Jeļena Serebrjakova: Tūrisma nozare piketēs 12. decembrī

Ceļojumu aģentūras Nikos Travel direktore Jeļena Serebrjakova vēsta, ka tūrisma nozares pārstāvji 2020. gada 12. decembrī pievienosies piketam, lai paustu savu viedokli un atgādinātu, ka tūrisma nozarē, kuras darbība ir praktiski apturēta, strādā dzīvi cilvēki.

Tūrisma pārstāvji 12.12.2020 pievienojas piketam, jo vēlas tikt sadzirdēti.

Jau kopš marta sākuma tūrisma nozares darbība ir praktiski apturēta. Šobrīd nav skaidrs, kad atkal pilnvērtīgi varēsim atsākt darbu.

Mūsu prasības ir: pagarināt atbalsta periodu (dīkstāves pabalsti) tūrisma sfērai vismaz līdz 2021. gada pavasarim, pārskatīt atbalsta instrumentus un, runājot par dīkstāves pabalstiem, ņemt vērā 2019. gadu, nevis 2020.gada augustu – oktobri (kad mums gandrīz nebija ieņēmumu). Ir nepieciešams samazināt (nevis pagarināt izmaksas termiņus) nodokļus un samazināt birokrātisko slodzi kompānijām (dokumenti, atskaites licences saņemšanai utt.).

Tāpat vēlamies, lai atļauj lidojumus uz atpūtas ceļojumu galamērķiem, t.sk. uz Ēģipti. Kā lielisku alternatīvu pašizolācijai pēc ceļojuma, mēs redzam ātros bezmaksas Covid-19 testus. Ja tests uzrāda negatīvu rezultātu, tad klients tiek atbrīvots no pašizolācijas.

Lūdzam piešķirt grantus apgrozāmajiem līdzekļiem 70% apmērā no 2019. gada nomaksātā sociālā nodokļa. Tāpat nepieciešamas subsīdijas īres un komunālo maksājumu segšanai, jo šobrīd darbība ir apturēta pilnībā, bet komunālo maksājumu rēķini ir jāsedz.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.68655896sec.