Brauciens uz Stambulu - ceļotāja iespaidi

Ceļotājs Raimonds Rozenfelds informē Travelnews.lv lasītājus par braucienu uz drošības tehnoloģiju izstādi ISAF 2010 Stambulā:

«Šim braucienam gatavojos pusgadu iepriekš no brīža, kad internetā atradu informāciju par šo pasākumu un tā norisi Stambulā (Turcija) no 23.09.2010.-26.09.2010. Tā kā līdzīgas izstādes, kas saistītas ar drošības, policijas, militāro un avio kosmiskās industrijas tematiku, cenšos apmeklēt vairākas reizes gadā, tad zinu, kur sameklēt informāciju par tām un to norisi. Vēlāk pats plānoju un organizēju braucienus uz tām sev personīgi un lielākajā daļā ceļojumu dodos viens pats.

Biļetes lidojumam ar lidmašīnu no Rīgas uz Stambulu turp un atpakaļ uz Rīgu iegādājos uz lidsabiedrības Turkish Airlines reisu 24.09.2010. pēcpusdienā jau vairākus mēnešus pirms lidojuma. Atgriezties Latvijā plānoju 26.09.2010. ar tās pašas lidsabiedrības reisu no Stambulas uz Rīgu.

Rīgas lidostā (turpmāk-RIX) ierados biļetē norādītajā datumā un laicīgi, lai reģistrētos un izņemtu iekāpšanas karti (Bording pass), kā arī izietu lidostas drošības pārbaudes. Bagāžas reģistrēšana man nebija nepieciešama, jo parasti cenšos ceļot bez tās, lai netērētu lieku laiku tās saņemšanai un izvairītos no tās pazaudēšanas vai sabojāšanas riska. Visas drošības pārbaudes izgāju bez problēmām, lidmašīnā arī nokļuvu sekmīgi un lidojums varēja sākties.

Tā kā vismaz vairākas reizes gadā ceļojumiem izmantoju dažādu aviokompāniju gaisa transportu, tad bija interesanti lidot ar lidsabiedrības Turkish Airlines reisu, jo iepriekš šīs aviokompānijas pakalpojumus nebiju izmantojis. Šajā reisā mani iepriecināja lidsabiedrības personāla laipnā apkalpošana, kā arī fakts, ka biļetes šim lidojumam uz Stambulu bija lētākas nekā lidsabiedrībai airBaltic, kā arī ēdināšana bija iekļauta biļetes cenā un par to nebija papildus jāmaksā.

Lidojums pagāja brīnišķīgi, un jau pēc dažām stundām nolaidāmies Stambulas Ataturka starptautiskajā lidostā. Tā kā Stambulā biju pirmo reizi, centos sadabūt pilsētas karti un atrast kādu nakšņošanas vietu, kar pavadīt priekšā gaidāmās divas naktis.

Man veicot lidostas termināļa izpēti, pie manis sāka nākt klāt dažādu Turcijas viesmīlības servisa kompāniju pārstāvji un piedāvāt savus pakalpojumus. Pēc vairākkārtējas sekmīgas tirgošanās man izdevās sarunāt izdevīgu viesnīcas piedāvājumu Stambulas centrā pie Zilās mošejas un Sofijas katedrāles. Turpceļā uz viesnīcu no lidostas es tiku nogādāts ar mašīnu.

Pārgulēju nakti viesnīcā bez problēmām, jo Stambulā ielidoju vakarā, no rīta paēdu garšīgās cenā iekļautās brokastis no zviedru galda.

No rīta pēc brokastīm devos pētīt viesnīcai tuvāko apkārtni un iepazīt Stambulas sabiedriskā transporta sistēmu, jo uz izstādes kompleksa vietu biju plānojis doties ar sabiedrisko transportu. Bez problēmām noskaidroju man interesējušos jautājumus un pēc kartē attēlotās sabiedriskā transporta shēmas ar sabiedrisko transportu devos izstādes virzienā. Pa ceļam iedvesmoju kādu sievieti pasažieri ar stāstu par to, ka Jēzus viņu mīl.

No tramvaja pārsēžoties lidostas virzienā ejošā vilcienā, bez problēmām nokļuvu līdz izstādes kompleksam. Brauciens aizņēma apmēram stundu. Ierodoties Stambulas izstāžu kompleksā, devos uz drošības tehnoloģiju izstādi ISAF 2010, kuras dēļ arī šoreiz braucu uz šejieni.

Izstādi izstaigāju, detalizēti iepazīstoties ar piedāvātajiem pakalpojumiem un produktiem. Savācu piedāvātos prezentācijas materiālus, kurus analizējot apkopošu informāciju, kas man būs noderīga tālākajām mācībām un personiskajai attīstībai. Noskatījos arī piedāvātos paraugdemonstrējumus.

Apmēram 5-6 stundu laikā biju iepazinies ar izstādi pilnībā, tāpēc pēcpusdienā devos izpētīt Stambulu, kuru apmeklēju pirmo reizi. Kamēr biļete bija derīga, braukāju ar sabiedrisko transportu cauri pilsētai vairākas reizes. Pēc tam, izkāpis no tā pilsētas centrā, turpināju pētīt pilsētu, pastaigājoties ar kājām.

Vakarā, izmantojot vietējās tūrisma kompānijas pakalpojumus, iegādājos sev nakts braucienu pa Bosfora jūras šaurumu, lai izpētītu, kāda pilsēta izskatās no ūdens puses un naktī. Braucienā bija iekļauta arī „Turku nakts” programma ar ēdieniem, priekšnesumiem un dejām. Brauciens sevi attaisnoja, jo visu, ko vēlējos no tā saņemt un redzēt, es saņēmu un redzēju. Vēlu vakarā, ap diviem naktī, tūrisma kompānijas organizētais autobuss visus, tai skaitā arī mani, izvadāja pa viesnīcām.

Viesnīcā devos gulēt, jo nākamajā rītā 26.09.2010. man bija paredzēts lidojums mājup. Lidostā ierados laicīgi, izmantojot Stambulas sabiedrisko transportu, slava Dievam, reģistrāciju un drošības pārbaudes izgāju bez problēmām. Lidojums mājup bija tikpat patīkams kā turpceļā un ar ēdināšanu lidojuma laikā. Pēcpusdienā biļetē norādītajā laikā sekmīgi ielidojām Rīgā un lidmašīna mīksti nolaidās RIX.

Esmu priecīgs un pateicīgs Dievam par brīnišķīgo ceļojumu un labprāt došos līdzīgos ceļojumos arī nākotnē.»

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.80203295sec.