Turcijā 2020. gada vasaras sezonā ievieš Veselīga Tūrisma Sertifikācijas programmu

Turcijas Republikas Kultūras un Tūrisma ministrija ierosināja Veselīga Tūrisma Sertifikācijas programmu, kas tiks piemērota sākot ar 2020. gada vasaras sezonu.

Šis sertifikāts, kuru piešķirs starptautiskās sertifikācijas institūcijas, dokumentēs augsta līmeņa veselības un higiēnas prasību izpildi aviosabiedrībās, lidostās un citās transporta nozarēs, viesnīcās, kā arī sabiedriskajā ēdināšanā.

Turcijas Republikas Kultūras un Tūrisma ministrs, Mehmet Nuri Ersoy kungs, nāca klajā ar paziņojumu: "Turcija ir bijusi pasaules paraugs Covid 19 laikā ar tās labi sagatavotu veselības sistēmu un izmantotām ārstēšanas metodem. Šī sertifikācijas programma pierāda, ka Turcija uzņemsies novatorisku lomu, nosakot virzienu tūrisma normalizēšanai. Mūsu sertifikācijas programma gādās par to, ka mūsu viesi Turcijā atpūtīsies drošā un higiēniskā vidē un jūtīsies ērti ceļojuma laikā. Mūsu programma ietver profilaktiskus un aizsargājošus pasākumus, ieskaitot gaisa, jūras un sauszemes pārvadājumus, ieceļošanas ostas, visa veida atpūtas vietas, kas piedāvā brīvdienu pieredzi, nozares darbinieku un pašu tūristu veselības stāvokli. Mēs iedvesmosim visus transporta un izmitināšanas nodrošinātājus veikt visus piesardzības pasākumus veselīgām brīvdienām, iegūstot sertifikātu."

Veselīga Tūrisma Sertifikācijas programma balstās uz četriem pilāriem:

•    Pasažieru Veselība un Drošība;

•    Darbienieka Veselība un Drošība;

•    Piesardzības pasākumi Atpūtas Vietās;

•    Piesardzības pasākumi, saistībā ar Pārvadāšanu;

"Pasažieru Veselība un Drošība"; ietver piesardzības pasākumus, kas jāīsteno attiecībā uz pasažieriem no reģistrēšanās brīža līdz viņu izrakstīšanās brīdim. Tas iekļauj: neļaut pasažieriem bez maskas nokļūt attiecīgajos termināļos, bezmaksas masku nodrošināšanu pasažieriem, termokameras un ķermeņa temperatūras mērīšanu pie termināļu ēku ieejām, dezinfekcijas paklāju un dezinfekcijas kabīņu sagatavošanu, ja nepieciešams, piemērot nepieciešamos protokolus pasažieriem, kuri tiek noteikti kā riska grupa ceļošanas kontekstā.

"Darbinieka veselība un drošība"; ietver piesardzības pasākumus, lai nodrošinātu fiziski un garīgi veselīga personāla iesaisti transportēšanas, izmitināšanas, kā arī sabiedriskās ēdināšanas vietās. Paredz tādas procedūras, kā personāla apmācība higiēnas un sanitārās jomās, psiholoģiskais atbalsts, nepieciešamā higiēnas / veselības aprīkojuma nodrošināšana, personāla kontrole ar termokamerām un plānošanas maiņas, personāla sanāksmes un personāla regulāras veselības pārbaudes utt.

"Piesardzības pasākumi Atpūtas Vietās"; ietver pasākumus, kas jāveic, lai novērstu uzliesmojuma izplatību. Šādu gadījumu novēršanai, sertifikāta darbības jomā ir definēti procesi, kas jāīsteno izmitināšanas un sabiedriskās ēdināšanās vietās. Sertifikācija nodrošina tādu pasākumu ieviešanu un kontroli, kā sociālais attālums, kontakts, izolācija, kas nepieciešami, lai kontrolētu pandēmijas izplatību personāla vidū, kas strādā šādās vietās.

"Piesardzības pasākumi, saistībā ar Pārvadāšanu"; ietver noteiktus pasākumus un noteikumus gaisa, sauszemes un jūras pārvadājumiem. Sertifikāta ietvaros ir definēta transporta līdzekļu personāla apmācība, personāla imunitātes sertifikāts, transporta līdzekļu sterilizācija un pasažieru pārvadāšanas sistēmas sakārtošana atbilstoši droša attāluma standartiem.

Atpūtas vietu sarakstu, kuri būs ieguvuši šādu sertifikātu, publicēs Turcijas Republikas Kultūras un Tūrisma ministrijas mājas lapā sākot ar 2020. gada 1. jūniju. 

Vairāk informācijas var iegūt:
www.tga.gov.tr
www.goturkey.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 19.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.52972794sec.