Evija Pugača: Pārdomas par situāciju tūrisma nozarē

Evija Pugača, tūrisma aģentūras ''Baltic DMC Group'' vadītāja:

Tūrismā industrijā strādājošajiem ir jāpārkvalificējas, jo darbs tūrisma nozarē tuvākajos gados nebūs un atbalsts nozarei arī nebūs. To nu mums beidzot ir skaļi pateikuši.

Šajā sakarā man rodas daži jautājumi:

1) kādēļ šādu skaidru paziņojumu no Ekonomikas ministrija nozare nesaņēma jau vasarā, lai industrijā strādājošie paspētu iestāties kādā mācību iestādē un uzsāktu mācības jau šogad?

2) Kādēļ nav pilnīgi nekāds atbalsts mācībām? Pieļauju, ka daudzi joprojām maksā studiju kredītus par iegūto izglītību tūrismā. Tāpat tiem, kuri palikuši bez darba vienkārši nav brīvi līdzekļi, lai maksātu par jaunām mācībām.

3) Kādēļ nav nosauktas prioritārās nozares (nu, izņemot IT), kurās iegūstot attiecīgo izglītību tiks nodrošināts darbs? Domāju, ka cilvēki nevar vēlreiz riskēt un iegūt diplomu nozarē, kurā darbu varētu arī neatrast, jo nav pieprasījums pēc darbaspēka.

4) Kādēl strādājošajiem tiek piedāvāta tāda iespēja MacibasPieaugusajiem.lv, bet tiem, kuri kļuvuši par bezdarbniekiem ir jāgaida pusgadu vai pat vairāk, lai tiktu uz kursiem. Arī piedāvājuma klāsts arī ļoti šaurs (īpaši tiem, kuriem jau ir augstākā izglītība). Te vienīgā iespēja ir dažas valodas, datorprasmes un transportlīdzekļu vadītāja apliecība.

5) Kādēļ macibaspieaugusajiem.lv ir precīzi 7 iespējas apgūt tūrisma pakalpojuma konstultantu un tūrisma produktu izstrādes profesiju sertifikātu (vēl papildus ir arī konferenču rīkošana, viesnīcu pakalpojumi utt), ja nozarē ir jau tik daudz profesionāli bezdarbnieki un tuvākajos gados darbs šajā nozarē nebūs. Vai tiešām nevar mācīt to, pēc kā ir pieprasījums?

Es vēlos strādāt un esmu gatava arī mācīties, bet gribētu saņemt arī kādus atbalsta mehānismus un vērtīgas norādes. Man liekas, ka tas nav par daudz prasīts nozarei, kura no Covid 19 ir cietusi vissmagāk!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8627398sec.