5 iemesli, kādēļ būtu vērts piedzīvot īstu Āfriku Tanzānijā

Āfrika vairuma mūsu ceļotāju apziņā ir tāls, eksotisks un vietumis pat bīstams galamērķis, un izšķirties par ceļojumu šajā virzienā nav nemaz tik vienkārši. Bet, ja reiz drosmīgais lēmums tomēr pieņemts, seko nākamais jautājums – uz kuru vietu tieši doties. Jo Āfrika ir milzīga, un tās piedāvātā ģeogrāfiskā daudzveidība tāpat – no Ziemeļāfrikas un Namībijas tuksnešiem, līdz neskartiem Kongo džungļiem, no Dienvidāfrikas kalniem līdz nebeidzamajām savannām vidienē.

Ja uz Āfriku dodaties pirmo reizi, laba izvēle varētu būt Tanzānija – vieta, kur vienas valsts ietvaros var gūt neticami daudzveidīgu, spilgtu, īsteni afrikānisku pieredzi. Tanzānijā ir daudz dabas brīnumu, bet lielākie “ceļotāju magnēti”, kurus patiesi nevajadzētu laist garām, ir pieci:

Serengeti nacionālais parks. Kopā ar Kenijas daļu, kas zināma kā Masai Mara nacionālais parks, šis plašais savannas līdzenums ir vieta, kur ik gadus notiek pasaulē iespaidīgākie savvaļas dzīvnieku un putnu migrācijas gājieni. Patiesībā, arī pārējos gada laikos dzīvās dabas apkārt ir pārpārēm. Šeit īstenojamas pasaulē labākās safari tūres, var sastapt gan visu slaveno “lielo piecinieku” (lauva, zilonis, melnais degunradzis, leopards un platragu bifelis), gan arī simtiem citu interesantu dzīvnieku sugu. Tā ir patiesi neaprakstāma sajūta – atrasties daudzu tūkstošu savvaļas dzīvnieku un putnu ielenkumā viņu dabiskajā vidē – it kā būtu pa tiešo iekāpis National Geographic kanāla pārraidē.

Kilimandžāro kalns. Āfrikas augstāko virsotni (5895 metri) ar tās skaisto sniegoto cepuri savos darbos apjūsmojis jau Ernests Hemingvejs. Īsteni piedzīvojumu meklētāji var doties virsotni iekarot. Pārgājiens kopā aizņems aptuveni nedēļu, un šī ir viena no retajām vietām pasaulē, kur tik liels augstums sasniedzams arī cilvēkiem bez alpīnista iemaņām. Vajadzīga vien laba vispārējā fiziskā sagatavotība un gatavība pārciest nelielas grūtības. Bet pārējos ceļotājus vienkārši priecēs iespaidīgie skati no safari nometnes.     

Ngorongoro krāteris. Šis unikālais dabas veidojums, aizvēsturisku tektonisko kataklizmu rezultāts, ir vēl viena lieliska vieta savvaļas dzīvnieku vērošanai. Šodien tas ir līdzenums, ko ieskauj iespaidīgi kalnu grēdas torņi, un šo vietu iecienījuši ziloņi, lauvas, žirafes, degunradži, antilopes un zebras.  

Manjaras ezera nacionālais parks. Dabas rezervāts ar mežiem, purviem, mitrājiem, kur plašo atklāto teritoriju dēļ fascinējoši krāsainā putnu un dzīvnieku pasaule novērojama daudz labāk, kā citos līdzīgos rezervātos. Divas trešdaļas dabas parka klāj ūdens. Te mīt kokos kāpjošas lauvas, žirafes, ziloņi, begemoti, babuīni (pērtiķi) un neskaitāmas putnu sugas, ieskaitot karaliski skaistos flamingo. Majaras ezers var lepoties ar skatiem, kas katra mākslinieka vai dabas fotogrāfa sirdij liktu pukstēt straujāk.  

Indijas okeāna piekraste. Piekrastes kūrorti sagaida savus viesus ar lieliskām pludmalēm, visu gadu tropiski siltu ūdeni, bagātu zemūdens pasauli, un visnotaļ pieklājīgu servisu. Netālu no krasta ir slavenā Zanzibāras sala, kas arī piedāvā gan brīnišķīgas pludmales, gan arī interesantu vēstures mantojumu (ieskaitot pasaules kultūras mantojuma pilsētu Stountovnu jeb Akmens pilsētu), savdabīgu dažādu kultūru mijiedarbībā veidojušos vietējo kolorītu, garšvielu pārbagātību un daudz ko citu. Netālu uz ziemeļiem no Zanzibāras esošā nelielā Pembas saliņa savukārt ir lieliska vieta nirējiem un klusu, nošķirtu pludmaļu mīļotājiem. Līdzīgi labumi atrodami vēl citā arhipelāga salā ar intriģējošu nosaukumu – Mafijas salā.

Bez šīm zīmīgajām vietā Tanzānijā vēl būtu vērts apmeklēt Viktorijas ezeru (Āfrikas lielākais saldūdens ezers, no kura iztek Baltā Nīla), kā arī vēl kādu no daudzajiem dabas parkiem – piemēram, Arušas, Tarangires, Katavi un citus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk
Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.02.2024 - 23.03.2024 KRAUZE pret KRAUZI - Sarunu vakars Jaunmoku pils
23. martā pl. 19.00 Jaunmoku pilī iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru “Krauze pret Krauzi". | Skatīt vairāk
no 15.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87828994sec.