Intervija ar ceļotāju - Elīnu Lagzdiņu

Vārds, uzvārds: Elīna Lagzdiņa
Vecums: 24
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies
Izglītība: augstākā
Darba vieta: SIA KIMI

Dzīves vieta: Rīga
Intereses/hobiji: mūzika, izglītība, protams, arī ceļošana

Elina


Travelnews.lv: Pastāstiet lasītājiem, kāda veida ceļojumos Jūs esat devies visbiežāk (privātie, komandējumi, biznesa ceļojumi u.c.)? un kā Jūs izvēlaties sava ceļojuma maršrutu vai vietu?

Elīna Lagzdiņa: Līdz šim pārsvarā visi mani ceļojumi ir bijuši privātie, ja neskaita ceļojumus skolas laikā kopā ar klases kolektīvu. Tā kā pāris gadus cenšos pievarēt kalnus ar sniega dēli, tad ziemā visdrīzāk brauciens ir uz kalnainākām vietām, kur kārtīgi var padzīvoties pa sniegu, bet vasara tiek atvēlēta atpūtas braucieniem uz kādu siltāku vietu.


Travelnews.lv: Kam, ceļojot, Jūs pievēršat vislielāko uzmanību (arhitektūrai, dabai, cilvēkiem, u.c.)?

Elīna Lagzdiņa: Arhitektūra mani nesaista tik ļoti kā daba un cilvēki. Pērn, kad ar auto devāmies uz Portugāli, biju sajūsmā par Sagres - tāds skaistums.... Arī cilvēkiem ir liela nozīme, jo kontaktēties sanāk nemitīgi. Lai gan priekšroku dodu privātiem braucieniem, nevis ceļojumiem grupās, vienmēr izvēlos arī ekskursijas gida pavadībā, jo mani interesē attiecīgās vietas vēsture, interesanti fakti, kurus ne visās grāmatās iespējams izlasīt. Patīk arī gūt atbildes uz jautājumiem, tādēļ, cilvēki arī ir ļoti svarīgi.


Travelnews.lv: No kurienes Jūs iegūstat informāciju par ceļojuma galamērķi?

Elīna Lagzdiņa: Tā kā ceļojumus parasti plānojam kopā ar draugu, jau laicīgi sākam ievākt informāciju. Mani lielākie palīgi ir Impro mājaslapa, draugiem.lv ceļojumu apraksti un Zvaigzne ABC izdotie ceļveži par attiecīgo valsti. Protams, internets ir neaizvietojams palīgs.

Parasti, pirms izvēlamies ceļojuma ilgumu, es izpētu kādu variantu uz šādu galamērķi piedāvā Impro, tad izskatu attiecīgos apskates objektus, izvēlamies ko īsti gribēsim aplūkot. Kad ceļojuma ilgums noteikts, sāku lasīt citu ceļotāju pieredzi un plānojam tālāk. Nekad gan neesam izplānojuši visu līdz pēdējam sīkumam, nosakām tikai galvenos pieturas punktus, pārējo plānojam uz vietas, jo apstākļi var izmainīties un noteikti ir jābūt elastīgiem.


Travelnews.lv: Pastāstiet, lūdzu, īsi par Jūsu pēdējo ceļojumu? Kāds bija tā mērķis? Spilgtākie mirkļi?!

Elīna Lagzdiņa: Šī gada 17.martā atgriezāmies no Taizemes. Kā galamērķis tā tika izvēlēta visnotaļ nejauši, lai gan ceļojuma aprakstu bildes jau kādu laiku bija mūs uzrunājušas gan ar dabu, gan tempļiem (šajā gadījumā gan nevarētu teikt, ka nebiju ieinteresēta arhitektūrā- biju un pat ļoti), gan arī atsauksmēm par milzīgajiem kontrastiem un iedzīvotāju laipnību.

Ceļojuma spilgtākie mirkļi noteikti saistās ar ziloņiem un peldi kopā ar tiem - tas bija kaut kas fantastisks, jo, no vienas puses, ir mazliet bail no tā, ka viņi ir tik lieli, bet tajā pat laikā tie ir tik mīlīgi un dzīvespriecīgi, ka Tu nespēj darīt neko citu kā smaidīt un izbaudīt mirkli kopā...

Elina

Travelnews.lv: Kas ir Jūs pārsteidzis ārvalstu vai Latvijas tūrisma pakalpojumu sniedzēju rīcībā, piedāvājumā? Vai Jūsuprāt ir kāds tūrisma pakalpojums, kas Latvijā nav piedāvāts?

Elīna Lagzdiņa: Grūti pateikt, jo tā kā pārsvarā visu plānojam paši, tad es īpaši neesmu centusies analizēt tūrisma pakalpojumu sniedzējus.


Travelnews.lv: Ko Jūs esiet ieplānojusi apskatīt vēl šogad?

Elīna Lagzdiņa: Šogad ar tiem plāniem esmu uzmanīga, jo grūti prognozēt kā situācija Latvijā vēl var izmainīties... Iespējams, ka vēlreiz dosimies braucienā uz Horvātiju. Nav tālu un sanāk visnotaļ ekonomiski, ja nav nekas pret mitināšanos teltīs.

Elina


Travelnews.lv: Vai ir tādas vietas, kur Jūs vēl neesiet bijusi, bet uz kurām noteikti gribētos aizbraukt? Kura vieta Jums ir palikusi atmiņā vislabāk?

Elina

Elīna Lagzdiņa: Manas ceļojumu aktivitātes ir tikai pirmsākumos, tādēļ ir daudz vietas, kur vēl neesmu bijusi, kā arī tādas, kurp gribētos aizdoties, piemēram, Norvēģija, noteikti arī Austrālija. Atlasot bildes šai sarunai, bija patīkami kavēties atmiņās par ikkatru no ceļojumiem. Esmu arī sākusi veidot fotogrāmatu par katru ceļojumu, jo, manuprāt, ir lieliski pēc kāda laika pārlapot katru no tām, izlasīt un atcerēties kādas konkrētas dienas norisi.

Travelnews.lv: Vai Jūs spējat būt spontāns un doties ceļojumā pusstundas laikā, vai arī Jums nepieciešams ilgs laiks, lai izplānotu ceļojumu?

Elīna Lagzdiņa: Ja man nebūtu darba un laiks nebūtu jāvelta arī studiju procesam, iespējams, es varētu doties ceļojumā pusstundas laikā, bet man noteikti būtu bail, jo esmu pieradusi pie plānošanas procesa- vajag visu tā pamatīgi, nevis „ķepu-ļepu”.


Travelnews.lv: Pastāstiet kādu kuriozu/ interesantu gadījumu vai suvenīru, ko Jūs kādā no valstīm esiet redzējis/piedzīvojis!

Elīna Lagzdiņa: Pāris dienas viesojāmies Stambulā un mūsu viesnīca bija netālu no Grand Bazaar, tādēļ katru dienu arī tur iegriezāmies. Pirmā diena mums bija tāds ekskursijas gājiens, kad bijām nolēmuši neko nepirkt, bet iepazīties ar cenām un lēnām sākt apgūt kaulēšanās mākslu. Apmēram trešajā dienā jau bija pārdevēji mūs ieraugot sauca „Latvia! Latvia!” un māja ar rokām....


Travelnews.lv: Pabeidziet, lūdzu, teikumus!

Elīna Lagzdiņa:

Vislabākā sezona ceļošanai Jūsuprāt ir atkarīga no ceļojuma mērķa un ceļotāju vēlmēm.

Noteikti ieteiktu cilvēkiem apmeklēt Nong Nooch Tropical Garden Taizemē - gan tādēļ, ka izveidotais dārzs ir apbrīnas vērts, gan arī tādēļ, ka ziloņu šovs sagrauj visus stereotipus par viņiem kā lieliem, lempīgiem dzīvniekiem.

No ceļojumiem visbiežāk mājās es pārvedu suvenīru šķīvīti no attiecīgās vietas, kas vēlāk rotā virtuves sienu. Protams, vienmēr tiek vests arī kaut kas raksturīgs konkrētajai vietai vai valstij.

Lielākais sapnis ir aizceļot uz Austrāliju.

Trīs lietas, kuras vienmēr atradīsies koferī: ērti apavi, izplānotā maršruta informācija/ceļvedis, fotoaparāts.
Mans novēlējums pārējiem ceļotājiem ir uzdrīkstēties, jo ne vienmēr ir vajadzīgas lielas naudas summas, lai sasniegtu savus izsapņotos galamērķus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.03.2024 - 27.02.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90971684sec.