdējuši uz viena no īpašajiem marmora galdiņiem, kur pirms apglabāšanas ceremonijas tiek uzlikti zārki. Lūk, kļūmīga situācija, kas apliecina, ka tomēr nepieciešams izpētīt pamatīgāk informāciju par apskatāmo vietu, lai neaizvainotu vietējo iedzīvotāju reliģiskās tradīcijas.

Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Iveta Andruce:
• Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir „nesezona”, tā iemesla dēļ, ka tūristu mazāk un iespējas izbaudīt valsti mierīgākā gaisotnē.
• Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt jebkuru vietu uz šīs zemes, bet sākt vislabāk, protams, ir vislabāk ir ar dzimteni.
• No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu nenovērtējami pozitīvu lādiņu, kas mani „uztur pie dzīvības” līdz nākamajam ceļojumam.
• Lielākais sapnis ir aizceļot uz Austrāliju un piedalīties safari braucienā pa Namībiju

• Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī - pozitīva attieksme pret dzīvi, fotoaparāts un labs ceļvedis
• Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir uzdrošināties un atļauties izbaudīt dažkārt pilnīgi neprātīgas idejas – piemēram izbraukt ar suņu pajūgiem pa kādu no Grenlandes sniega ceļiem un nakšņot eskimosu iglu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58235002sec.