Par ceļošanu stāsta Saeimas deputāta kandidāts Jānis Vecvanags [1]

Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv aicināja SIA Latnet datu centrs valdes priekšsēdētāju, SIA META Holding Group un SIA META Haus valdes locekli, kā arī Saeimas deputāta kandidātu no politiskās apvienības «Par labu Latviju» Jāni Vecvanagu uz interviju par ceļošanu Latvijā un uz ārvalstīm.

 

Travelnews.lv: Ko Jums personīgi nozīmē ceļošana? Pastāstiet par saviem ceļošanas paradumiem!

Jānis Vecvanags: Laikam jau esmu tipisks darbaholiķis, jo nezinu un negribu zināt, ko nozīmē termins: darba laiks no 9.00 līdz 17.00. Gandarījumu no darba gūstu tikai tad, ja padaru to labi, savukārt darbu var labi paveikt tikai tad, ja tam velti visu savu laiku un vēl mazliet. Tāpēc brīvā laika man atliek itin maz. Cenšos ziemā atlicināt divas nedēļas brīva laiciņa, lai aizbrauktu paslēpot. Vasarā atpūšos tepat Latvijā pie jūras.

Travelnews.lv: No ceļošanas pieredzes – kā Latvijas tūrismam pietrūkst?

Jānis Vecvanags: Pēdējos divus mēnešus esmu intensīvi braukājis pa Latviju un esmu saskāries ar lielu trūkumu lauku reģionos - Latvijai trūkst sakārtotu ceļu. Nereti gadās, ka līdz kādam tūrisma objektam vai viesu namam ir jābrauc pa sliktas kvalitātes zemes vai grants ceļu, kas nozīmē balti apputējušu mašīnu sausā laikā vai dubļainu slapjā laikā.

Travelnews.lv: Jūs esat cieši saistīts ar interneta biznesu. Kāds ir Jūsu vērtējums Jūrmalas (www.jurmala.lv/) un Latvijas (www.latvia.travel/) tūrisma prezentācijai?

Jānis Vecvanags: Es uzskatu, ka šīs ir divas nesalīdzināmas interneta lapas, jo pēc manām domām www.latvia.travel ir kārtējā Latvijas izgāšanās prezentācijā. Latvijas tūrisma prezentācijas lapai šajā gadā ir atvēlēti 60000 Ls izveidei un uzturēšanai. Nezinu, kam ir jābūt šajā portālā, lai tas maksātu tādu naudu. Šobrīd tas izskatās pēc mazas, lētas tūrisma aģentūras mājas lapas. Ja mēs salīdzinām ar Jūrmalas lapu, tad tā ir ļoti labi noformēta, tur atrodams ļoti daudz informācijas pat 9 valodās, salīdzinot ar Latvijas lapu, kur ir tikai 4 valodas. Vērtējums jūrmala.lv – 5, Latvija.travel – 2.

Travelnews.lv: Vai izmantojat arī Travelnews.lv vai TurismaBizness.lv resursus? Kāds ir Jūsu vērtējums?

Jānis Vecvanags: Bieži izmantoju Travelnews.lv. Tur vienmēr ir jaunas ziņas tūrisma nozarē un interesantas galerijas. Uzskatu, ka abiem šiem portāliem nav analogu ne Latvijā, ne Baltijā. Tie tiek veidoti un uzturēti augstākajā kvalitātē.

Travelnews.lv: Papildiniet teikumus!

Jānis Vecvanags:

Mana dzimtā puse ir Jau no pašas dzimšanas dzīvoju brīnišķīgā pilsētā Jūrmala.

Šajās trijās pasaules pilsētās es vēlētos nodzīvot vismaz vienu gadu katrā... Parīze, Roma, Prāga.

Internets man nozīmē Internetam mūsdienās ir ļoti liela nozīme. Ja nebūtu interneta, mūsu dzīve liktos aprobežota. Nevarētu izlasīt ierastās ziņas, nevarētu nosūtīt ierasto e-pastu. Viens no maniem biznesiem ir tieši saistīts ar internetu, tāpēc man tas nozīmē ļoti daudz.

Mana sapņu zeme ir Austrālija

Mans mīļākais restorāns ir nav

Pēdējo reizi ar velosipēdu braucuKad ir brīvs brīdis, braucu ar skrituļslidām vai velosipēdu. Pēdējo reizi ar velosipēdu braucu pirms divām dienām.

Par BMW var teikt tikai vienu BMW ir viens no vadošajiem auto būvētājiem, tā zīmols ir pirmajā vietā pasaules autoražotāju tirgū. Es uzskatu, ka BMW ražo izcilas automašīnas, bet, ja mēs runājam par Latviju, tad Latvijā šo zīmolu ir sabojājuši gados jauni, pārgalvīgi un neapdomīgi autobraucēji, kuriem automašīna BMW ir «zīmēšanās». Viņi pašapliecināšanās pēc pārsniedz ātrumu, neievēro zīmes, rupji uzvedas uz ceļa un neciena citus autobraucējus. Tāpēc ir dzirdēts, ka Latvijā, pieminot zīmolu BMW, bieži vien atskan replika, ka BMW - tā ir diagnoze.

Politikā vēlos iesaistīties, jo... Vairākus gadus domāju, ka politikā neiesaistīšos, bet, redzot to katastrofālo situāciju, kas tagad notiek valstī, vairs nevarēju stāvēt malā. Tiek apkrāpti sociāli vismazāk aizsargātie cilvēki, mūsu ministru prezidents klanās starptautisko aizdevēju priekšā, tiek neadekvāti celti nodokļi, tādējādi noliekot nepaskaužamā situācijā galvenos nodokļu maksātājus – uzņēmējus. Manuprāt, lai valsts attīstītos, ir nepieciešamas izmaiņas. Mēs nevaram strādāt un attīstīties tā, kā to Latvija ir darījusi pēdējos gadus. Šobrīd Latvija ir kļuvusi par pieredzējušu darbaspēka eksportētāju uz Īriju, Angliju, Vāciju un daudzām citām valstīm. Latvijas galvenā vērtība – cilvēks, brauc prom no Latvijas. TAS NAV PIEĻAUJAMI. Tāpēc es centīšos, cik nu tas ir manos spēkos, mainīt situāciju uz labo pusi. Man aug bērni un es negribu pieļaut situāciju, ka kādu dienu man viņi jautās: «Tēti, ko tu esi izdarījis, lai situācija Latvijā būtu labāka?»

Mans novēlējums Latvijas tūrisma industrijai…. Neapstāties pie sasniegtā. Vēl varu piebilst, ka, tiekoties ar vēlētājiem Jūrmalā un Ķemeros, tika uzdots jautājums par Jūrmalu kā kūrortpilsētu. Es domāju, ka tas ir ļoti aktuāls un nozīmīgs jautājums tūrismā, kurš ir iestrēdzis. Tāpēc pēc ievēlēšanas viens no primārajiem jautājumiem būs arī Jūrmalas kūrortpilsētas statusa piešķiršana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Viesturs 09/30/2010 16:31 CIETI :)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28877401sec.