Travelnews.lv redaktore: Kanāriju salas – katrai sava odziņa

Kanāriju salas ir mani mīļākie ceļojuma galamērķi. Bet, kuru salu izvēlos, ir atkarīgs no dvēseles noskaņojuma. “Tās taču ir vienādas!” reizumis man pārmet. Bet, nē, ticiet, nebūt nav vienādas!

Esmu bijusi tikai četrās no Kanāriju arhipelāga salām – Tenerifē, Grankanārijā, Lanzarotē un Fuerteventurā. Bet katra sala ir atstājusi neizdzēšamu iespaidu. Tādēļ padalīšos ar tiem! Bet vēlreiz, šis ir tikai mans novērojums!

Burziņu sala Tenerife

Tenerife. Visvairāk ir sanācis pabūt tieši Tenerifē. Kādēļ? Viss ir vienkārši. Vairākus gadus no Rīgas čarteri bija tikai un vienīgi uz šo salu, un, kad pirmspandēmijas laikā bija jāizvēlas, kur sagaidīt Jauno gadu, uzvarēja tieši Tenerife. Varbūt tieši tādēļ man šī sala asociējas ar svētkiem, burziņiem, rīti sakarīgu šopingu un cita starpā arī jauku dabu... Ja vien dvēseles stāvoklis (lasi – noguruma pakāpe) ļauj atrast brīvu brīdi, lai noīrētu un auto un dotos izbraukumā, apciemojot galvaspilsētu, salas ziemeļus, Teides parku, Maskas aleju utt.

Tenerife noteikti ir pateicīgs galamērķis tiem, kuri nesmādē nakts uzdzīvi. Vismaz pirms pandēmijas ar to bija viss kārtībā – kad beidzās burziņi klubiņos, vienmēr varēja pavērot anglosakšu vecāka gadagājuma tūristus, kuri allaž zināja, kur atrodam neoficiālie “āfterpārtiji”.

Ja ir vēlme burzīties un tusēties, tad labākā vieta, kur meklēt naktsmītni, ir salas dienvidi, pareizāk sakot, Playa de las Americas.

Grankanārija – šovi ar jokiem zem jostasvietas

Kad pirmo reizi nokļuvu Grankanārijā (pašu meiteņu saplānots ceļojums laikā, kad interneta valstība vēl nebija pārņēmusi mūs tik ļoti), viens pārsteigums sekoja otram. Pirmkārt, dzīvesvietu izvēlējāmies Playa del Ingles. Un tikai nokļūstot turp secinājām, ka esam netīšām nokļuvušas seksuālo minoritāšu paradīzē. Kad pirmais šoks bija pāri, sākām izbaudīt – naktsdzīve ar transvestītu šoviem, draudzīgi un neuzmācīgi kaimiņi. Turpat netālu arī slavenā kāpa, kurā notiekot “viskautkas”, un nūdistu pludmale. Tāda pilnīgi savādāka atpūta.

Vēlāk viesojos arī citās Grankanārijas vietās – gleznainajā Puerto de Mogan, ģimeniskajā un turīgajā Meloneras, ne reizi vien izīrējām auto, lai izbraukātu visu salu. Protams, šī jau bija cita Grankanārija, bet iespaidu, kādu atstāja pirmā vizīte, nespēs izdzēst nekas. Citur nebija tik jautri un savdabīgi.

Krāšņā Lanzarote

Lanzarote ir neliela sala, bet skaista. Baltas mājiņas, krāšņi ziedi, vulkāns, izteiksmīgas krāsas. Šī sala ir radīta kā īsts mākslasdarbs, un tieši tā tā arī ir jāuztver.

Šeit nebija grandiozu ballīšu, dāmu vakartērpos. Šis bija atvaļinājums, kur uzkrāt spēkus, atpūsties un baudīt dabu.

Fuerteventura – tuksneši un nūdisti

Jā, tieši tā. Pirmkārt, sala ir cita realitāte. Esat “Zvaigžņu karu” fans? Tad Fuerteventura ir īstais galamērķis, jo filmēšana notikusi tieši šajā salā. Tuksneši un sajūta, ka esi uz citas planētas.

Plašo tuksnešu dēļ šo salu iemīļojuši arī naturālisti – nūdistu pludmales ir teju visur. Bet tik neuzmācīgi un tālu viens no otra, ka plikņus ieraudzīsi vien tad, ja patiešām to ļoti vēlēsies un būsi ārpus “civilizācijas”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58865213sec.