Intervija: Go Adventure aicina uz Ēģipti - tagad ceļotājiem vēl drošāka

Intervija: Go Adventure aicina uz Ēģipti - tagad ceļotājiem vēl drošāka

Spriežot pēc politiskās situācijas stabilizēšanās, jaunievēlētā prezidenta centieniem pēc civilas valsts un būtiskiem uzlabojumiem tūrisma nozarē, ikkatrs var izsvērt tūroperatora Go Adventure no oktobra beigām sagatavotos ceļojumus uz Ēģipti. Kas zina, iespējams, tieši jūs spēsiet izrauties no drēgnā rudens saulītē, bet, iespējams, būsiet šajā senās kultūras tradīcijām bagātajā valstī tieši brīdī, kad pasaulē iestāsies 2013. gads. Tas nebūt vairs nav tik tālu, un zinošākie ceļotāji jau tagad iegādājas izdevīgākos tūroperatora Go Adventure piedāvājumus, kamēr pieejamas labākās viesnīcas tieši nolūkotajos datumos. Nesen no Ēģiptes atgriezusies arī tūroperatora Go Adventure vadītāja Baltijas valstīs Oksana Golovina, tādēļ zina teikt, ka Ēģiptē ikdienas dzīve tiešām rit mierīgi savu gaitu, tūrisma industrija pēc krīzes viesiem sarūpējusi daudz patīkamu pārsteigumu viesnīcu un citu pakalpojumu jomā. Savulaik Oksanas Golovinas darbs bijis vēl ciešāk saistīts tieši ar Ēģipti, tādēļ viņa mudina ceļojuma gara pārņemtajiem vairāk painteresēties, kas no Ēģiptes krāšņuma baudāms arī ārpus ierasto kūrortu robežām.


Travelnews.lv: Ko Jūs vēlētu tiem, kuri it kā gatavi jaunajā sezonā doties ceļojumā uz Ēģipti, bet pagaidām vēl kādu iemeslu dēļ šaubās.

Oksana Golovina: Neliedziet sev atpūtu siltajā un viesmīlīgajā Ēģiptē, īpaši laikā, kad Latvijā ir lietains, drēgns vai pat snieg sniegs. Lai kā tūrisma operatori ko nemeklētu, šajā periodā neko citu par samērīgu summu ar garantētu siltu laiku nav iespējams piedāvāt. Ēģipte ir ideāls variants! Turklāt jebkurš ceļojums ir iespēja atslēgties no ikdienas rūpēm, nomainīt vidi un vienkārši gūt jaunas emocijas, baudīt, atpūsties. Katrs jauns ceļš nes kādas jaunas atziņas, pieredzi, kur vēl tik senās kultūras tradīcijām bagātā valstī kā Ēģipte. Turklāt, ja ceļojumā dodieties kopā ar ģimeni vai draugiem, tas ir laiks, kad patiešām variet visi bez steigas pabūt kopā, izrunāties, jo ikdienas steigā bieži vien mums tik vienkāršām lietām pietrūkst laiks. Vēl kādam ceļojums var dzīvē ienest pilnīgi jaunu pavērsienu, palīdzēt pieņemt kādu sev svarīgu lēmumu. Nevajag baidīties no visa jaunā, ko var nest ceļojums. Īpaši vēlos atzīmēt, ka uz Ēģipti var doties un nebaidīties no politiskajiem nemieriem, kas šo valsti skāruši nesenā pagātnē. Tas viss ir aiz muguras! Es pati tikko atgriezos no Ēģiptes un varu apliecināt, ka tur valda pilnīgi mierīga ikdienas dzīve.


Travelnews.lv: Kas pēc pusotra gada klusuma, kad ceļojumus uz Ēģipti praktiski neorganizēja, tagad tūristu tur sagaida. Kādas ir būtiskākās izmaiņas?

Oksana Golovina: Uz Ēģipti tagad ir jālūkojas no pilnīgi jauna skatu punkta un jāņem vērā, ka politiskajā jomā situācija ir stabilizējusies. Ēģiptes prezidents Muhameds Mursi ir kļuvis par valsts pirmo brīvi ievēlēto prezidentu, apsolījis vadīt Ēģipti kā mūsdienīgu valsti, un viņam ir plašs pasaules redzējums. Būtībā pat tad, kad Ēģiptes galvaspilsētā Kairā notika nemieri, kūrortos valdīja miers. Tad vēl strādājām tikai Igaunijā, un pašā kritiskākajā brīdī Ēģiptē atradās aptuveni 800 mūsu klientu. Gidi ar katru sazinājās un personīgi pajautāja: "Vai vēlaties doties mājup?" Neviens šādu piedāvājumu nepieņēma un palika Ēģiptē visu iepriekš plānoto laiku. Daži pat vēl dusmojās, ka vispār viņiem ar tādām runām traucē atpūsties. Pusotra gada laikā Ēģipte spērusi būtisku soli demokrātijas virzienā, mazinājusies iepriekšējām valsts prezidentam pietuvināto cilvēku ietekme ekonomikā, aizvien populārāks kļūst jēdziens – ekonomiskā vienlīdzība. Laiks, kad turp nebrauca vairs tik daudz ceļotāju, Ēģiptē tūrisma jomu ir mudinājis vēl vairāk sakārtoties, uzņēmējiem būvēt daudz ko jaunu utt. Neviena valsts sev necirtīs roku, kas to baro, un tūrisms Ēģiptes tautsaimniecībā ienes milzīgus līdzekļus, tādēļ ēģiptieši dara un darīs visu, lai tūristi šeit justos ērti, droši un pasaulē aizvien uzlabotos Ēģiptes kā ceļojuma galamērķa tēls. Tādēļ nav pamata uztraukties, ka tūristiem Ēģiptē kāds šodien varētu darīt pāri vai kā citādi kaitēt. Tūrisma attīstība ir nacionāli svarīgs jautājums.


Travelnews.lv:
Kādi ir Jūsu vērojumi, kas tieši tūrisma nozarē praktiskā jomā ir mainījies?

Oksana Golovina: Jāatgādina, ka Hurgada par kūrortu ir izaugusi no vienkārša zvejnieku ciema, bet  Šarm El Šeiha aizvien bijis smalkāks galamērķis. To jau sākotnēji būvēja kā kūrortu. Var labi redzēt, ka pusotra gada laikā ir ieguldīti lieli līdzekļi, lai kūrortus sakārtotu un uzlabotu. Daudzas viesnīcas ir rekonstruētas, veikti atjaunošanas darbi to tuvējā apkārtnē, pludmalē, kā arī uzceltas pilnīgi jaunas viesnīcas. Redzams, ka ceļotāju skaits strauji pieaug, cilvēki ēģiptiešu ieguldījumus novērtē, un drīzumā noteikti viņu skaits noteikti sasniegs iepriekšējo gadu līmeni, kāds bija pirms politiskās krīzes. Valsts ir ievērojami investējusi, lai labāk novērotu pilsētu un tūrisma objektu savienojošos ceļus, bet tas darīts valsts kopējās labklājības labā, ne tik daudz tieši tūristiem. Tāpat pēc haizivju aktivizēšanās pirms pāris gadiem, viesnīcu īpašnieki Šarm El Šeihas pludmalēs bija spiesti ieviest vēl lielākus drošības pasākumus, izlikt peldēšanas zonā norobežojošus tīklus utml.


Travelnews.lv: Tomēr, ja pēkšņi kaut kas neparedzēts atgādās un nepieciešama tūristu vešana mājup, cik reāli un ātri variet palīdzēt?

Oksana Golovina:  Jā, mums tehniski ir iespēja cilvēkus vest mājup jebkurā brīdī. Grūti iedomāties situāciju, kad pašreizējos mierīgajos apstākļos kaut kas tāds varētu būt vajadzīgs!


Travelnews.lv: Kurp galvenokārt dodas Go Adventure Ēģiptes ceļojumu dalībnieki?

Oksana Golovina: Go Adventure galvenie galamērķi ir Hurgada un Šarm El Šeiha, kur arī izvietotas mūsu sadarbības partneru viesnīcas. Taču ir iespēja izvēlēties arī no šīm pilsētām netālas vietas kā Makadi Bay, kur labi var atpūsties ar maziem bērniem. Ļoti skaists kūrorts ir El Guna, ko dēvē arī par Ēģiptes Venēciju(kanālu dēļ). Neatkarīgi no tā, cik zvaigžņu ir šajā kūrortā esošajām viesnīcām, tās visas ir ļoti labā līmenī. Īpaši labvēlīgā vēja dēļ šo vietu iecienījuši arī sērfotāji. Jauns kūrorts, kurā nesen tikai kā izveidota infrastruktūra, ir Marsa Alam. Tas atrodas salīdzinoši tālāk – no Hurgadas jābrauc vairāk nekā 200 kilometri. Toties sērfošanas un niršanas cienītāji šeit noteikti nebūs vīlušies. Lidojot uz Šarm El Šeihu, mierīgākas atpūtas un golfa piekritēji tālāk var doties uz kūrortu Dahab.


Travelnews.lv: Pastāstiet mazliet vairāk par aviokompāniju, ar kuru sadarbojaties Ēģiptes ceļojumu organizēšanā?

Oksana Golovina: Tā ir Ēģiptes aviokompānija AMC AIRLINES, ar kuru sadarbojamies jau daudzus gadus un gan cenas, gan apkalpošanas ziņā nevienu citu labāku piedāvājumu līdz šim neesam saņēmuši. Viņi strādā un lido kā labi noregulēts pulkstenis. Čarterreisus no Latvijas uz Ēģipti un atpakaļ nodrošina 2008. gadā ražotas lidmašīnas. Tās ir gan komfortablas lidojumiem, gan vienmēr ļoti labi koptas. Lidojuma laikā darbojas sistēma "soft all inclusive" (atspirdzinošie dzērieni, tēja, kafija, karstie ēdieni), par ko nav atsevišķi jāmaksā. Pārtiku lidmašīnām sagādā Ēģiptē, ļoti garšīgi un pietiekami sātīgi. Vienīgi cūkgaļu ēdienkartes piedāvājumā gan neiekļauj, tāpat kā alkoholu. Taču to var iegādāties atsevišķi. Protams, drīkst lidmašīnā ņemt līdzi arī savu pārtiku. Stjuartes runā ar pasažieriem angļu valodā.



Travelnews.lv:
Kas ir zīmīgi šiem čarterlidojumiem?

Oksana Golovina: Lidmašīnas no rīta lido uz Latviju – atved cilvēkus no Ēģiptes un tad ap pusdienas laiku dodas ar jauniem ceļotājiem atpakaļ uz Ēģipti. Bagāža var būt 20 kg, kā arī piecus kilogramus smaga rokas bagāža. Golfa somas, nirēju, kaitošanas, sērfošanas piederumus var ņemt līdzi bez papildus samaksas. Var nopirkt arī biļetes tikai vienā virzienā, kas, protams, maksā dārgāk, jo tiek izjaukts balanss ceļojumu organizēšanā. Jāatzīmē, ka mums aizvien darbojas sistēma – ja iegādājas ceļojumu Go Adventure, bet vēlāk tieši tādu piedāvājumu, tieši tajā datumā redziet lētāk, tad atdodam klientam starpību, kas ir starp šiem abiem piedāvājumiem. Tāpat droši Go Adventure ceļojumu var iegādāties pie jebkura no mūsu sadarbības partneriem, jo cena pie viņiem un mūsu birojā Rīgā ir pilnīgi vienāda.


Travelnews.lv: Kāda ir sistēma, lai Ēģiptē ielidotu nepilsoņi?

Oksana Golovina: Ceļotāju – nepilsoņu sarakstu aizsūtām jau iepriekš, Hurgadā robežkontrole ir ātrāka lidostas lielākās kapacitātes dēļ, bet  Šarm El Šeihā jārēķinās vismaz ar divām stundām. Jāatgādina, ka arī Latvijas pilsoņiem, ielidojot Ēģiptē, ir jāiegādājas vīza. Lidostās ceļotājus sagaida Go Adventure gidi, palīdz nokārtot nepieciešamās procedūras. Tāpat vajadzētu iepriekš noformēt apdrošināšanu. To neiekļaujam ceļojuma biļetē, jo tas ir individuāli, kāda veida apdrošināšanu katrs vēlas. Citiem tā ir jau iekļauta kredītkartē. Mans ieteikums ir tomēr sekot norādēm, kas ir izlasāmas apdrošināšanas dokumentā – ja ir norādīts ārsta telefons Ēģiptē, tad tam arī vajadzības gadījumā zvaniet. Cita ārsta meklējumi var nest arī vilšanos, gan cenas, gan kvalitātes ziņā. Arī viesnīcās ir ārsti, bet apdrošināšanu firmu pakalpojumi atšķiras – citas sedz uzreiz izdevumus, citām jums vajadzēs pēcāk iesniegt čeku un pēc tam tikai varēsiet atgūt iztērēto summu.


Travelnews.lv: Kā izvēlaties viesnīcas, kurās izmitiniet savus ceļotājus?

Oksana Golovina: Man tiešām ir ievērojama pieredze darbā ar Ēģiptes kūrortiem un labi pārzinu, ko un par kādu cenu tūristiem iespējams piedāvāt vislabāk. Hurgadā visas viesnīcas atrodas tieši pie jūras. Šarm El Šeihā viesnīcu izvietojums ir citādāks, līdz ar to arī atsevišķas pat pašas lepnākās pieczvaigžņu viesnīcas atrodas tālāk no jūras. Arī mūsu piedāvājumā ir ekskluzīvas viesnīcas, ja ir vēlme dzīvot tieši tādās. Piemēram, sadarbojamies ar viesnīcu ķēdi Albatros spa & resort hotels, kam vairākas viesnīcas ir Hurgadā un viena Šarm El Šeihā – ļoti labas un par pieņemamu cenu.


Travelnews.lv: Ko iesakiet saviem klientiem, kuri vēlas ko vairāk apskatīt ārpus kūrortu robežām?

Oksana Golovina: Hurgadā dzīvojošajiem noteikti jāaizdodas uz Luksoru, kas komentārus neprasa. Var kombinēt ceļojumu, ka, piemēram, divas dienas pavada Hurgadā un tad dodas tālāk uz Luksoru un Nīlas kruīzā, četras dienas pavadot uz kuģa un pieturās apskatot dažādas ievērojamas un skaistas vietas, tā iepazīstot civilizācijas šūpuli. Citi šajos brīvajos brīžos labāk krastmalā pasauļojas, Nīlā peldēties  gan nevajadzētu. Jāatzīst, ka bieži vien atrodas kāds, kurš gatavs no kuģa lekt un peldēties Nīlā, kā to darījis jūras kruīzā. Ceļojums ilgst četras diennaktis, pēc kura visus aizved ar autobusu atpakaļ uz Hurgadu. Kruīzos izmanto pieczvaigžņu kuģus – būtībā peldošas viesnīcas. Ir arī ekskluzīva iespēja Nīlas kruīzu baudīt uz jahtas. Kruīzos ceļotājus pavada gids. Piemēram, ja vismaz 10 cilvēku runā grupā latviski, līdzi dosies latviski runājošs gids. Ja mazāk, tad ar gidu varēs sazināties krieviski vai angliski.


Travelnews.lv: Bieži vien ceļotājiem gadās, ka par interneta izmantošanu ārzemēs pēcāk jāmaksā ļoti liela summa. Kā no tā izvairīties?

Oksana Golovina: Ir ļoti dažādas iespējas, ieskaitot, ka izmantojiet vietējo operatoru pakalpojumus un kartes. Viesnīcās pārsvarā ir pieejams bezmaksas internets, bet situācija ir mainīga, tāpat spēcīgāks signāls noteikti būs numuriņos, kas tuvāk recepcijai. Šarm El Šeihā interneta sakari ir ļoti labi – pastaigas laikā var jebkur piesēst un sākt strādāt.


Travelnews.lv: Kāds tagad ir cenu līmenis Ēģiptē? Kādām precēm ir vērts pievērst uzmanību un, iespējams, iegādāties.

Oksana Golovina: Cenas ir pieņemamas, bet pirkumiem labāk līdzi ņemt dolārus. Protams, populāri ir no Ēģiptes vest mājās garšvielas, smaržīgo eļļu. Dažādi suvenīri gan liela daļa ir gatavoti Ķīnā. Esmu pārliecinājusies, ka Ēģiptē ir vairākas labas vietējās kosmētikas firmas. Tāpat bieži vien atvedu kādus interesantus interjera priekšmetus, kurus nolūkoju mazos veikaliņos. 


Travelnews.lv: Ko jūs novēlētu Travelnews.lv lasītājiem?

Oksana Golovina: No Latvijas un Igaunijas jaunajā sezonā no oktobra gatavojamies ceļojumā uz Ēģipti aizvest vismaz 30 000 tūristu, kādēļ jūs nebūtu viens no viņiem, kuram aiz muguras paliks rudens, ziemas drūmums un pavērsies pilnīgi cita pasaule. Kā teikts GoAdventure devīzē: "Esi gatavs doties?"


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.67580104sec.