Šogad spēsiet nokļūt Albānijā, Vanuatu vai Kaboverdē?

Gads iesācies un līdz ar to ceļojumu cienītājiem klāt arī domas un minējumi, kurp šogad labāk doties. Pasaule plaša un slavenais ceļvežu izdevējs Lonely Planet savā interneta vietnē piedāvā valstu TOP 10, kurp labāk doties. Pieļauju, ka lielākajai daļai no mums pietiekami eksotiska izvēle, jo no tuvējiem galamērķiem tepat Eiropā pieminēta vien Itālija, Bulgārija.

Lonely Planet eksperti savā šogad apceļojamo valstu sarakstā iesaka tādas vietas kā Albānija, Brazīlija, Kaboverde (Cape Verdeans), Panama, Vanuatu, Itālija, Tanzānija, Sīrija un Japāna.

Šaubos vai vidusmēra Latvijas ceļotājam ienāktu prātā meklēt nokļūšanas iespējas Albānijā. Taču Lonely Planet eksperti to savos ieteikumos nosauc kā pirmo. Balkāniem ir savs dabas skaistums, kultūra, virtuve. Albānija sen vairs nav paredzēta tikai drosmīgākajiem ceļotājiem, bet sola viesmīlīgu uzņemšanu. Tomēr transporta infrastruktūrai vēl augt un augt...

Brazīlija aizvien piesaistījusi ar savu krāšņumu un trakulīgajiem karnevāliem, prasmi svinēt. 2014. gadā šeit notiks FIFA pasaules kausa izcīņa futbolā, 2016. gadā Riodežaneiro Vasaras Olimpiskās spēles. Skaidrs, ka tik apjomīgiem pasaules mēroga sporta pasākumiem nevar sagatavoties vienā gadā, un valstī pamazām vien miljardiem dolāru ieplūdīs infrastruktūrā. Visticamāk arī tiem, kuri jau iepriekš bijuši šajā valstī, būs aizvien no jauna ko redzēt un piedzīvot.

Salu valsts Atlantijas okeānā - Kaboverde (Cape Verdeans) Āfrikas krastā ieguvusi jau salīdzinājumu – jaunās Kanāriju salas. Eiropieši salīdzinoši nesen atklājuši, ka tā ir lieliska vieta atpūtai tieši gada aukstākajos mēnešos, jo pēc Lonely Planet ekspertu teiktā – saulaino dienu tur ir gandrīz vairāk nekā gadā to kopā. Kalni, iespēja augstā līmenī nodarboties ar ūdens sporta veidiem, skaistas pludmales ar smalkām smiltīm.

Savas pārmaiņas piedzīvojusi Panama, kur vēl nesen ieplūda milzu ieguldījumi un līdz ar to radās visdažādākie šai valstij neraksturīgie civilizācijas brīnumi. Tagad vietējie atkal pamazām atgriežas pie pamatiem un līdz šim ierastās dzīves. Toties vietējie aizvien ir kolorīti, tūristiem sniedz iespēju piedzīvot daudz no sava autentiskās vides, džungļiem utt.

Bulgārija tagad ir Eiropas Savienības dalībvalsts, līdz ar to valsts pamazām mainās, novērtē Lonely Planet eksperti. Tūristiem aizvien ir iespējas atrast klusākas Melnās jūras pludmales. Savukārt ziemā Bulgārija ir iecienīts galamērķis slēpotājiem un citiem sniega sporta veidu cienītājiem. Kalni tikpat daudzveidīgi un balti, bet atpūtas izmaksas daudz draudzīgākas. Un šajos laikos pietiekami labs arguments, lai paviesotos tieši Bulgārijā. Un kur vēl vietējās vīna darīšanas tradīcijas...

Salu valsts Klusajā okeānā - Vanuatu varenie kalni, ūdenskritumi, attāli ciemi, lagūnas, vienkārša sadzīve. Piemērota vieta tiem, kuri meklē atpūtu vientulībā un reizē gatavi piedzīvot vietējo kolorītu, senās tradīcijas. Ieteicama vieta snurkulēšanas un niršanas cienītājiem. Lonely Planet eksperti pārliecinājušies, ka vietējie savu valsti mīl un ir laimīgi šajā mīlestībā dalīties ar ceļotājiem. Un to nauda nav būtiskākais...

Kā ierasts tiek slavēta Itālija. Un ne velti. Saules apspīdēta, skaista ar bagātīgu virtuvi, vēsturi un kultūras vēsturi. Pietiekami daudz interesantu lietu ko izbaudīt un vietu ko redzēt. Itālijā jāatceras arī par reģionu nozīmi ik katra vietējā saknēs.

Tanzānija Āfrikā spēj atklāt savus dabas noslēpumus. Tūristi aizvien apbrīnos eksotiskos dzīvniekus – lauvas, ziloņus, krokodilus u.c. Parki un rezervāti spēj pārsteigt pat tos, kuriem šķiet, ka to visu jau redzējuši.

Sīrijā pamazām ienāk modernā sadzīve, bet tas nav mazinājis vietējo izteikto viesmīlību, uzsver Lonely Planet eksperti. Daudzviet aizvien izskatās kā brīvdabas muzejā. Tēja, beduīni, ganāmpulki raksturo šo valsti.

Japānu tomēr varot apceļot neiztērējot lielu kapitālu. Kā būtisks ieteikums tiek minēta iespēja iegādāties biļeti ceļojumam ar vilcienu, tādējādi gūstot iespēju redzēt pietiekami daudz. Arī angļu valoda šeit pamazām kļūst populārāka, kas atvieglo ceļošanu. Ja jebkad esat aizdomājušies par suši, sake un sumo krāšņo dzimteni, tad kādēļ gan lai tās iepazīšana nenotiktu tieši šogad?




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.76146293sec.