Travelnews.lv redaktore: Vakariņas - Itālijā var, Latvijā ne...

Nedēļas laikā saskāros ar vienu problēmu, bet divās valstīs – kur paēdināt ārzemnieku grupu vakarā! Šķiet, sīkums? Nē, tā nebūt nav.

Itālijas pieredze

Piektdienas vakarā radies jauns izaicinājums – kur pabarot svētdien latviešu grupiņu Itālijas mazpilsētā, turklāt vēlā vakara stundā – ap 23. Zvans pirmajam restorānam, kas atrasts google. Un, bingo! Atsaucīgs menedžeris, uzreiz atsūta grupu ēdienkarti, ir saprotošs, ka lidmašīna var nokavēties, un gatavs izlīdzēt. Rezultāts – svētdienas vakarā grupa iebrauc ar novēlošanos, bet tiek viesmīlīgi sagaidīta, pabarota, apčubināta, un abas puses apmierinātas. Jāpiebilst, situācijas risinājums tika rasts ārpus oficiālā, pierastā darba laika!

Latvijas pieredze

Jāpabaro ārzemnieku grupa Latvijā, pa ceļam no Valmieras uz Rīgu. Turklāt, ne tik vēlu – ap 21.30. Darba dienā, darba laikā aizrakstīti vairāki e-pasti pietiekami lieliem restorāniem. Atbildes – nulle. Kāpju mašīnā (tiesa gan, pēc 18), dodos uz Valmieras pusi restorāna meklējumos. Un visos atbilde viena – nē, mēs strādājam līdz 20 (vai 21), nē, nē, noteikti nevaram pabarot grupu, nē, jo tad kādam jāstrādā ilgāk. Noteikti nē! Patincinot vairāk, kas tad par problēmu, izrādās... Viss ir vienkārši! Ja paliek ilgāk, tad vairs nav sabiedriskā transporta, lai darbinieki tiktu mājās! “Te jums nav Rīga, te jādomā par cilvēkiem,” norādīja viens no viena restorāna darbiniekiem.

Secinājuma vietā

Varbūt mums tiešām tūrists nemaz nav vajadzīgs? Ja jau sabiedriskais transports nekursē, alternatīvu, kā nogādāt darbinieku mājās vēlākās vakara stundās, grūti atrast.

Man jau tomēr šķiet, ka pēc pandēmijas esam mainījušies. Vairs negribam iespringt, vairs negribam būt viesmīlīgi, vairs negribam pat padomāt par alternatīviem risinājumiem. Iespējams, ka šī nedrošība, šī baža, ka atkal kaut kas var notikt, viss bizness būs uz bremzēm, liedz ieguldīt spēku un enerģiju risinājumu meklējumos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.10705185sec.