Ceļotājiem no jauna atver Lielo Ķīnas mūri (video)

Dzīve pēc Covid-19 uzliesmojuma Ķīnā turpinās un tagad, kad izdevies ierobežot infekciju, tā atgriežas ierastajā ritmā.

Lai arī valstī joprojām tiek īstenoti stingri profilakses pasākumi, ceļotāji no jauna var apskatīt ievērojamākos valsts objektus - darbu atsācis viens no lielākajiem arhitektūras pieminekļiem, kas jebkad ir uzcelts - Lielais Ķīnas mūris.

Tas tika slēgts 2020. gada 25. janvārī, bet nu populārākā mūra daļa Badaling tikusi no jauna atvērta ikvienam interesentam. Šis mūra posms atrodas Pekinas ziemeļaustrumu daļā un stiepjas no Bei Liu Lū līdz Nan Wu Lou Ban. Mūris ir atvērts katru dienu no 9.00 līdz 16.00, un šajā teritorijā dienā pagaidām tiek ielaisti 30% no parastā apmeklētāju skaita.

Apmeklētājiem ir iepriekš jārezervē biļete, un pirms objekta apmeklēšanas tiks pārbaudīta temperatūra. Ceļotājiem ir jāvalk sejas maskas un jāievēro vismaz 1 metra distance sno apkārtējiem. Lai šo nosacījumu padarītu iespējamāku, ir izveidots vienvirziena apļveida ekskursiju maršruts, kas novērš pūļa pulcēšanos. Medicīnas darbiniekiem un aktīvām militārpersonām tiek piešķirta brīvbiļete mūra apskatei.

Lielā Ķīnas mūra kopējais garums ir 6350 kilometri. Tā ir visgarākā šāda veida būve pasaulē. Taisnā līnijā tas ir aptuveni 2700 kilometrus garš, taču tā faktiskais garums, ieskaitot divdaļīgās, trīsdaļīgās un pat četrdaļīgās sekcijas un apvedceļus pa kalnu pārejām, ir vismaz divreiz lielāks. Tā augstums vietām sasniedz 9 metrus, biezums - 4,5 līdz 6 metriem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 25.03.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.03.2024 - 23.03.2024 Alīsijas Edelvaisas (Austrija) koncerts Valmieras TIC
22.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs austriešu dziesminiece, multiinstrumentāliste, cirka māksliniece un aktrise Alīsija Edelvaisa. | Skatīt vairāk
25 EUR
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79117298sec.