Ryanair aiziešana būtu īpaši sāpīga ne tikai ārzemēs strādājošajiem [4]

Iespējamā Ryanair aiziešana no starptautiskās lidostas “Rīga” visvairāk uztrauc tos, kuriem šī aviokompānija piedāvā lēti nokļūt savās darba devēju valstīs, kā arī taupīgos ceļotājus.

Pat tiem, kuri nekad nelido, ir savs viedoklis par zemo izmaksu aviokompānijas Ryanair darbu. Tiem, kuri lido un bieži vien lido tieši arī ar šo aviokompāniju, šis viedoklis ir vēl argumentētāks.

Dažāda veida neērtības ir viena no apspriežamajām tēmām, ja vien tiek pieminēts Ryanair. Kas parasti vienalga atduras rezumējumā - bet tas ir lēti! Un tad jau var pieciest arī neērtības, spriež daudzi. Lai gan šajā sfērā būtu normāli, ja 21. gadsimtā neērtības ir samazinātas līdz minimumam, ja arī biļetes cena ir zema.


Kad Ryanair ienāca starptautiskajā lidostā “Rīga”, starp tiem, kuri vēlas daudz un lēti pārvietoties pa pasauli, valdīja patiesa līksmība. Tūkstošiem, kuri strādā, piemēram, Anglijā, Ryanair ir pieņemamākais transports uz Latviju un atpakaļ uz sava darba devēja valsti. Un viņu ģimenēm iespēja apciemot savējos. Ja vien seko līdzi Ryanair akcijām, tad lidojumu biļetes var iegādāties tiešām lēti. Kā kādā televīzijas pārraidē stāstīja sieviete no Kurzemes, viņa pie dēla dodas vairākas reizes gadā, un dārgākais sanāk brauciens līdz starptautiskajai lidostai Rīga. Varbūt mazliet pārspīlēti, bet tuvu tam.

Aktīvie ceļotāji izmanto ne tikai Ryanair galamērķus, bet lieliski virtuālajā vidē sakombinē arī tālākus lidojumus. Iznākumā - salīdzinoši lēts ceļojums. Tiesa gan te jāņem vērā viena no šīs zemo izmaksu aviokompānijas neērtībām - biļete ievērojami sadārdzinās tajā brīdī, kad izlemjat, ka nepieciešama arī bagāža. Tāda, kas mazliet lielāka par to, kuras parametri atbilst noteiktajam rokas bagāžas apmēram.

Pašreizējās sarunas ap faktu, ka Ryanair lidmašīnas vairs nebūt nav tik vēlamas uz starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļiem, ir diezgan diskutablas. Tie tūkstoši, kuri šajos gados iecienījuši šos lētos lidojumus, noteikti nebūs apmierināti par īru aviokompānijas izstumšanu. Tādus pamatotus ekonomiskos aprēķinus jau mēs neredzam, un tādus diez vai kāds arī spēj pilnībā uzlikt uz papīra. Piemēram, viena ailīte varētu būt arī ar aprēķinu, cik naudas jātērē būs vairāk citu aviokompāniju biļetēm, ko savukārt ārzemēs strādājošie nevarēs tērēt šeit paši vai atstāt tuviniekiem.

Un par Ryanair iespēju pārcelties uz Tukuma lidostu arī aizvien nav īstas skaidrības. Tuvāk Tukumam dzīvojošajiem pasažieriem Ryanair pietuvināšanās dzīvesvietai varētu būt izdevīgāka, bet lielai daļai nebūt nē. Lai vai kā, Rīga ir vismaz valsts vidū, un mērojamais ceļš iznāk vienlīdzīgāks starp visiem. Te varētu teikt, ka vairumā valstu Ryanair paceļas un nolaižas lidostās, kas ir nostāk no lielpilsētām. Bet vai tas ir ērti lielākajai daļai pasažieru?


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 arnis 05/17/2011 23:29 kurš pedejo reiz ko lētu ir dabujis no rianeira?

2 kurmitis 03/27/2011 23:52 vai tukumaa vispar var nosesties lidmasinas???tadas ka boeing??

3 Linda 03/25/2011 13:35 Nu nekas... lidosim tagad no Kaunas!

4 izmantoju 03/25/2011 12:30 Esmu daudz lidojusi, gan ar AirBaltic, gan ar Ryanair. Par Ryanair biju patīkami pārsteigta, jo pirms tam biju dzirdējusi dažus šausmu stāstiņus. Izrādījās, ka Ryanair ir pietiekoši augstas kvalitātes aviokompānija. AirBaltic gan līmenis ir krities.

Vēl pavērojot, kas tad ir tie, kas izmanto Ryanair varu teikt, ka ne tikai emigranti. Tie ir arī biznesmeņi un tūristi (kas dodas uz Latviju). Šajā ziņā Rīga zāģē zaru uz, kura paši sēž, jo katrā ziņā ērtāk būtu lidot uz Rīgu.

Turklāt rodas jautājums, kam pārcelšana ir izdevīga? AirBaltic? Lai cenas varētu paaugstināt? Šaubos, ka nu pēkšņi būtu liels % klientu, kas pēkšņi sāktu lietot AirBaltic pakalpojumus.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20680094sec.