Konstantīns Paļgovs, «Tez Tour Latvija»: Par ''pārkvalifikāciju''...

Konstantīns Paļgovs, «Tez Tour» ģenerāldirektors Baltijas valstīs: sestdien, 2020. gada 17. oktobrī, būtu bijis jānotiek pirmajam čarterreisam no Rīgas uz Laspalmasu Kanāriju salās.

Mēs gatavojāmies šī virziena atklāšanai vairākus gadus. Un 2020. gada februāra sākumā viss jau bija sagatavots: noslēgts līgums ar «airBaltic» par šīs lidojumu programmas veikšanu no Rīgas (šim virzienam bija jākļūst par garāko no visiem aviokompānijas čarterlidojumiem); tika atklāta visu ceļojumu pārdošana līdz 2021. gada aprīļa beigām; pirmoreiz Latvijā tika sagatavots un izdots Grankanārijas salas kūrortu un viesnīcu katalogs latviešu valodā; tika noslēgti visi nepieciešamie līgumi ar viesnīcām un citu pakalpojumu sniedzējiem.

Diplomāti, preses un mediju pārstāvji, tūristi, aviokompāniju topmenedžeri, Grankanārijas viesnīcu vadība, Baltijas valstu tūrisma uzņēmumu direktori un īpašnieki – visi pieminētie bija mūsu stendā izstādes «Balttour» laikā 2020. gada februārī, lai kopā ar «TEZ TOUR» atzīmētu ilgi gaidīto notikumu – tiešo čarterreisu atklāšanu no Rīgas uz Grankanāriju jau 2020. gada rudenī. Viss bija sagatavots. Un visi bija gatavi.

Taču tad pienāca 2020. gada 12. marts. Tie, kas strādā tūrisma nozarē, šo datumu neaizmirsīs nekad. Tūrisms un tajā strādājošo dzīves mainījās uz visiem laikiem, piedzīvoja kataklizmu: Latvijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, tika slēgtas robežas, veikti repatriācijas avioreisi, tūrisma bizness tika praktiski pilnībā apturēts uz ilgiem mēnešiem – dēļ nolādētā Covid-19.

Viens no visgrūtākajiem lēmumiem, kas bija jāpieņem – lēmums par ievērojamu, būtisku kompānijas darbinieku skaita samazināšanu. Par valstī labākā tūrisma jomas personāla skaitlisku samazināšanu. Par profesionālu un fanātiski aizrautīgu darbinieku atlaišanu. Nekad nebiju domājis, ka man nāksies personīgi parakstīt atlaišanas dokumentus daudziem no viņiem.

Es apzinos un saprotu, ka daudz kas nav un tajā pašā laikā ir atkarīgs no manis. Visi, kas palika mūsu galvenajā birojā, visi, kas palika strādāt mūsu Rīgas pārdošanas birojos, visi, kuri patlaban reģistrējušies piespiedu kārtā darba biržā, – ziniet – mēs nekad nepacelsim balto karogu, nepadosimies. Mēs cīnāmies katru dienu, lai atgūtu iespēju Jūs atkal uzņemt atpakaļ mūsu kompānijas darbinieku rindās. Mēs cīnāmies, lai izdzīvotu kā kompānija, pat tad, kad tas praktiski ir neiespējami.

Ir sagadījies tā, ka tieši 2020. gada 17. oktobrī sadarbībā ar Kipras nacionālo aviokompāniju «Cyprus Airways»  pirmoreiz tika uzsākta «TEZ TOUR»  čarterreisu programma no Rīgas uz Larnaku (Kiprā): tas ir praktiski vienīgais virziens, kas šobrīd ir iespējams čarterreisu veikšanai no Rīgas, Latvijas. Visu čarterreisu pasūtītājs – «TEZ TOUR Latvia».

Protams, tas ir tikai pirmais solis – uz Kanāriju salām un Ēģipti pagaidām lidojumi no Latvijas nav atļauti; uz Turciju, Grieķiju un Bulgāriju – vairs nav pieejami. Pieejama ir tikai Ruanda (zinātāji sapratīs).

Un vēl – ''par laiku'':
1. Atceros visus, kas palīdzēja un palīdz mums šajā sarežģītajā laikā.
2. Neaizmirsīšu tos, kam mūsu profesija ''bija pie kājas'', sniedzot ''lietderīgus'' padomus ''pārkvalificēties''.
3. Pateicos mūsu lielajam un lieliskajam kolektīvam – pat visgrūtākajā laikā Jūs spējat apliecināt sevi kā līderus un patiesus profesionāļus.
4. Mūsu mīļie klienti un partneri. Jums īpašs paldies par cieņu un uzticību. Mēs arī to – neaizmirsīsim!

P.S. Fakts: 2020.gada 17. oktobrī, plkst. 18:15, pirmais «TEZ TOUR Latvia čarterreiss sadarbībā ar «Cyprus Airways»  sekmīgi sasniedza Larnaku.

Reisa piepildījums – 100%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24713993sec.