Ziemas piedzīvojums – pārgājiens Tīreļpurva apkārtnē [4]

Ceļotājs Raimonds Rozenfelds informē Travelnews.lv lasītājus par pārgājienu Tīreļpurvā:

«Pasākums notika kādā 2009. gada janvāra sestdienas rītā, kad 09:30 izbraucām no Rīgas autoostas. Rīgā atgriezāmies nākamajā dienā, svētdienas vakarā ap 16:00. Izbraukšana bija ļoti interesanta, jo mūsu 70 cilvēku lielā grupa ar mugursonām aizņēma gandrīz visu atsūtīto veco IKARUS autobusu, citiem pasažieriem praktiski nebija vietas un durvis nākamajās pieturās nevarēja atvērt. Izkāpām pieturā pie Ložmetējkalna Antiņu kapiem un sākām pārgājienu. Visi bija labā noskaņojumā un sauca uzmundrinošus saukļus. Gājām līdz skolai, kas atrodas netālu no Kalnciema, kur arī nakšņojām katrs savā līdzi paņemtajā guļammaisā skolas telpā un vēl sporta zālē, jo bijām 70 cilvēki. Šķērsojām Tīreļpurvu, nogājām ap 18 km. Klausoties gida stāstus un vērojot akačus, izteicos, ka karadarbības laikā tur noteikti ir iekrituši gan krievi, gan vācieši un dažs tur karo vēl joprojām. Vakarā pirms gulētiešanas vārījām zupu no līdzi paņemtajām zupas paciņām. Ja kāds gribēja, varēja doties uz pirti, kas atradās 1 km attālumā no nakšņošanas vietas. Es palīdzēju meitenēm sagatavot vakariņas, pēc tam visi ēdām no līdzpaņemtajiem traukiem, daži ģitāras pavadībā dziedāja dziesmas.

Otrajā dienā cēlāmies 07:30, izgājām ap 09:00. Devāmies no nakšņošanas vietas Kalnciema skolā uz Skangaļu - Mangaļu mājām. Vietējais mežsargs un vēstures entuziasts rādīja mums savā mājā un šķūnī iekārtoto kolekciju no foto un kauju vietās atrastajiem priekšmetiem. Vēlāk caur mežu gājām autobusa pieturas virzienā uz Liepājas šoseju. Pa ceļam nedaudz aizgājām sānis, jo ceļš bija vai nu vētras aizgāzts ar krūmiem vai citādi pazudis, kā arī citas vietas kartē atšķīrās no īstenības. Bija interesanti un grupā atkal tika izkliegti asprātīgi saukļi. Autobuss bija tas, kas brauc no Rīgas uz Kalnciemu.

Ekskursija izmaksāja 4 Ls no cilvēka par naktsmājām un ēdienu, bija jāņem līdz divas ātri pagatavojamās zupas paciņas, kas katra maksāja 7 santīmus. Katrs pats pirka autobusa biļeti turp un atpakaļ, kas kopā maksāja 1,20 Ls. Otrā dienā arī nogājām ap 18 km, kopā pa abām dienām sanāca ap 37 km. Bija ļoti interesanti!

Tādos pārgājienos eju, cik bieži vien iespējams, un man vispār patīk ekstremāli sporta veidi, aktīvā atpūta un piedzīvojumu tūrisms. Pārgājienu laikā testēju arī dažādu ekipējumu - gan rūpnieciski izgatavoto, gan paša gatavoto vai pēc individuālā pasūtījuma taisīto. Šī pārgājiena laikā viss testējamais ekipējums izrādījās piemērots un attaisnoja savu eksistenci un iegādi. Pašam ir vēlme doties tādos pārgājienos vēl, kā arī sagādāt ļoti vienkāršu, lēti apkopjamu, dīzeļa džipu (var labā vai izcilā stāvoklī Lada Niva, kādu kantainu Mitsubishi Pajero u.c.), lai varētu tur pabraukt, jo parastas mašīnas tādās vietās zaudē savu nozīmi. Ja kāds uzdāvinātu – būtu laimīgs.»

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 žozefīna 10/19/2010 22:30 paldies par informāciju!

2 qwerty 10/04/2010 14:34 3saules.lv ar organizē

3 Raimonds 10/04/2010 14:14 Šādus un līdzīgus pārgājienus organizē Tūristu klubs "Triāde" www.triade.lv un projekts "Pārgājieni" ar adresi www.pargajieni.lv. Vidzemē līdzīgus pasākumus organizē "Eži". Varbūt ir vēl kāds, bet šo informāciju uzreiz neatceros.

4 žozefīna 10/01/2010 09:54 kas organizē šādus pārgājienus?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Ventspils TIC
,


Grand Palace Hotel
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46834993sec.