Ēģiptes nemieri sabojājuši atvaļinājumu simtiem no Latvijas [1]

Pēdējie ceļotāji atgriežas no Ēģiptes, bet kādas ir izredzes tiem, kuriem ceļojumam bija tagad jāsākas. Tiek solīts, ka viņi varēs lidot uz Ēģipti martā, izvēlēties citu galamērķi vai atlikt ceļojumu pavisam. 

Jau parādoties pirmajām ziņām par nemieriem Aleksandrijā, Kairā, loģiski šeit Latvijā radās spriešana par to, cik tie var ietekmēt tobrīd tur esošo Latvijas iedzīvotāju drošību. Aizvien pienākošās oficiālās ziņas vēstīja, galvenokārt viņi ir tikai kūrortos Hurgadā un Šarmelšeihā.

Sākotnēji tūrisma firmu mudinājumi doties iecerētajā ceļojumā uz Ēģipti, lai arī kā situācija ar katru dienu kļuva tikai sliktāka, šķita mazliet dīvaini. Nepārliecinoši izskanēja arī solītā savu klientu evakuācija piecu stundu laikā. Saprotamas arī biznesa intereses, bet, piemēram, kas notiktu, ja nebūtu iespējas vairs izmantot lidostu pakalpojumus, pat netika pieminēts.

Tikmēr atpūtnieki, kuri bija devušies prom jau iepriekš, pamazām vien atgriežas Latvijā. Šajās dienās vajadzētu atlidot visiem, kuri atpūtās Ēģiptē. Aculiecinieki stāsta, ka kopumā kūrortos viss mierīgi, bet jūtama armijas klātbūtne un pašiem vilšanās par neredzētajiem Ēģiptes kultūrvēstures un dabas brīnumiem, kurus būtu bijusi iespēja aplūkot un izbaudīt, ja valdītu ierastā kārtība. Tomēr apsveicama gan vietējo viesnīcu personāla, gan mūsu tūrisma firmu pavadošo speciālistu atbildība, iesakot visiem atpūtniekiem labāk palikt viesnīcas teritorijā.

Latvijā strādājošie tūrisma operatori šonedēļ gan pielika punktu ceļojumu organizēšanai un pašreiz tik nedrošo Ēģipti, lai arī solot pēc mēneša atkal atsākt lidojumus. Jau tagad redzami jaunie ceļojumu piedāvājumi martā, bet īsti skaidrības, kāda tobrīd būs situācija Ēģiptē, aizvien nav un neizskatās, ka arī tik drīz būs. Politiskā krīze apvienojumā ar pavisam citu kultūru un uztveri par lietu kārtību, var virzīties visdažādākajās gultnēs. Cerams, nenonākot līdz pilsoņu karam vai tamlīdzīgi.

Protams, arī pašai valstij kopumā vajadzētu būt ieinteresētai, lai ceļotāju pulks, kas gatavi tērēt savus līdzekļus viesnīcās, ekskursijās, veikalos utt., tikai palielinātos, nevis pavisam izsīktu. Tikmēr viens ir skaidrs, ka pašreiz Ēģiptē nav droši. CNN un citi mediji vēstī kā ātrās palīdzības Kairā glābj ielu nemieros cietušos, kā slēgti veikali un ēstuves, kā vietējie izpirkuši rīsus, eļļu un citu nepieciešamāko.

Bet ko iesāk Latvijas ceļotājs, kuram februārī izbrīvēts atvaļinājums ilgi gaidītajam ceļojumam, lai sildītu pēdas Sarkanās jūras krastā? Atceļ savu atvaļinājumu vai meklē citas atpūtas iespējas? Gan vienu, gan otru. Cik dzirdams no šādiem ceļotājiem, kuri gribēja doties uz Ēģipti, tad tūrisma firmas cenšas pierunāt atlikt ceļojumu uz martu vai arī izvēlēties kādu citu galamērķi.

Vienīgā bēda, ka par līdzīgu cenu gandrīz neiespējami atrast vēl kādu valsti, kur doties iecerētās Ēģiptes vietā. Un pats svarīgākais - lai tur būtu tikpat silti, jo ceļotgribētāji taču tieši to vēlējās - patverties no tumšās un aukstās Latvijas ziemas. Izvēle varētu būt par labu Kanāriju salām, Dubaijai, ja rocība piemaksāt vairāk, tad izvēle lielāka. Tūrisma firmas arī sola atcelt ceļojumu pavisam bez soda sankcijām, jo situācija tiešām vērtējama kā ārkārtas gadījums.

Jādomā, ka Ēģiptē tomēr iespējami drīz iestāsies miers un tiks atjaunota tāda kārtība, lai pēc saules noilgojušies ceļotāji no Latvijas atkal sēstos lidmašīnā un pēc dažām stundām spertu kāju karstajās Āfrikas smiltīs.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 gospels 02/05/2011 13:59 Bildi gan varēja no ēģiptes kūrortiem raksturīgākām izvēlēties - nevis Horvātiju Turciju.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43194795sec.