Jūra savus cienītājus gaida arī ziemā – par siltumu jārūpējas pašiem

Atpūtnieku pastaigas gar jūras krastu iecienītas arī ziemā. Taču infrastruktūra aizvien šeit nav pietiekami sakārtota, lai ikviens justos labi.

Saulkrastos salika kopā prātus un izdomāja, ka jārīko plenērs par Saulkrastu Baltās kāpas teritorijas tālāko attīstību. Par attīstību Vidzemes jūrmalā vienai no tūristu atpazīstamākajai un iecienītākajai vietai. Laba ideja un laba pašvaldības iniciatīva. Dabas bagātības Baltijas jūras krastā aizvien nav pietiekami novērtētas un koptas.

Jātic, ka, sanākot kopā speciālistiem un dažādiem interesentiem, kuriem patiesi rūp Baltās kāpas liktenis, var rast vērtīgus risinājumus, kas, ievērojot apkaimes būtiskākās vides vērtības, tās saudzējot un pasargājot, vienlaikus spētu atdzīvināt un padarīt radošāku un krāsaināku Balto kāpu. Tāds ir šī plenēra mērķis, un kaut šim līdzīgu vairāk notiktu Nīcā, Kolkā, Lapmežciemā, Ainažos vai jebkurā no Latvijas teritorijā ietilpstošām piejūras pašvaldībām.

Jūras piekraste ir laba atpūtas vieta un vietējais zelts tūristu piesaistei. Dzirdēts, ka savu reizi gidi ejot grupai pa priekšu, lai izkaisītu dzintaru. Bet to aizvien patiešām var atrast, kad jūrā bijis lielāks pūtiens. Cilvēkiem patīk atpūta jūras krastā, tādēļ mūsdienās nepieciešama kaut minimāla infrastruktūra, lai dabas vērotāju plūsma ne tikai justos labi, bet arī to nebojātu. Ja nav izdevies pabūt Saulkrastu Baltajā kāpā, tad noteikti ir vērts kādreiz izmēģināt tur nokļūt. Vēlams - saulrietā. Jācer, ka tuvākā nākotnē šī vieta kļūs vēl pievilcīgāka.

Un līdzīgi ir daudzviet Latvijā, ka, balansējot uz robežas, notiek cilvēka pārāk aktīva iejaukšanās jūras piekrastes ainavā, bet vienlaikus daudzi mēģina pielikt savu roku, veidojot infrastruktūru iespējami dabiski un nemanāmi. Vasarai piedienošās peldes un sauļošanās ir pašas par sevi saprotamas. Tas ir laiks, kad tūkstoši dodas uz jūru. Taču ne mazāk skaista jūra ir ziemā, kad reizēm ledus vižņi saskaloti krastā pat apaļās bumbās, reizēm jūra tā aizsalusi, ka pamalē vairs neredz ūdeni. Reizēm jūrā peld gulbji, reizēm “roņi”. Pārsteigumu netrūkst.

Piemēram, Jūrmalā katru nedēļas nogali var sastapt jo daudzus, kuri dodas garā pastaigā gar jūru ar bērniem, suņiem, slēpo, brauc ar ragavām utt. Vienīgi šādai ziemas pastaigai ir daži priekšnosacījumi.

Vispirms jāņem vērā, ka pie jūras būs vēl aukstāk nekā jūsu sētā. Tādēļ silti jāsaģērbjas. Ideāli noder slēpošanas kostīms. Līdzi termosā var paņemt kādu siltu dzērienu. Bet var arī pēc pastaigas sasildīties kafejnīcā vai restorānā, piemēram, Jūrmalas restorānā 36. līnijā pie Laura Aleksejeva iedzert kafiju un pamieloties ar ko tik raksturīgu ziemas ēdienkartei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Hotel Jūrmala SPA
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.39033318sec.