6 Eiropas valstis, kuras var aplūkot «no putna lidojuma»

Eiropa ir lieliska un unikāla vieta, ko veido senas tradīcijas, modernas inovācijas un satriecoši inženiertehniskie sasniegumi. Tādēļ jo interesantāk ir aplūkot mūsu pasaules daļu "no augšas" – no putna lidojuma.

Mūsu kontinenta skaistākās vietas rakursos, kādi līdz šim vēl nav redzēti, atklās dokumentālo raidījumu cikls "Eiropa no putna lidojuma", kas "National Geographic" būs skatāms svētdienās, no 2019. gada 10. novembra.

Pirms tam "National Geographic" ir apkopojis informāciju par dažādiem lidojumiem, ko savos Eiropas ceļojumos var iekļaut teju ikviens piedzīvojumus un adrenalīnu mīlošs ceļotājs.

Vācija: ar paraplānu virs burvīgajiem Bavārijas Alpiem

Vāciju, kurā izpletušies autobūves uzņēmumi īstu pilsētu lielumā, bieži vien dēvē par Eiropas "motoru". Taču tehnoloģiski attīstītajā valstī slēpjas arī senas pasaku pilis, ierīkoti interesanti trošu vilcieni, sen neizmantotā dirižabļu angārā paslēpies tropisks ūdens atrakciju parks, bet vairāku nelielu salu iedzīvotājiem pat pieder personiski vilcieni.

Lai "saķertu" neaizmirstamas emocijas, Bavārijas Alpos var izbaudīt paraplāna lidojumu virs mežiem un kalniem. Lidojot tandēmā (Freiraum) kopā ar instruktoru, ir lieliska iespēja izbaudīt ainavu kā pasažierim. Savukārt, ja ir vēlme piedzīvot neticamu saullēktu, tad ir vērts sazināties ar gaisa balonu kompāniju, kas piedāvā sagaidīt rītu gaisā (Plašāka informācija šeit).

Itālija: ar deltaplānu pāri Gardas ezeram

Itālijai raksturīgas iezīmes ir zvejnieki Sicīlijā, bagarkuģi Venēcijā un savādas vibrējošas ierīces Apūlijas olīvu birzīs. Drosmīgus zinātniekus vilina Etna – visnotaļ populārs un aktīvs vulkāns, bet adrenalīna cienītājus – autoskola (Ghiacciodromo) augstajos Alpos, pie Livinjo, kur iespējams apgūt braukšanu pa ledainiem ceļiem.

Taču Itālijas skaistākās vietas, piemēram, burvīgo Garda ezeru, kalnu ciematiņus un kalnus var aplūkot arī no augšas. Piemēram, kopā ar draugiem vai ģimeni lidojot ar deltaplānu (Plašāka informācija šeit). Speciālisti saka, ka vienlaikus spārnu pie spārna var atrasties četri cilvēki, taču pirms tam ir rūpīgi jāpārdomā, vai visi lidotgribētāji atbilst drošības nosacījumiem, proti, ir vecāki par 12 gadiem un ķermeņa svars ir no 20 līdz 100 kilogramiem.

Nīderlande: ar gaisa balonu pāri laukiem un pļavām

Nelielā Nīderlande ir īsta enerģijas ieguves inovāciju valsts: reiz tās bija vienkāršas vējdzirnavas, tagad – modernas turbīnas, ko papildina futūristiska izskata siltumnīcas. Kopā ar peldošām mājām, dīvaina izskata fortiem, kas atgādina par neatkarības cīņām, tas atklāj nīderlandiešu cīņu par savu zemi kā vietu, kur dzīvot un audzēt pārtiku. Starp citu, nīderlandiešiem ir īpatnēja jaungada tradīcija - kopīgi sadedzināt Ziemassvētku eglītes.

Šķiet, Nīderlandes izbaudīšanai "no augšas" nav nekā piemērotāka par gaisa baloniem – atkarībā no brauciena laika, šis piedzīvojums ļaus izbaudīt gan rīta klusumu virs lauku apvidiem, gan vakara rosību. Gaisa balona braucieni ir pieejami aptveni 180 dienas gadā, bet lidojuma virziens un precīza nolaišanās vieta lielā mērā ir atkarīga no vēja virziena un stipruma.

Polija: Varšavas augstceltnes no gaisa balona

Ja runā par valstīm, kas var lepoties iespaidīgām celtnēm, tad noteikti ir jāpiemin Polija. Varšavā top trīs ēku komplekss "Varso Place", kur vienai no ēkām ir jākļūst par augstāko būvi Eiropā (plānotais augstums 310 metru). Bet 1274. gadā teitoņu dibinātā Malbrokas pils tiek uzskatīta par lielāko pasaulē.

Turklāt Varšavas piepilsētas un augstceltnes var izbaudīt arī no gaisa balona. (Plašāka informācija šeit). Starp citu, pirmais gaisa balonu ceļojums Varšavā noticis jau 1789. gadā, vien īsu mirkli pēc šī pārvietošanās veida izgudrošanas. Savukārt Baltijas jūras piekrastē, Tržesačā var ne tikai apskatīt senas baznīcas drupas, bet arī izmēģināt paraplāna lidojumu ar akrobātikas elementiem (Best-tandem).

Lielbritānija: ar helikopteru virs Londonas

Piekritīsiet, skats uz Lielbritānijas sirdi – tās galvaspilsētu Londonu no putna lidojuma ir iespaidīgs. Temza, Tauers, Bekingemas pils, Sv.Pola katedrāle un modernie debesskrāpji. (Plašāka informācija šeit).

Savukārt Ziemeļīrijā var ne tikai apskatīt Milža dambi – sešus kilometrus garu bazalta kolonnu zemesragu, kura apkārtnes tīrīšanai tiek izmantoti aerodroni, bet arī izbaudīt lidojumu ar ultravieglu lidaparātu, kas pieejams netālu no Portadaunas (Plašāka informācija šeit). Lidojuma cena būs  no 100 eiro. Ja ir vēlme izmēģināt lidojumu ar 50.gadu militāro treniņlidmašīnu un apskatīt piekrasti no gaisa, tad ir jādodās uz dievidiem, uz Dorsetas pusi (Intotheblue). Šāds lidojums izmaksās 170 eiro.

Spānija: lidojumu ar paraplānu var apvienot ar īpašu delikatešu baudīšanu

Protams, Spānijas apceļošana nav iedomājama bez iegriešanās Barselonā un slavenās Gaudi Ģimenes baznīcas (Sagrada Familia) apskatīšanas. Būvnieki patlaban strādā teju visu diennakti bez apstājas, lai vienu reizi par visām reizēm dievnamu tomēr pabeigtu. Arī šo Katalonijas reģiona pērli var apskatīt, lidojot ar gaisa balonu (Adrenaline-hunter).

Bet mazliet tālāk uz dienvidiem, okeāna piekrastē pa asām un robainām klintīm ložņā vācēji, kas vāc vienu no pasaulē ekskluzīvākajām gliemenēm – zosu dzeloņkāpostus. Tie ir vēžveidīgie, kas dzīvo piestiprinājušies pie klintīm okeāna viļņu zonā. Zinātāji apgalvo, ka to ēšana līdzinās sajūtai "jūs vienkārši norijāt jūru". Šī Spānijas puse ir iecienīts paraplānistu galamērķis, te ir pieejami arī vairāku dienu ceļojumi pa labākajām lidošanas vietām. (Paraglidingspain).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37829089sec.