Intervija ar ceļotāju - Vilni Cīruli

Vārds, uzvārds: Vilnis Cīrulis
Vecums: 46 gadi
Ģimenes stāvoklis: precējies
Izglītība: augstākā
Darba vieta: SIA „Lido”
Dzīves vieta: Inčukalna novads
Intereses/hobiji: sports, ceļošana, mūzika

cirulis


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Vilnis Cīrulis: Ceļojam ģimeniski, izmantojot katru iespēju, kad vismaz nedēļu varam doties atpūsties kopā. Piemēram, laiks, kurā iekrīt garākas svētku dienas – Jāņi, Lieldienas, Ziemassvētku un Jaungada laiks. Īsākos laika posmos izvēlamies maršrutus pa Eiropu. Turpretī gadumijā meklējam atpūtas galamērķi, kur laiks ir siltāks, kaut kur tuvāk ekvatoram, priekšroku dodot reģioniem ar bagātāku vēsturi.

Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Vilnis Cīrulis: Ceļošana ir galvenais nepastarpinātais informācijas ieguves veids par izvēlēto reģionu. Svarīgs ir viss. Svarīga ir gan vēsture, gan arī kā dažādi apstākļi ir iespaidojuši vietējo iedzīvotāju dzīvi, kā viņi paši to vērtē.

Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Vilnis Cīrulis: Galvenie informācijas ieguves avoti ir internets, grāmatas, tūristu ceļveži (Lonely Planet, Thomas Cook u.c. ) un dažādas kartes.

Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Vilnis Cīrulis: Pēdējos 6 gadus dodamies svinēt manu dzimšanas dienu, kas sakrīt ar Ziemassvētku laiku, uz siltākām vietām. Tā arī šoreiz, izmantojot KLM akcijas biļetes, devāmies uz Singapūru, no kurienes paveras lieliskas iespējas nokļūt reģiona neskaitāmajos kūrortos. Nenoliedzami lielākais pārsteigums bija Singapūra, kas neatbilda priekšstatam par Austrumāzijas pilsētām, krietni pārspējot Bankoku, Šanhaju un Kualalumpuru sakoptības, pilsētbūvniecības, organizētības un apzaļumotības ziņā.

cirulis

Vēl atmiņā palicis domubiedru grupas brauciens pa Francijas vīna reģioniem, kas palīdz saprast gan Francijas kultūrvēsturiskās vērtības, gan lauku ļaužu ikdienas dzīvi. No šejienes arī secinājums, ka vīns ir Francijas „asinis”.

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Vilnis Cīrulis: Sadarbojamies jau daudzus gadus ar Vanilla Travel. Pamatā savu ceļojumu plānojam paši un arī ceļojam individuāli. Grupu ceļojumi mums interesē mazāk, bet es pieņemu, ka piedāvājumā ir pietiekami pārstāvēts viss nepieciešamais.

cirulis

Travelnews.lv: Ko Jūs esiet ieplānojis apskatīt vēl šogad?

Vilnis Cīrulis: Paredzēts regulārais brauciens uz kādu no Somijas ezeriem ar mērķi noplicināt zivju resursus, kā arī brauciens uz Kanādu.

Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijis, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Vilnis Cīrulis: Mani vilina Jaunzēlande, Madagaskara. Spilgtā atmiņā ir palicis ceļojums pa Šrilanku budistu mūka pavadībā, kas man personīgi deva jaunu skatījumu uz lietām un procesiem.

Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Vilnis Cīrulis: Var būt dzīvē visādi, bet labāk savlaicīgi saplānot.

Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis jeb piedzīvojis!

Vilnis Cīrulis: Smagākais piedzīvojums saistīts ar Kaboverdi, kur suvenīru tirgotāju patiesi netrūkst. Savus upurus viņi noskata pēc bālas ādas krāsas, kas vēl saulīti nebaudījuši. Tādā kārtā mēs kļuvām par suvenīru kolekcijas īpašniekiem pirmajā dienā. Otrajā dienā ar mums praktiski nerunāja. Tur arī pirmoreiz nogaršojām pasakaini pagatavotu haizivi.
cirulis

Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Vilnis Cīrulis:
Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir ... depresīvais, tumšais ziemas laiks, bet gribētu jebkad.
Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt ... Francijas piekrastes mazpilsētas.
No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu ... fotoalbumu un dienasgrāmatu.
Lielākais sapnis ir aizceļot uz ... Jaunzēlandi, Madagaskaru, Okeāniju.

Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī ... kredītkarte, telefons un drusku skaidras naudas.
Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir ... lai nekas nevar sabojāt omu un ceļojums ir izdevies vienmēr!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 24.03.2024 Viduslaiku mantojumam pa pēdām Alūksnē! Alūksnes TIC
2024.gada 23.martā Alūksnes viduslaiku pils stāsta atklāšanas pārgājiens “Viduslaiku mantojuma pa pēdām Alūksnē”! | Skatīt vairāk
12.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 23.03.2024 Satriecošs piedāvājums atpūtai ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Viena no skaistākajām un interesantākajām Āzijas valstīm, kuru ir vērts apmeklēt kaut reizi dzīvē. Šo salu raksturo ārkārtēja dabas un kultūras | Skatīt vairāk
no 793.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.03.2024 - 22.03.2024 Krakova,Zakopane un Augstie Tatri Latvia Tours
Zinātāji stāsta, ka Krakovā izdodas pašas labākās iepirkšanās tūres. Tur atrodami gan mazi saloniņi ar neredzētām lietām, gan arī visu zināmo | Skatīt vairāk
no 199.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47056794sec.