Baltkrievija ievieš bezvīzu režīmu vēl pieciem reģioniem

Baltkrievijas Republikas prezidents Aleksandrs Lukašenko 2019. gada 7. augustā ir parakstījis dekrētu Nr.300 par bezvīzu zonas paplašinājumu, tādēļ ceļotājiem būs vēl plašākas iespējas iepazīt Grodņas un Brestas apgabalus. Turpmāk bezvīzu režīmā varēs apskatīt Vavkaviskas, Bjerastavicas, Voranavas, Lidas un Ščučinas rajonus.

Ceļot minētajos Baltkrievijas rietumu reģionos varēs tikai ar nosacījumu, ka tiek izmantoti organizētie tūristu grupu maršruti. Tūristiem valstī jāierodas caur Minskas lidostu vai pa sauszemes teritorijām - Bjerastavicu vai Benjakoni.

Bezvīzu uzturēšanās laiks tūrisma vajadzībām tiek pagarināts līdz 15 dienām un šī privilēģija ceļot bez vīzas pa konkrētajiem apgabaliem būs iespējama 73 valstu pilsoņiem. Dekrēts stāsies spēkā 3 mēnešus pēc tā oficiālās publicēšanas.

Tajā pašā laikā Baltkrievijā tiek saglabāta arī bezvīzu ieceļošanas kārtība vairāku valstu pilsoņiem ar derīgumu līdz 30 dienām, ierodoties valstī caur kontrolpunktu Minskas Nacionālajā lidostā, kā to paredz 2017. gada 9. janvāra dekrēts Nr. 8 (ar grozījumiem, kas stājas spēkā 2018. gada 24. jūlijā).

Latvijas Ārlietu ministrijas mājaslapā brīdina, bezvīzu ieceļošanas kārtība neattiecas uz personām, kuras caur Minskas lidostu ieceļo valstī no Krievijas lidostām, kā arī personām, kuras izceļo no Baltkrievijas uz Krievijas lidostām. Bezvīzu režīma pārkāpšanas gadījumā var tikt piemērotas soda sankcijas 550,- EUR apmērā.

Plašāka noderīga informācija, kas ceļotājiem jāņem vērā, dodoties uz Baltkrieviju, īpaši tiem, kas plāno uzturēties valstī ilgāk par 30 dienām, pieejama Latvijas vēstniecības Baltkrievijā mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72458506sec.